בבית פרטי שכור בקריית טבעון, שבו בנויות שתי קומות בשטח 190 מ"ר, גרים בני זוג ושלושת ילדיהם: בן 21, ובנות 6 ו-9. הבית גדול, בעל תקרה גבוהה וצופה לנוף מרהיב של הר הכרמל. חלקו היה במקור הבית של ראשת המועצה הראשונה של קריית טבעון. "החזון העיצובי שלי היה בית צבעוני אך לא רועש", מסבירה איילה פרנק, אם המשפחה ומעצבת פנים. "רציתי בית ששומר על ייחודיות הקו העיצובי והרעיוני. בית שלא רואים כזה בכל מקום אך עדיין נעים ופרקטי לגור בו. העיקרון של מחזור נכון וחשיבה אקולוגית ניתב את הרכישות ליד שנייה ויצירה של יש מאין.
"עבורי עיצוב בר השגה אינו רק מושג טרנדי אלא דרך חיים ממש, ועיקרון זה מתקיים בעיצוב הבית ותואם את אורח החיים שלנו. אף שהדירה שכורה היה חשוב לי לייצר בית חם, נעים ובעל אופי התואם את אורח חיינו כדי שנוכל להרגיש בבית כראוי. הרהיטים בבית לוקטו במשך השנים, וכל רהיט שופץ וקיבל את האופי הייחודי לו מתוך בחירה ולא מתוך חוסר ברירה. חשוב לי להדגיש שבאמנות ואקססוריז כדאי להשקיע: אלו דברים שקל לשנע אם עוברים דירה ולכן ההשקעה בהם, גם בדירה שכורה, לא הולכת לאיבוד. הפריטים הלכאורה "קטנים" הללו נותנים אופי ונשמה לבית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
רהיטים בליקוט אישי
בחלל הכניסה מדף בטון קיים חופה בכריות ישיבה ומתחתיו הונחו סלסילות לנעליים וגם למעט משחקים שיהיו נגישים בסלון. עגלת תה ישנה הוסבה לשולחן כניסה ועליו עציצים, כדי לנצל את האור הרב הנכנס מהכניסה.
גם הריהוט בסלון הוא מ"ירושות" שונות: כל רהיט קיבל צבע או ריפוד מחודש בהתאם לעיצוב. מתקן למטריות של גולף, בצורת שועל, הוסב ל"כד" לענפים שנלקטו ביער. "אני אוהבת לחשוב מחוץ לקופסה ולשנות את הפריט כך שיתאים לרעיון שלי ולאו דווקא להשתמש בו כפי שתוכנן מראש", מסבירה פרנק. מנורת פרח נדירה של ענבר היימן מוסיפה ייחודיות וחן לשולחן הפינתי (450 שקלים למנורה) כריות צבעוניות של שני רייזר (180 שקלים לכרית) מחיות את הספה הניטרלית ומשלימות את הצבעוניות בחלל. שטיח קילים מסיני מוסיף צבע וצורניות.
שולחן האוכל והכיסאות העתיקים הם ירושה משפחתית. הכיסאות רופדו מחדש, הספסל משמש כעוד מקום ישיבה ונצבע בהתאם לחלל, ומתחת לשולחן האוכל הונחה מחצלת. "אני אוהבת את המראה של שטיח מתחת לשולחן האוכל, והפתרון של מחצלת נתן מענה גם למראה הרצוי וגם לקלות ופרקטיקה בניקיון", מסבירה פרנק את הבחירה. ארון בית מרקחת הוסב לארון כלי הגשה. כדי לתחום את פינת האוכל נצבע קיר אחד באפור ומעליו קרניז זהב, ועל הקיר מקבץ צלחות מצוירות (שני רייזר, 80 שקלים לצלחת). תמונת גובלן ועבודת רקמה על הקיר השני הן עבודות יד וינטג' שלוקטו באהבה.
פריטי אמנות בעבודת יד
"כשאנו מוסיפים פריטים עבודת יד, אנחנו מכניסים המון נשמה לבית. אני אוהבת להסתכל על העיצוב ולחשוב על הסיפור שיש מאחורי כל רהיט ופריט. עיצוב אקלקטי מעניק המון מרחב ועניין, ונותן גם מקום לגדול הלאה. גם ובעיקר כשגרים בדירה שכורה חשוב לשים דגש על אווירה ביתית וחמה, ולכן חשוב להוסיף פריטים אישיים: תמונות משפחה, תמונות ופרטי אמנות בעבודת יד של בני המשפחה, ריהוט שעובר בירושה ונותן טאצ' ייחודי בבית. אל תוותרו על אסתטיקה ופרקטיקה, והוסיפו טקסטיל, וילונות וכריות שנותנים צבע וחמימות לבית.
"לדירות שכורות אני ממליצה לא לרכוש ריהוט בהזמנה אישית, למשל לנישה מסוימת, אלא דווקא להשתמש בריהוט AS IS, שיותר קל להתאים במקרה הצורך לבית חדש. אני קוראת לעיצוב בדירה שכורה עיצוב Take Away - עיצוב שצריך לענות על הדרישות, הצרכים והפנטזיות שלנו כרגע, אך קל לארוז אותו ולהעביר אותו למיקום חדש".
בוהו שיק בחדר ההורים
בחדר הבנות שתי מיטות: מיטה אחת, עתיקה מעץ מלא, נרכשה לאחרונה באתר יד שנייה (200 שקלים). הווילונות נתפרו מבד וינטאג'. אהיל מזכוכית מורנו נמצא זרוק ברחוב, נוקה והותאם לתלייה. השידה והארונית בחדר גם כן נאספו מירושות שונות, שופצו ונצבעו בהתאם לעיצוב. בקיר של ראש המיטות הודבק טפט עדין (איקאה, 35 שקלים לגליל) ליצירת "גב מיטה" מודגש יותר, ומעליו קרניז שנצבע באדום. קרניז מוסיף המון לעיצוב ועלותו 15 שקלים למטר בלבד. "בחדר נפרש שטיח (כן, על פרקט) להוספת צבע וחמימות. פרישת שטיח בחדר עוזרת לתחום חלל וכאן השטיח תוחם את אזור השינה בתוך החדר".
בחדר המשפחה מרוכזים רוב המשחקים, ויש בו גם פינת ישיבה וקריאה. הספה נצבעה ורופדה, וסוס הנדנדה הוא עבודת יד. חדר השינה של ההורים בסגנון בוהו שיק מלא בטקסטיל. הווילונות הם חיבור של בדים שנקנו באיקאה (29 שקלים לפיסת בד), וכך גם כיסויי המיטה. שידת המגירות עתיקה, ירושה משפחתית. ארון הבגדים נקנה ביד שנייה ב-200 שקלים. כדי ליצור מראה בוהמייני ניתלו בדים מעניינים על הקיר ועל המיטה הונחו כיסויים וכריות. גם כאן נפרש שטיח להוספת טקסטורה ושכבות (FOX, 295 שקלים).
תכנון ועיצוב פנים: איילה פרנק, יולתה - עיצוב הבית מאז ומעכשיו
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?