בני זוג – הוא איש שיווק ומכירות והיא מעצבת פנים וסטייליסטית לבתים, חיפשו בית לרכישה בדיוק כשמחירי הנדל"ן הרקיעו שחקים בסוף "עידן הקורונה". הם ראו הרבה בתים והיו בלחץ לקנות מהר בגלל עליית המחירים, וכשראו את הבית הזה הם הבינו שהוא ההזדמנות האחרונה שלהם לרכוש בית קרקע. הם ידעו שיצטרכו לעשות שיפוץ מהיסוד כדי להפוך אותו לבית החלומות עבורם ועבור שלושת הילדים שלהם: 2 בנות בבי"ס יסודי ובן בגן חובה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> התא המטונף במייבש הכביסה שאתם לא מנקים, וחבל
>> האייר פרייר שלכם מסריח? זה מה שהמומחים מציעים לעשות
הבית ממוקם בפרדס חנה, שטחו 129 מ"ר בשתי קומות, עם גינה קטנה ושתי חניות צמודות. בקומה העליונה 4 חדרי שינה (קטנים), בקומה התחתונה סלון וחצי חדר שהפך למשרד, סה"כ 5.5 חדרים. בעלת הבית החדשה החליטה, לאחר 2 תארים טיפוליים ושנים שלניסיון מקצועי טיפולי, לחזור לחלום הילדות שלה להיות מעצבת פנים. במהלך התכנון והשיפוץ היא עדיין הייתה בתחילת לימודי המקצוע, ונעזרה באדריכלית לשרטוט התכניות ולקבלת התרי הבניה על סגירת מרפסת ושינוי חזית. את כל עיצוב הפנים והלבשת הבית היא עשתה בעצמה, וגם הייתה המפקחת בשטח.
החלום של בני הזוג היה לעשות לבית מהפכה תכנונית ועיצובית, ובהתאם לכך השיפוץ היסודי הותיר מהבית המקורי רק את המדרגות ודלת וחלון הממ"ד, כל השאר הוחלף ושונה לחלוטין – דלתות, קירות, תשתיות, רצפה וגג. השינוי החשוב ביותר מבחינת המעצבת (שהיא בעלת הבית) היה שינוי מיקום הכניסה לבית ולמקם אותה במקום מרכזי בחלל, כי זה שינה את כל הנראות הפנימית והחיצונית לבית כך שכל הקומה התחתונה גלויה לעין ומבחינה ויזואלית הבית מרגיש גדול ורחב יותר. עוד שינוי מרכזי היה הגדלת הפתחים והחלונות כדי להכניס מקסימום אור טבעי לבית ולתת תחושה של תקרה גבוהה יותר. במהלך שבירת הקירות התגלה עמוד שלא אפשר הצבה של שתי ויטרינות גדולות זהות, והוחלט להגדיל אחת מהן ואת השנייה להמיר בחלון גדול. השיפוץ נמשך 6 חודשים ועלה 650 אלף שקלים (לא כולל הגינה).
התכנון להרחיב את שני החלונות במטבח לא התאפשר, בגלל הבטון של הממ"ד שבקומה מעל, במקום זה הם הוחלפו בחלונות אלומיניום. שינויים גדולים נוספים היו העלאת חדר הכביסה מקומת הקרקע לקומה השנייה, העברת השירותים בקומת הקרקע למיקום הישן של דלת הכניסה, הפיכת חדרי כביסה ושירותים קודמים למשרד ביתי, סגירת מרפסת קטנה לטובת חדר ההורים, מיקום חדש לשלושת השירותים בבית, החלפת כל האינסטלציה, צנרת וחשמל, הדבקה של ריצוף חדש בקומת הקרקע והנחת פרקט בקומה העליונה, איטום וריצוף חדש מאפס בחדרי הרחצה, איטום לגג, צביעה מחדש של כל הבית בשפכטל אמריקאי ושליכט צבעוני מחוץ לבית בגלל הרטיבות שהייתה מבחוץ, ועוד. כמעט כל הריהוט והאקססוריז בבית חדשים, למעט שולחן אוכל עגול ומיטות שהובאו מהדירה הקודמת.
במהלך השיפוץ בעלת הבית חוותה את המשפט "הכי קשה זה לעצב לעצמך", והאתגר העיצובי הגדול ביותר מבחינתה היה בחירת הצבעים לחדרים השונים, עד שלבסוף הוחלט לצבוע את כל הבית באותו צבע – לבן שבור. הפריט האהוב עליה בבית הוא ארון העץ שתכננה וממוקם מתחת למדרגות, כיוון שהוא נגלה לעין מיד עם הכניסה לבית ומכניס עניין, חום ועיצוב לחלל. חזיתות הארון עשויות MDF עם ציפוי פורניר ויש להן 3 דלתות - אחת עם חריצים לרוחב, אחת עם חריצים לאורך והאמצעית ללא חריצים. הידיות אינטגרליות והן ברוחב של החריצים כך שהן נבלעות עם העיצוב. בתוך הארון יש נקודת חשמל, להטענת שואב אבק, ומאוחסנים בו מזוודות, ציוד קמפינג וכלי עבודה.
אדריכלות: הדס ויסמן
עיצוב פנים: רונית רוט
קבלן מפתח: שיפוצי אדם לחאם מוחמד
נגרות מטבח: איוב קעדאן
נגרות ארון מתחת למדרגות: מרעי זכרייה, נגרית אלנור