דיירים: זוג עם שתי בנות ותינוק.

הדירה: ממוקמת בשכונת רמת אמיר שבצורן, בקומה ראשונה מתוך שמונה קומות של בניין בן שנה. גודלה 100 מ"ר. הדירה חדשה אך הסטנדרט קבלני פשוט.

החזון: הדירה נרכשה מקבלן לפני שנה ללא שדרוג הסטנדרט הקבלני. הלקוחות ביקשו להלביש את הבית, ליצור אווירה נעימה ומזמינה בחדרי השינה. לעצב חדר חדש לתינוק שעד עתה ישן בחדר הוריו, להתאים את חדר הבנות לתלמידות בית ספר המכיל גם פתרונות אחסון לצעצועים ומשחקים. ליצור מקום אחסון נוסף בחדר ההורים ותחושה של חדר הורים. נוסף לכך ליצור פינת עבודה בסמוך לחלל הסלון כולל ספרייה לאחסון ניירת, תמונות ואלבומים.

נדרשנו למספר אילוצים בפרויקט זה. קיבלנו דירה קיימת שלא תוכננה היטב עד לפרטים הקטנים והיה עלינו למצוא פתרונות יצירתיים. נקודות התאורה מוקמו ללא קשר לריהוט העומד מתחת ופוזרו באקראי בחלל. הפתרון שמצאנו הוא לפזר גופי תאורה עגולים, מתכוננים בצבע לבן שיצרו משחק מעניין בתקרה של גודל וצורה, כך מטשטשת העובדה כי נקודות התאורה לא תוכננו בהתאם לתוכנית הריהוט.

משך השיפוץ: 12 שעות של מייקאובר ושתי פגישות מקדימות.

עלות: 60 אלף שקל, כולל ריהוט חלקי, תאורה לכל הבית, וילונות, תמונות, חפצי נוי, מצעים וטקסטיל.

מיכל סיני, סלון (4) (צילום: איתי בנית)
אובזר בתמונות וכריות נוי בגוני כחול | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, סלון (6) (צילום: איתי בנית)
היה אפלולי וקודר | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ג, סלון (11) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
מיכל סיני, סלון (9) (צילום: איתי בנית)
הוסף שטיח פסים שחור לבן לעניין וצבע | צילום: איתי בנית

מיכל סיני, מגורים (19) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

עוד בערוץ עיצוב הבית:

טאץ' מרענן לריהוט

הרעיון היה לעצב את חלל הדירה בלי להיכנס לשיפוץ מסיבי ולהוצאות גדולות. כיוון שמדובר בדירה חדשה, ניתן היה לשנות את פניה על ידי ריהוט וסטיילינג בלבד ולקבל תוצאה מרשימה במינימום זמן וכסף. מלבד חדרי הרחצה, כל חדרי הבית עוצבו מחדש והותאמו לצורכי המשפחה.

חלק מהרהיטים נשאר אבל גם להם ניתן טאץ' מרענן על ידי טקסטיל או חפצי נוי, לדוגמת הספה, שלה הוספנו כריות בגוון כחול, שחור לבן. המטבח אובזר באי ומדף ברזל חדשים שהוסיפו לו חן ואופי. פינת האוכל הכבדה והמיושנת עודכנה על ידי גוף תאורה צעיר וצבעוני, תמונות בשחור לבן ובאביזרי נוי. בחדר הבנות השארנו את שולחנות הכתיבה והוספנו כיסאות אימס לבנים, הקירות זכו לרענון עדכני על ידי מדבקות לב כוכב ותמונות. גם מיטת ההורים לא הוחלפה וכוסתה בטקסטיל אופנתי. חדר התינוק החדש ירש את המיטה ושידת ההחתלה מהבנות וחודש על ידי טקסטיל, תמונות, מדבקות, כיסא נדנדה אימס, שטיח סרוג, וכמובן וילון.

הכניסה: בכניסה לדירה נראה את החלל הציבורי כולו, מטבח, פינת אוכל, סלון ופינת עבודה.

מיכל סיני, ג, חדר עבודה (צילום: איתי בנית)
פינת העבודה. הוענק לה נופך ותוכן | צילום: איתי בנית

מיכל סיני, ג, כוננית (10) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

המטבח ופינת האוכל: המטבח בגוון מוקה ואליו נוספו אי ומדף בצבע שחור להוספת דרמה ועניין מלבד הפתרון הפונקציונלי. לפינת האוכל הנמצאת בסמוך למטבח נוספה מראה, גוף תאורה, תמונות וחפצי נוי. פתחנו את השולחן כדי ליצור מראה מרשים יותר ודומיננטי בפינה.

