"ושם יש לנו כפר עתיק" אמר דוקטור קורט רווה והצביע לעבר קו האופק הנוגע בים.
"איפה?" שאלו השואלים והסתכלו מזרחה, אל הדיונות בואכה כביש החוף.
"שם, בלב ים", אמר הדוקטור וגיחך קלות, "נשבע לכם. וזה לא בגלל ההנג-אובר שלי".
דוקטור קורט מסביר כי לא רחוק כל כך מהצוק שעליו אנו עומדים, במרחק של כמה מאות מטרים מהחוף, בעומק של עשרה מטרים, שוכן לו כפר ניאוליטי עתיק. יום בהיר אחד, לפני הרבה מאוד זמן, הכפר הוצף במימי הים התיכון. סביב הכפר ולאורך החוף נמצאו שרידים של עשרות אוניות שטבעו במהלך ההיסטוריה. ומטבעות זהב. מלא מטבעות זהב.
העיניים ננעצות באדמה מאותו רגע ועד החזרה לחדר, מחפשות עדויות מנצנצות בחול. הסיפורים מסעירים את הדימיון. הדוקטור, שהספיק בחייו להטיס ולצלול, להילחם, לאתר מאות ספינות במצולות ובין לבין להעמיד שושלת מסועפת ומשגשגת של צאצאים, מרוצה. הקהל שלו, חבורה נינוחה ושבעה של נופשים, מבסוט עד מאוד. אחרי ארוחת בוקר ולפני שנת צהריים, אין כמו אוויר ונוף מהמם וסיפורים מפוקפקים על קרבות ואוצרות אבודים.
וד בערוץ עיצוב הבית:
הדברים החשובים בחיים
"אז איפה היינו?" שואל הדוקטור ומשיב: "כן, בהנג-אובר. תשמעו לי, I have been around, ויש שלושה דברים חשובים בחיים האלה: בריאות, משפחה ואהבה".
ובדיוק לשם כך התכנסנו כאן (לפחות אנחנו), במלון של קיבוץ נחשולים. כי מהי בריאות אם לא מראות משובבי נפש של פריחה ומצוקים ולגונה טבעית מעוטרת צדפים. ומהי מנוחה לנפש ולגוף אם לא כר רך וקשיח במידה שיתמוך בגבך בעודך צופה בכל היופי הזה ממיטת קינג סייז רחבה ונוחה.
יש לי חדר טרופי יפה
הליכה קצרה בין שבילי הקיבוץ מגלה את השינויים שעברו על בית הארחה מאז שהוקם בשנות ה-70. חדרי אירוח פשוטים וצנועים עם ריהוט מינימלי וערסל בד תלוי על חתיכת דשא לצד חדרים מעוצבים בסטייל יפני הכוללים מקלחת חיצונית ואקזוטית, ריהוט מוקפד ומרפסת מרוצפת דק הצופה לים.
ארוחת הערב מוגשת בחדר אוכל טיפוסי לקיבוץ קטן, רק שכאן הוא אטום ומנותק מהסביבה ואינו מזמין ישיבה ממושכת. הפיצוי מגיע בארוחת הבוקר המוגשת במבנה חדש שהוקם על קו החוף, קירות הזכוכית שלו מעניקים ליושביו תחושה שהם סועדים בלב ים.
בשנה האחרונה הושלמה בנחשולים בנייתו של מתחם בוטיק יוקרתי, המיועד ברובו לזוגות. שתי קומות של חדרים מפנקים, בצבעים וחומרים שמתכתבים עם הנוף: ריהוט בצבע חול, אבן טבעית בחדר הרחצה ונגיעות דקורטיביות בגוונים כחולים. מעצב הפנים, ניר גלעד, השתמש בסביבה כמקור השראה ויצר סינרגיה בין החוץ לפנים: הארון וראש המיטה למשל, מחוררים במרקם המזכיר אצות ים, הסלון הקטן כולל ריהוט ראטן ושטיח בהדפס של צורות תת-ימיות, שולחנות הקפה מזכירים חלוקי נחל ומנורות השולחן עשויות עצי סחף. על הקיר נתלו פרחים מזכוכית מורנו כמחווה ל"מזגגה", בית החרושת ההיסטורי לזכוכית הנמצא בקיבוץ.
לחדרים בקומה השנייה מרפסות מרווחות המשקיפות לים, והחדרים בקומת הקרקע מאובזרים בבריכות פרטיות המתאימות לשכשוך במהלך הקיץ.
ודווקא השכבות, הערבוב והניגודים הם אלו שהופכים את נחשולים לפינה יפה ומיוחדת כל כך: השילובים בין הישן לחדש, בין יצירת הטבע לאדם, בין מה ששקע במצולות לבין ילד שבונה לו ארמונות בחול.
כמה זה עולה ללילה? אמצע שבוע (לא כולל פסח) החל מ-700 שקלים לחדר רגיל ועד 1850 שקלים לסוויטת בוטיק. תוספת לילד בחדר- 275 שקלים. סוף שבוע: החל מ-800 שקלים ועד 2000 לסוויטת בוטיק. פסח: החל מ-880 שקלים ללילה לחדר רגיל ועד 2100 לסוויטת בוטיק. תוספת לילד בחדר- 275 שקלים.
הכותבת הייתה אורחת של מלון קיבוץ נחשולים