הגבר, העובד כאח בטיפול נמרץ ילדים בבית חולים איכלוב שבתל אביב, מתגורר בבניין הדירות שנחנך במתחם בית החולים בשנה שעברה. הבניין נועד לספק דיור מוזל בשכירות לעובדי בית החולים, שרבים מהם עובדים במשמרות. שטח הדירה הוא 38 מ"ר והיא נמצאת בקומה ה-25 וכוללת מרפסת ששטחה 25 מ"ר המשקיפה לים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- המצאות עיצוב גאוניות שעושות את החיים הרבה יותר קלים
- דירה צבעונית בכיכר המדינה
"הקונספט לעיצוב הדירה", מספרת המעצבת לימור גאייר, "היה חם ונקי. זאת חוויה לעצב דירה קטנה לרווק, והרצון לאוורר את הדירה ועדיין להשאיר אותה פרקטית יצר שילוב מעניין בין מודרני לווינטג', טקסטורות וצבעים חמים".
שילוב בין וינטג' למודרני
דלת הכניסה לבית מובילה הישר אל החלל הציבורי, הכולל מטבח עם שולחן אוכל וסלון. ליד הדלת נתלו קולבים אמורפיים וקישוטי קיר בצורת אלמוגים שגאייר קנתה באמסטרדם. ליד המטבח ניצב שולחן עם אופציית הגדלה שנקנה בשוק הפשפשים. כדי לא להסתיר את רגלי השולחן היפות ולתת תחושת מרחב נבחרו כיסאות פלסטיק שקופים. "כיסאות כאלה הם פתרון נהדר לחללים קטנים", אומרת גאייר. "הם משדרים אווריריות וזורמים בחלל". מעל השולחן נתלתה מנורה מינימליסטית (תומס תאורה) להשלמת השילוב בין וינטג' לסגנון מודרני.
בסלון ניצבים מזנון עץ משוק הפשפשים וספה אפורה. שלד הכורסה נרכש מ"וינטג'ולי" ורופד, כמו ההדום, בעור. "הכורסה היא הפריט המוביל בחדר", מספרת המעצבת, "וכולם מעוניינים לשבת ולהתרווח עליה". כדי ליצור אשליה של חלל גדול יותר נבחר שטיח גדול בגוני אפור (כרמל פלור דיזיין). להשלמת מראה החלל נבחרו כריות בגוני כחול וירוק עם טקסטורות שונות. על הקיר תלויים הדפסים מפרויקט האמזנות של מורן אהוביה דניאל.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
תשומת לב לכל פריט
לסלון צמודה מרפסת צרה (140 ס"מ רוחב) שבה הדייר יושב עם קפה בבוקר. במרפסת ניצבים כיסאות נדנדה בצבעים תואמים לצבעי הבית ועציצים. כדי להוסיף עניין לחלל הקטן הציבה בו גאייר בלוקים ובתוכם ענפים מקושטים בכדורי קלקר צבועים.
בחדר השינה הקטן ניצבות מיטה ושידות מאיקאה וספסל משוק הפשפשים. על הקיר תלוי פוסטר מפסטיבל ברנינג מן שנרכש באינטרנט והשטיח נקנה ב-Rugs and co. מכיוון שהדייר עובד במשמרות, כל הווילונות בדירה הם וילונות האפלה ומעליהם תלוי וילון לבן רך.
מעצבת פנים: לימור גאייר
"בחללים קטנים צריך להקדיש תשומת לב לכל פריט שנכנס הביתה", מסכמת גאייר. "הפרויקט משקף את אישיותו המיוחדת, הסולידית והאלגנטית של הדייר. כל פגישה איתו הייתה חוויה שלא רציתי שתסתיים. כשלקוח אומר שהוא אוהב להיות בבית ומעולם לא חווה את ההרגשה הזאת, כמעצבת את יודעת שהצלחת".