בבית פרטי שנבנה בהרחבת קיבוץ יקום, מתגוררים בת קיבוץ העוסקת בהנהלת חשבונות, בעלה, מהנדס מכונות, ושלושת ילדיהם בני 4, 7 ו-10. הבית בנוי בשני מפלסים, ושטחו כ-160 מ"ר. בני הזוג רכשו מגרש ובנו את ביתם, ולאחר כמה שנים של מגורים בבית, ביקשו להפוך את הבית לחמים ומזמין יותר.

"הדיירים ביקשו להכניס צבע ושמחה לבית. להפוך את הבית למקום שרוצים לחזור אליו, לכזה שהלב מתרחב בו כשנכנסים ושישמש מעטפת נעימה ותומכת למשפחה. כמו כן, בני הזוג חובבי וינטג', ורצו להכניס נופך נוסטלגי לבית, על ידי שימוש בחפצים עם סיפור ואופי", מספרת מירב  אייכלר, מעצבת פנים ויועצת פנג שואי, שליוותה את בני הבית בתהליך.

מירב אייכלר, סלון (4) (צילום: שירן כרמל, living)
שני מפלסים, 160 מ"ר | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, ג, כורסה (10) (צילום: שירן כרמל, living)
שימוש בחפצים עם סיפור ואופי | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, ג, מנורה (21) (צילום: שירן כרמל, living)
הבית הולבש בתקציב של כ-60 אלף שקלים | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מטבח (12) (צילום: שירן כרמל, living)
מטבח. נוספו מדפי בטון, שעון רכבת ואבזור מונוכרומטי | צילום: שירן כרמל, living

מירב אייכלר, אי במטבח (2) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living

 עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לכל הכתבות בערוץ living 
איך תצבעו בקלות מטבח פורמייקה? המדריך המלא 
המדריך לעיצוב מרפסת עירונית בחמישה סגנונות

התקציב שעמד לטובת השיפוץ לא היה גבוה, כ-60 אלף שקלים. "בעל הבית התגלה כבעל ידי זהב וביצע בעצמו את רוב עבודות חיפוי הקירות, לרבות צביעה והנחת הבריקים. עבור הטיח בקיר המדרגות בחרנו בבעל מקצוע המתמחה בעבודות טיח דקורטיבי", מתארת  אייכלר. בני הבית חובבי וינטג' ומרבית הריהוט הוא פריטי וינטג' שנאספו ממקומות שונים, החל מהמחסן של הסבתא בקיבוץ, דרך שוקי פשפשים ואיתור פריטים במצב מעולה ובמחירים מצחיקים מיד שנייה באינטרנט.

מאחר שהבית היה יחסית חדש לא תוכנן שיפוץ גדול. הוסכם על התמקדות בהלבשת הבית תוך שימת דגש על חללים עיקריים, שבהם מבואת הכניסה, הסלון ופינת האוכל, חלל המשפחה ויחידת ההורים. כמו כן נוצרה יש מאין פינת חמד – פינת קריאה, בלב הבית, בחלל מרכזי שהיה לא מנוצל לפני כן. תוכנית ההעמדה ובחירת סקלת הצבעים והחומרים נעשו על פי ניתוח פנג שואי שנעשה לבית והמשפחה.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

השיפוץ כלל החלפת דלת הכניסה, חיפוי קירות שונים בטיח דקורטיבי ובבריקים, צביעת הבית, החלפת גופי תאורה, התקנת וילונות, רכישת ריהוט ואביזרים לסלון, פינת האוכל, פינת המשפחה ויחידת ההורים. "חלק מהריהוט הקיים נשאר, למשל הספה בסלון או שולחן פינת האוכל ששודרג, נצבע מחדש והותאמו לו כיסאות וינטג' שנאספו מבתים שונים דרך אתרי יד שנייה", מספרת  אייכלר על תהליך הלבשת הבית, שנמשך כמה חודשים.

מירב אייכלר, מדפים (11) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, קומה ציבורית (1) (צילום: שירן כרמל, living)
החלל המשותף. צבעוניות עדינה | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, ג, אוכל (5) (צילום: שירן כרמל, living)
שולחן פינת האוכל שודרג, נצבע מחדש והותאמו לו כיסאות וינטג' | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מטבח (3) (צילום: שירן כרמל, living)
צבע צהוב קיסרי שהפך את החלל החיוור לפינה מאירת עיניים | צילום: שירן כרמל, living

מירב אייכלר, קיר צהוב (8) (צילום: שירן כרמל, living)
תמונות משפחתיות בעלות אופי נוסטלגי | צילום: שירן כרמל, living

צהוב קיסרי במבואת הכניסה

מבואת הכניסה לבית הייתה חשוכה ועירומה, והיא דרשה מהפך. "לפי הפנג שואי מבואת הכניסה היא הרושם הראשוני שלנו מהבית, ויש לה תפקיד מכריע בתחושת השייכות וקבלת הפנים עבור הדיירים. מפת הפנג שואי דרשה כאן אלמנט אדמה ומתכת, ולכן נבחר צבע צהוב קיסרי שהפך את החלל החיוור לפינה מאירת עיניים הנראית מכל עבר בקומת הכניסה", מסבירה  אייכלר. על הקיר הסמוך לדלת כניסה נתלו תמונות משפחתיות בעלות אופי נוסטלגי במסגרות וינטג'. מצדה הפנימי של המבואה נתלתה תמונת לב הזהב של סנדרה בידרמן. כדי להאיר את המבואה נוסף גם גוף תאורה וינטג' דמוי לפיד ודלת הכניסה הוחלפה מדלת עץ כהה ואטומה לדלת מתכת בגוון בהיר עם צוהר המאפשר כניסה של אור ואנרגיה פנימה.

