בקומה השנייה של בניין משנות ה-70 בקיבוץ בצפון, בדירה ששטחה 40 מ"ר, ובה שני חדרי שינה, וביניהם סלון קטנטן, גרים אמא וילד. לדיירת יש אהבה גדולה לפריטי עיצוב, וכמעט כל הריהוט והחפצים שבדירה הם פריטים שאספה במהלך השנים, וששובצו מחדש, לאחר השיפוץ, כחלק מהיופי של שילוב שבין ישן וחדש.

כשבעלת הדירה פנתה אל המעצבת ענבל ארגוב בבקשה לתכנן את חידוש הממלכה היא סיפרה שיש לה שלושה חלומות: פרקט עץ לבן, חלון עם פרופיל בלגי ומטבח חדש. בדירה היו כמה אתגרים תכנוניים: בתוך הדירה הקטנטנה ישנו עמוד שתקוע די באמצע, והיה קשה לארגן את השטח שסביבו בצורה נוחה ושימושית. מתוך מחסור במקום, המקרר הוצב ליד העמוד, מרוחק מאזור המטבח, והגישה אליו לא הייתה נוחה.

כמו כן, המטבח הקיים וארון הבגדים הגדול שבחדר השינה התיישנו מאוד, והעץ שלהם התחיל להרקיב ולהתפורר. אריחי הריצוף המקורי של הדירה התבלו, ובחדר הרחצה היה כיור קטנטן ומאוד לא נוח לשימוש, ואפילו הברז היה גדול למידותיו.

ענבל ארגוב, כניסה (14) (צילום: הגר דופלט)
פרקט לבן מעניק תחושת מרחב | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, ג (13) (צילום: הגר דופלט)
העמוד הבעייתי הוכנס לתוך המטבח | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, ג (12) (צילום: הגר דופלט)
פרטי נגרות מעץ טבעי | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב (15) (צילום: הגר דופלט)
חלון עם פרופיל בלגי בחלוקה אורכית | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, ג (14) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

ענבל ארגוב, מטבח, ג (16) (צילום: הגר דופלט)
הכיור פונה אל פינת הישיבה | צילום: הגר דופלט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

הימנעות מעומס ויזואלי

"הנקודה המרכזית ששמנו עליה דגש בתכנון היא יצירת הרגשה של מרחב ונשימה בחלל הקטן הזה", מספרת ארגוב על התהליך, "המטרה הייתה להימנע מתחושת צפיפות, תוך ניצול מקסימלי של שטח הדירה הקטן, בעזרת שימוש בקו נקי ובעיצוב מינימליסטי. למרות הגודל, יש הקפדה על הימנעות מעומס ויזואלי ושמירה על תחושת ניקיון עיצובי". מלבד קיר אחד בפינת האוכל, שנצבע באפור בהיר, נעשה שימוש בהרבה לבן בגוני הקירות, הפרקט, נגרות המטבח, השיש, פרופיל החלון וגופי התאורה. בתוך כל הלבן הנקי שולבו פרטי נגרות מעץ טבעי שמכניסים חמימות, ושובצו הרהיטים וחפצי הנוי, שהדיירת אספה באהבה במשך השנים.

הדירה שוכנת בתוך סביבה שופעת טבע ולכן ניתנה תשומת לב מיוחדת בעיצוב לנוף הירוק שנשקף מהחלונות. הדיירת מחוברת מאוד לטבע ולטיפוח הגינה והעציצים, אשר שולבו בכל פינות הבית. התהליך כולו נמשך כשבעה חודשים, שמתוכם כחודשיים השיפוץ עצמו. חלק גדול מהזמן הוקדש לתכנון, הבשלה וגיבוש הרעיונות העיצוביים, כך שיתאימו בדיוק לצורכי הדיירים, לבחירת אנשי מקצוע שיבצעו את התכנון ולקביעת חומרי הגמר.

