קשה להתעלם מקסמה של יפו בתקופת חג המולד. בזוויות מסוימות ובמזג האוויר הקריר של הימים האחרונים היא מזכירה חוויה אירופית. כשמגיעים לאזור שוק הפשפשים, קצת קשה להאמין שלפני עשור היו הרחובות הללו מוזנחים ביום ומאיימים בלילה, והיום מהאזורים המבוקשים והמגניבים בעיר. וכמו בכל שכונה משגשגת בתל-אביב יפו, גם מתחילים לבצבץ מלונות בוטיק.

מלון מרגוזה, מרחק יריקה מהשוק הצבעוני ביותר בעיר, נפתח לאחרונה לאחר שהוסב מבניין מגורים למלון בהשקעה של כ-13 מיליון שקלים. זהו מלון הבוטיק השני בסך הכל שנפתח במתחם שוק הפשפשים. הבניין עבר מתיחת פנים מרשימה: הוא חולק ל-35 חדרים בגדלים שונים המעוצבים בקפידה, ומרפסות נוספו לכל חדר. החלונות הוגדלו, הרצפות המעוטרות יובאו מאיטליה ובכל חדר הוצבה מקלחת זוגית מפנקת.

בניין המגורים טרם ההסבה למלון
בניין המגורים טרם ההסבה למלון

מבנה מלון מרגוזה צילום ערב (צילום: איציק בינונסקי)
מבנה מלון מרגוזה | צילום: איציק בינונסקי

עוד בערוץ עיצוב הבית:

שלושה אלמנטים מפתיעים

הטוויסט העיצובי במלון טמון בשלושה אלמנטים: הראשון הן המשרביות - אי אפשר לפספס אותן והן בכל פינה. כחלק מהחיבור לאווירה היפואית, מעטרות המשרביות את תקרת הלובי, את הווילונות בחדרים, את הארונות ואפילו את דלת המיני בר. לדברי האדריכל דני רבס, שתכנן את המלון, "בחרנו בגישה של שילוב בין מסורתי ומודרני. הדיאלוג העיצובי בין מסורתי-אוריינטלי-גיאומטרי לבין המודרני-מינימליסטי-רנדומלי יצר הזדמנויות עיצוביות מרתקות מקוריות ומעניינות".

האלמנט המפתיע השני הוא הכיורים. מפתיעה אולי המחשבה המעמיקה על הצבת הכיורים, אך נראה כי רבס הוכיח כי אפשר עדיין להפתיע גם בעיצוב חדרי מלון כשבחר להציב את הכיורים בהמשך ישיר לחדר, ללא דלתות ומחיצות. למעשה, הדלת היחידה בחדר (מלבד דלת הכניסה) היא הדלת לשירותים - בעוד שהכיור והמקלחת חשופים ליתר החדר.

הטוויסט השלישי והמרענן לא פחות הוא הבחירה בתמונות שמעטרות את קירות המסדרונות והחדרים. לא עוד הדפסים זולים ומוכרים של ציורי פרחים - אלא תמונות אותנטיות נדירות של יפו והסביבה מראשית המאה הקודמת, שייגרמו גם לכם להתעכב בדרך לנמנום בחדר.

החלק המאכזב במלון הוא דווקא הלובי הקטן והזמני. בחזית הבניין ניצב כיום סופרמרקט והכניסה למלון מרגוזה צדדית וקטנה. היזם והאדריכל מבטיחים כי בשנים הקרובות ייסגר הסופר ותיבנה כניסה מרשימה הרבה יותר, אך בינתיים יסתפקו האורחים בחלל לובי קטן במיוחד. אכזבה נוספת נרשמה בחדרי ה"סטנדרט", שלא מצליחים להעביר את התחושה שביקש רבס להעביר בעיצובו, למרות הרהיטים הייחודיים שנראה כי הובאו מהשוק הסמוך. במקרה של מלון מרגוזה, החדרים הגדולים יותר (שעולים עשרות בודדות של שקלים יותר) שווים את ההשקעה.