בעל הבית התגלה כצייד וינטג' אמיתי, ופתח במלאכת איתור ראויה לשבח. בסלון מונח מזנון וינטג' רחב במיוחד (2.80 רוחבו) יחד עם זוג כורסאות וכיסאות לפינת האוכל. כולם מקוריים משנות החמישים, במצב מעולה. בתקרה מתנוסס גוף תאורה "ספוטניק" ברוח שנות ה-60, שיוצר בהזמנה מיוחדת על ידי שוקי משוק הפשפשים. יתר גופי התאורה בסלון נבחרו גם הם מאוסף מנורות הווינטג' של יוסי קמחי, כולל מנורת פרוג'קטור קולנוע מקורית שעומדת בפינת חלל הסלון. קיר הטלוויזיה חופה בבריקים ונצבע בלבן. הכורסאות רופדו מחדש בבד קטיפה תכלכל, ושולחן הסלון הוחלף לזוג שולחנות קפה התואמים את מידות החלל. שטיח גאומטרי באפור לבן משלים את התמונה.

בפינת האוכל השולחן הישן שודרג ונצבע, ואליו צורפו כיסאות וינטג' בצבעי גלידה. מעל השולחן מתנוססים גופי התאורה Romeo moon של פיליפ סטארק. במטבח נוספו מדפי בטון על הקיר, שעון רכבת שחור וגדול, ואבזור מונוכרומטי התואם את צבעי הבסיס של הבית.

מירב אייכלר, פינת קריאה (9) (צילום: שירן כרמל, living)
פינת הקריאה. במקום חלל לבן וריק | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מדרגות (13) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מדרגות (7) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מדרגות (6) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מדרגות (14) (צילום: שירן כרמל, living)
החלל הפנוי בין החדרים הוסב לפינת משפחה צבעונית וכיפית | צילום: שירן כרמל, living

מירב אייכלר, פינת ישיבה (16) (צילום: שירן כרמל, living)
מרבית הריהוט הוא פריטי וינטג' שנאספו ממקומות שונים | צילום: שירן כרמל, living

פינת קריאה ופינת משפחה

"בתחילת התהליך עמד לבן וריק חלל מרכזי בקומת הכניסה. "ביקשתי לנצל מחדש את הפינה שנמצאת במרכז ההתרחשות, ליד המטבח, צמוד לגרם המדרגות ובקשר עין עם הסלון ופינת האוכל", מתארת  אייכלר. "לפינה נבחרה כורסת וינטג' קטנה ולצידה שידת צד דו צדדית ששופצה בידיו הנאמנות של 'יניב פשפשים'. את הקיר מקשט איור מודפס על קנבס של המאיירת טלי ילונצקי ומעליו גוף תאורה וינטג' עם זרוע עץ מקורית משנות החמישים (יוסי קמחי). המנורה הזו היא הפריט האהוב עלי בבית. שטיח צמר עגול בצבעי חרדל ואפור תוחם את הפינה".

בקומה העליונה הוסב החלל הפנוי בין החדרים לפינת משפחה צבעונית וכיפית שבה יכולים לבלות יחד בני המשפחה. הפינה נצבעה בגוון בהיר וחם, אובזרה בגופי תאורה וינטג', ספה בסגנון דני ברוח שנות ה-50, שטיח ורוד מסטיק, הדום כתום ושידת טלוויזיה צהובה.

חדר השינה של ההורים תוכנן ועוצב כקן חמים ושלו. טפט שמנת וגופי תאורה בצהוב ענבר כבר היו שם, ונותר להשלים את החסר בעזרת מיטת מתכת רומנטית בעלת קווים מעוגלים, שידת איפור משנות ה-50 בציפוי פורמייקה שמנת מקורי וצמד שידות צד שנרכשו בנפרד מחנויות וינטג' שונות, שופצו והותאמו לשידת האיפור. את הפתחים מלטפים וילונות פשתן לבן ורך ומצעי כותנה מעוטרים ברקמה לבנה.

מירב אייכלר, שינה (17) (צילום: שירן כרמל, living)
מיטת מתכת רומנטית בעלת קווים מעוגלים | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, מיטה (20) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, שידה (19) (צילום: שירן כרמל, living)
שידת איפור משנות ה-50 בציפוי פורמייקה | צילום: שירן כרמל, living
מירב אייכלר, ג, שינה (18) (צילום: שירן כרמל, living)
צילום: שירן כרמל, living

מירב אייכלר, יקום סלון לפני (צילום: שירן כרמל, living)
סלון לפני | צילום: שירן כרמל, living

דברים קטנים עושים מהפך

"מאוד נהניתי לעבוד עם בני הזוג, שהיו שותפים מלאים לתהליך. האהבה המשותפת שלנו לוינטג', בשילוב תקשורת טובה, סבלנות וחיוך, הם שאפשרו להגיע לבחירות מדויקות ולהגשמת החזון - יצירת בית שכיף להיות בו, שתואם את אופיים הנעים והנינוח", מסכמת אייכלר, ונותנת טיפ: "יש דברים קטנים שעושים מהפך - כתם של צבע יכול להיות פתרון נפלא וזול להפוך פינה קרה בבית למוקד תשומת הלב, להגדרת חלל וליצירת אווירה. פתיחת הצוהר בדלת הכניסה החדשה מאפשרת כניסה של אור ואנרגיה אל הבית ומשנה לחלוטין את חוויית ותחושת המרחב".

תכנון ועיצוב מקוריים: האדריכלית טלי זיו ומעצבת הפנים שגית פליישר
עיצוב והלבשת הבית: מירב אייכלר, הלוחשת לבתים