מעצב האופנה יוסי קצב, כיום המעצב הראשי של המותג "קום איל פו", גר בדירה ששטחה 100 מ"ר במערב ראשון לציון. קצב מתגורר בדירה, שבה שלושה חדרים, כ-15 שנה, ואף על פי שהדירה הייתה מטופחת ושמורה, הוא החליט לרענן ולאבזר אותה מחדש. על תהליך העיצוב, שנמשך כחודשיים וחצי, היה אחראי מעצב הפנים אורון מילשטיין.
השינוי בחלוקת החללים נעשה בעיקר בחדר השינה ובחדר הרחצה. חדר השינה כלל ארון וחדר רחצה סגור לחדר. במסגרת השיפוץ נבנה ארון גדול בממ"ד, המשמש כחדר עבודה, וכך התפנה מקום בחדר השינה ונבנה חדר רחצה פתוח. הרצפה בבית כולו חופתה בפרקט אלון בדוגמת פישבון.
בכניסה לבית נמצא הסלון, שרוהט מחדש. בסלון יש ספה של המותג הצרפתי Ligne Roset שעיצבה פטרישיה אורקיולה, המרופדת בבד דמוי פיקה שנראה כאילו הונח בנונשלנטיות על בסיס העץ. לצדה ניצבת ספה מעוגלת מרופדת בד עשיר בחיתוכים גיאומטריים ששוברים את המסה, ושזלונג מבסיס מתכת וריפוד פרווה. את שולחן הקפה רכש קצב כשהתגורר בניו יורק והוא מורכב ממשטח עץ אלון ובסיס אלומיניום. בפינה ניצבת מנורת רצפה של המותג Kartell, עשויה יציקה אקרילית שקופה. על הרצפה פרוש שטיח המורכב מפסי בד קטנים מקופלים שיוצרים טקסטורה תלת ממדית. על הספה והרצפה מונחות כריות עם הדפסים בשחור לבן של המותג מיסוני.
במטבח נצבעו דלתות הארונות בצבע אפוקסי לבן והמשטח הוחלף במשטח קוריאן. הקיר חופה באריחים שעליהם הדמויות המצוירות של אמן הפופ ארט קית הרינג. "חיפשנו את האריחים האלה מספר חודשים ברחבי העולם, ומצאנו אותם ממש במקרה אצל ספקים בארץ", מספר מילשטיין. לשולחן האוכל, שעשוי אלומיניום מדוקק לבן, נוספו כיסאות קלילים של Kartell מחומר אקרילי. גם נברשת הפרחים היא של המותג. על הקיר נתלתה יחידת מדפים מאלומיניום לבן.
חדר השינה הפך לחלל גדול, מאוורר ומואר, המרוהט במיטה מרופדת, שידת לילה אוורירית וספסל ברזל. דלת זכוכית מפרידה בין החדר לחדר הרחצה. בחדר הרחצה יש מקלחון עשוי זכוכית גם הוא. הרצפה מחופה באריחים שחורים, ואחד הקירות מחופה באריחים קטנים ותלת ממדיים שיוצרים דוגמת פליסה. מעל ארון הכיור תלויה מראה מנותקת מהקיר שהמסגרת שלה היא מנורה. לצד חדר הרחצה נבנה ארון שירות במישור הקיר והגוון השלו.
בחדר העבודה יש שולחן עבודה מעץ אגוז בסגנון סקנדינבי, ומעליו תלויות תמונות שנרכשו בשווקים בעולם. משמאלו יש סטנד ברזל מרחף ועליו ספרים. בחדר הרחצה הנוסף יש מקלחון וארון כיור מקוריאן. הקירות מחופים אריחים תלת ממדיים בדוגמת דמקה.
"מכיוון שיוסי הוא מעצב בעצמו, הדיאלוג ואופי העבודה היו שונים מבפרויקטים אחרים", מסכם מילשטיין. "היופי בתהליך היה החיבור בין שתי תפישות עיצוב שלא תמיד נפגשות מכיוון שלכל אחד מאיתנו קו אסתטי מובהק שמאפיין אותו. דווקא מנקודות הקיצון והשונות הצלחנו ליצור מרחב מגורים מאוזן ומלוכד. הדיאלוג היה מרתק ומפרה. גם כשהתגלו חילוקי דעות ידענו מהר מאוד לגשר ולהתמודד איתם.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עיצוב: אורון מילשטיין
קבלן: משה לוי א.נ.מ. לוי בניה ב"מ
נגרות: ריץ' גלרי