אך בהתחשב בתמורה עבור הכסף, אתם בהחלט יכולים לחלוף במהרה על פני הלובי הקטן, לשכוח ממנו מהר ולהיכנס לחדר שלכם: בעוד שעבור המלון השני במתחם השוק תשלמו כמה מאות שקלים יותר ומחירי הדירות ב-air bnb באזור משתווים לאלה של המלון - אפשר להגיד בביטחון שההפתעה המרעננת ביותר במלון, יותר מהעיצוב והפינוקים בחדרים - היא המחיר הסביר ביותר.

פנים חדר מלון מרגוזה (צילום: איציק בינונסקי)
הצבת הכיורים מפתיעה | צילום: איציק בינונסקי
לובי מלון מרגוזה  (צילום: איציק בינונסקי)
הלובי הקטן והזמני | צילום: איציק בינונסקי

מרפסת במלון מרגוזה  (צילום: איציק בינונונסקי)
מרפסת בכל חדר | צילום: איציק בינונונסקי

השראה: הפסטורליה של הפרדסים

 תזכורות לתפוזי JAFFA ולפרדסים של יפו ניתן לזהות בכל פינה במלון. בפטיו המוביל לכניסה, על גבי אריחי הרצפה שיובאו מאיטליה, במרפסות ובכיורים בחדרי הרחצה שנבחרו בקפידה בהשראת הכיורים שעמדו לרשות הפרדסנים בתחילת המאה שעברה. אלמנט והשראה עיצובית נוספת הוא התמהיל הייחודי של יפו, ערבים ויהודים, צעירים ומבוגרים, דתיים וחילוניים.

 כדי להמחיש  את הקו העיצובי שנבחר, שולבו האלמנטים העיצוביים השונים בכל פינה במלון. בשער הכניסה  משולבים מוטיבים גיאומטריים ומסורתיים, שהופכים בהדרגה לענפי עץ תפוז רנדומליים. בתקרת פינת הקבלה של אורחי המלון, גזורה המשרבייה הגיאומטרית בקונטורים רנדומליים. המרצפות שנבחרו הן בסגנון מסורתי אך העיטור אינו גיאומטרי וחזרתי, אלא עיטור של פרחים שמופיעים בצורה רנדומלית. רוב הספסלים והשידות בחדרים עשויים עץ ארז ישן, אך גם הם מעוצבים בקווים מינימליסטים נקיים. המקלחונים, הדלתות והווילונות ושאר הווריאציות של המשרביות מעוטרים בפטרנים גיאומטריים אך עשויים מחומרים ובטכנולוגיות מודרניות מתועשות.

 "כשמתכננים מלון, לא מספיק שהוא יהיה נוח ויעיל ויספק צרכים כמו שינה, רחצה ואוכל", מוסיף רבס, "מלון חייב לספק גם חוויה. רצינו שהאורח שמגיע למלון יתאהב ממבט ראשון ברוגע ובנינוחות שהמלון משדר. הפסטורליה של הפרדסים שהיו כאן עד לפני כ-90 שנה היוו עבורנו מקור השראה לאווירת הרוגע ולעיצוב כולו. אורח במלון אמנם צריך להרגיש בבית, אבל אם אנחנו רוצים שיחווה חוויה ייחודית, הכל צריך להיראות שונה מהבית, ממה שהוא רגיל לראות או כבר ראה במקום אחר. הכל צריך להיראות מרענן ומעניין, וזה מה שעשינו".

מלון מרגוזה: לילה לזוג באמצע שבוע 500-700 שקלים. סוף שבוע, 700-900 שקלים.

מקלחת במלון מרגוזה  (צילום: איציק בינונסקי)
מקלחת במלון. הכל צריך להיראות מרענן ומעניין | צילום: איציק בינונסקי

פנים חדר מלון מרגוזה נוסף (צילום: איציק בינונסקי)
חדר במלון. שילוב בין מסורתי ומודרני | צילום: איציק בינונסקי

 * כותבת הכתבה הייתה אורחת במלון