ענבל ארגוב (2) (צילום: הגר דופלט)
חפצים ופרטים שהדיירת אספה במשך שנים | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב (9) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב (4) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב (3) (צילום: הגר דופלט)
פינת ישיבה הפונה אל הירוק שבחוץ | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, ג (11) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

ענבל ארגוב (10) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

המטבח תוכנן סביב העמוד

השיפוץ עלה כ-120 אלף שקלים הכוללים: עבודות הקבלן: עבודות פירוק והריסה, תשתיות חשמל ואינסטלציה, פתחי חלונות וספי שיש, תיקון ויישור טיח קירות, עבודות צבע פנים וחוץ, עבודות חיפוי קרמיקה בחדר הרחצה, התקנת כלים סניטריים, התקנת שיש קיסר במטבח, עבודות גבס; נגרות: מטבח חדש, ארון בחדר השינה ומשטח עץ לכיור בחדר הרחצה; עבודות מסגרות: חלונות מפרופיל בלגי במטבח ובחדר הרחצה; פרקט עץ, חיפוי קרמיקה בחדר הרחצה, כיורים וברזים, משטח שיש למטבח, גופי תאורה, שולחן אוכל, תנור וכיריים.

לבקשת הדיירת, הוחלט מראש לא להרוס קירות פנים, ולא לשנות את החלוקה הקיימת של חדרי השינה והסלון הקטן שביניהם. המטבח הישן פורק, והמטבח החדש תוכנן במיקום אחר, סביב העמוד, במטרה לשלב אותו בצורה אורגנית בבית, כאלמנט שמוסיף יופי ועניין, תוך ניצול מקסימלי של השטח שסביבו. ארון הקיר הישן שהיה סמוך לעמוד פורק, ובמקומו תוכנן ארון גבוה, שבו משולב גם המקרר.

המטבח כולו תוכנן כך שהוא מנצל כל ס"מ פנוי לאחסון, וכולל אפילו עגלת בקבוקים צרה ברוחב 17 ס"מ, המשמשת לשורת בקבוקים אחת. "התכנון הראשוני כלל חלון צרפתי, שבולט כלפי חוץ לכל אורך קיר המטבח, כדי ליצור תחושה של מרחב גדול ופתוח יותר. בסופו של דבר הוחלט על חלון חדש וגדול יותר מזה המקורי, אך ללא בליטה החוצה, מתוך רצון של הדיירת לפרטיות. החלון הורכב מפרופיל בלגי, עם חלוקות אנכיות", מספרת ארגוב.

ענבל ארגוב, שינה, ג (9) (צילום: הגר דופלט)
חדר הבן. גם כאן שולט הלבן | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, שינה, ג (10) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, שינה (8) (צילום: הגר דופלט)
מינימליזם קיבוצי במיטבו | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, שינה, ג (11) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב, רחצה גובה (1) (צילום: הגר דופלט)
מדף הכיור ממקסם את השטח ושומר על נוחות בשימוש | צילום: הגר דופלט
ענבל ארגוב לפני (צילום: יחסי ציבור)
הבית לפני | צילום: יחסי ציבור
ענבל ארגוב התוכנית (עיצוב: יחסי ציבור)
התוכנית | עיצוב: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

משטח עץ א-סימטרי לכיור

פרקט עץ לבן הורכב על גבי תשתית הריצוף המקורי. ארון בגדים חדש הוצב בחדר השינה, במקום זה הישן. בחדר הרחצה הוחלט על שיפוץ חלקי, הכולל חלון חדש, אריחים חדשים לחיפוי הקירות ותכנון של אזור הכיור, כך שיהיה נוח לשימוש. כדי ליצור מספיק מקום לכיור, תוכנן משטח עץ שמתרחב מעט מול המראה, והופך למדף צר יותר בהמשכו. מיקום הטוש באמבטיה שונה, כך שיהיה נוח יותר לשימוש, והותקנו אינטרפוצים חדשים (האמבטיה, האסלה ואריחי הריצוף הושארו כפי שהיו).

"תכנון הדירה הקטנה, על כל המגבלות שלה, היה מאתגר ומעניין, ובעיקר כיף גדול", מסכמת ארגוב. "היה מרגש ביותר ללוות את הדיירת בכל התהליך של תכנון ועיצוב בית החלומות הקטן שלה, עבורה ועבור בנה. התחברתי מאוד לסגנון העיצובי הנקי, שהדיירת בקשה שנממש בבית שלה, התחברתי לצניעות ולחיים היפים שניתן ליצור גם בשטח קטן כל כך".

טיפ: "כשיוצרים את החיבורים שבין ישן לחדש בשילוב נכון, בין קו נקי לחפצי נוי במינון המדויק, בין גוונים לבנים לעץ טבעי חמים ביחס המתאים – אז נוצר הקסם של הבית".

תכנון ועיצוב פנים: אדריכלית ענבל ארגוב, סטודיו CAMAYOFI  
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק