מחלונות המגדל הגבוה בו ממוקם ROOMS פתאל נשקף הים של תל אביב-יפו, ולמרגלותיו פרוסה שכונת נווה צדק. יחד מגדירים שני הנופים הללו את העיצוב של מתחם העבודה השיתופי שנפתח לאחרונה: צבעוניות עדינה וריהוט קז'ואלי מכניסים אווירה משוחררת של ריזורט; אלמנטים מקושתים באזורי העבודה וקיר בעל טקסטורה חולית מעניקים טעם מהעבר; עבודות פיסול קרמי, ריהוט עץ, קורטן במעקה המדרגות וטפט קורדרוי תורמים לרוגע. "קונספט של נווה צדק במרחב העירוני, עם חומרים ואוריינטליזם של האזור", מגדיר את החיבור אדריכל הפרויקט, רואי דוד – מצד אחד ערכים מקומיים של יפו, ומצד שני נינוחות מקסימלית לעובדים באווירה של מלון.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> אז זה יהיה הלוקיישן החדש של הסדרה "הלוטוס הלבן"?
>> זה רק נראה צנוע: דירת היוקרה בשכונת בבלי בתל אביב
החלל שקיבל לידיו דוד היה כ-3,300 מ"ר החולשים על קומות 19-17 במגדל טרייד טאואר נווה צדק, במעטפת ריקה עם תקרה נמוכה באופן יחסי למשרדים במגדלים, ומערכות ישנות בבניין ותיק. "הכרנו את הבניין מפרויקטים אחרים שלנו", הוא מספר על העבודה עם שותפתו לעיצוב, הרדוף שני, ועם אלון דרעי מסטודיו ROOF שאחראי על המיתוג. "לקחנו על עצמנו משימה לספר את סיפור המקום בקונטקסט של מעטפה סטנדרטית, ולא של בניין טיפוסי בשבזי שההיסטוריה קורצת בו מהקירות".
במשך חצי שנה עבד הצוות על הסניף החדש, ה-11 במניין הסניפים של רשת המתחמים ROOMS פתאל, בהשקעה הנאמדת ב-16 מילון שקלים. שלוש הקומות עברו שדרוג ונפתחו בנובמבר האחרון, הקומה הנוספת שודרגה ממש לאחרונה. במתחם המחודש יש 500 עמדות עבודה ומשרדים במודל גמיש המותאם לצרכים הפרטניים של כל חברה - אם היא מעוניינת להרחיב או לצמצם את גודל חלל העבודה בהתראה קצרה בנוף המשתנה של ההייטק, ואם מדובר בחברה עם משרד מסורתי שמעוניינות לעבור לחללי עבודה שיתופיים ולהרחיב קשרים עסקיים. התשלום על המשרדים הוא החל מ-1,200 שקלים לחודש, כולל גם מקלחות, חדר מסז'ים, השכרת גלשנים, נשנושים, מכונת משקאות ועוד.
על רצפת המתחם פרוס פרקט טבעי, הקירות צבועים בחומריות ייחודית ויש תקרות בדוגמאות שונות בחדרי הישיבות. לאונג' ראשי מוביל לקפיטריות ומטבחונים, חדרים, תאים וחדרי ישיבות מפוארים ומצוידים באביזרי מולטימדיה חדישים שמתאימים עבור 20-6 אנשים. המטבחונים משמשים גם כחללי התכנסות מרווחים, ומצוידים אף הם במכשור מולטימדיה. בחלל יש חלוקה ברורה לסוויטות להשכרה - קומפלקסים של יחידות עצמאיות השונות מחללי עבודה רגילים. "הסוויטות מיועדות לקבוצות בגדלים משתנים המעוניינות להשכיר את החלל ולייצר מעין אוטרקיה משלהם, עם גישה מוגבלת, מכונת קפה משלהם ועוד", מסביר דוד.
דלפק הקבלה הוא עבודת נגרות עם פאטרן עץ פורניר שנחתך ב-CNC בחלק העליון וברקע טיח מינרלי על כל הקיר. בחזית ציור ידני, מאחור משרבייה עשויה לבנים מפרידה בין הקבלה ובין מטבח אזור הישיבה הפורמלי שבו מנורות קש. ספות לבנות ומפנקות בסטייל של ריזורט ממלאות את לאונג' ההמתנה, וניתן לשבת ולעבוד גם בהן. שטיח במראה זרוק וראטן ועץ טבעי מוסיפים לאווירת הנופש. בתקרה החשופה שפריץ אקוסטי, ואור טבעי ממלא את החלל. הצבעוניות טבעית ועדינה, וטקסטורות העץ מודגשות בבר, לצד כיסאות ראטן ומשטח שיש. בחדרי הישיבות אווירה יפואית נקייה עם שולחנות עץ, כיסאות עץ או מתכת ודמוי עור ושטיחים לטובת האקוסטיקה, ובתקרה קופסאות אור מנגרות בהזמנה אישית.
בעיניו של דוד חוזקת העיצוב היא חוויית הריזורט, השונה מכל מה שמצפים ממתחם עבודה שיתופי. "יצרנו חוויה ייחודית של עבודה כמעט כמו בתוך בית מלון תל אביבי על הים. בסופו של דבר ROOMS מייצרת בידול בשוק עם חוויה מלונאית במרחב השירות, באמנטיס ובאווירה. הפרוגרמה כבר ידועה לנו מבחינת ההגדרות והתשתיות, ולכן מתאפשר לנו לשכפל פרויקטים בצורה מהירה ויעילה. ההבדל הוא ברמת הדיזיין – אף פרויקט לא נראה כקודמו".
על סביבת העבודה מול הים אמרה ד"ר לירז מרגלית, דוקטור לפסיכולוגיה חברתית העוסקת בחקר התנהגות בעידן הדיגיטלי: "לעיצוב החלל יש השפעה משמעותית על התחושות, על מצב הרוח, על התודעה ואפילו על מידת היצירתיות והאפקטיביות שלנו, וכשאנשים נמצאים בסביבה טבעית ירוקה או ליד מאגרי מים וים, המערכת החיסונית מתחזקת והדופק יציב. מטלות קוגניטיביות מבוצעות טוב יותר והיכולת לייצר אינטראקציות בין אנשים משתפרת".