פינת העבודה: הפינה בסמוך לסלון היתה ריקה ללא שימוש, הוענק לה נופך ותוכן. לצדה ספרייה המשמשת גם כמקום אחסון שאליו נתבקשנו. שולחן העבודה יוצר במיוחד עבורנו. מעליו נתלתה רשת ברזל, לוחות שעם ומנורת בטון מיוחדת. להשלמת המראה הטרנדי הוספנו אביזרים נוי ייחודיים.

הסלון: היה אפלולי וקודר. הוא אובזר בתמונות וכריות נוי בגוני כחול, והוסף שטיח פסים שחור לבן לעניין וצבע.

לגופי התאורה חשיבות רבה בחלל הציבורי מעבר לפונקציונליות שלהם, הם משמשים כאביזר נוי בפני עצמו ומכתיבים אופנה חדשה בחלל. לדוגמה, המנורה העומדת בסלון וגוף התאורה המיוחד בפינת האוכל ובפינת העבודה.

מיכל סיני, מטבח (14) (צילום: איתי בנית)
המטבח. המטבח בגוון מוקה ואליו נוספו אי ומדף בצבע שחור | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ג, מטבח (18) (צילום: איתי בנית)
מסטנדרטי ומשעמם לבעל אופי ועניין | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ג, מטבח (17) (צילום: איתי בנית)
נוספו דרמה ועניין | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ג, מטבח (12) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ג, מטבח (13) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ג, פינת אוכל (15) (צילום: צילום ביתי)
לפינת האוכל הנמצאת בסמוך למטבח נוספה מראה, גוף תאורה, תמונות וחפצי נוי | צילום: צילום ביתי

מיכל סיני, ג, תאורה (16) (צילום: איתי בנית)
חשיבות רבה לגופי התאורה | צילום: איתי בנית

חדר הבנות: המסדרון מוביל לחדרי המגורים, בראשם חדר הבנות - חדר קטן שאמור להכיל פונקציות לשתי בנות בכיתה א וב'. במקום שתי מיטות, בחרנו להציב מיטת קומתיים לבנה ולפנות מקום לשידת אחסון גדולה ולבנה. את שולחנות הכתיבה מאיקאה השארנו אך התאמנו להם זוג כיסאות אימס לבנים. את הקירות עיטרנו במדבקות ותמונות בעלות סמלית. מעל שידת האחסון הוספנו שני מדפים לספרים ובובות. וכמובן קישטנו בתאורת לד כוכבים. הדיירות הצעירות ביקשו מראת גוף ומתלה לתיקים, ומובן שנענינו לכך.

חדר ההורים: בהמשך המסדרון חדר ההורים, שנפרד מעריסת התינוק וגדל להיות חדר הורים רגיל. ארון דלתות ישן וחום פינה את מקומו לארון לבן בעל דלתות הזזה ליצירת תחושת מרחב בחדר. המיטה הקיימת הוצמדה למרכז הקיר, ומשני צדיה הוספנו מנורה עומדת ושידה אדומה. את המיטה כיסינו בטקסטיל עכשווי, ומתחתיה הוספנו שטיח בגוני אפור שחור. מול המיטה מוצבת שידת אחסון חדשה בגוון עץ לחימום האווירה, מעליה תפסו את מקומם פריטים רומנטיים - נרות, שרשרת לבבות, תמונת חתונה.

חדר התינוק: צמוד לחדר ההורים נמצא הממ"ד שהפך מחדר כלבו לחדר תינוק מזמין ונעים. מיטת התינוק ושידת ההחתלה נשמרו מהבנות ורועננו על ידי טקסטיל וידיות חדשים. ארון דלתות גדול וחום הוחלף לארון הזזה לבן. הוספנו כיסא נדנדה אפור אימס, שטיח סרוג, מדבקות ותמונות, גופי תאורה, להשלמת המראה הכולל.

מיכל סיני, שינה (20) (צילום: איתי בנית)
חדר השינה. תחושת מרחב | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, שינה, שידה (21) (צילום: איתי בנית)
שידת אחסון חדשה בגון עץ לחימום האווירה | צילום: איתי בנית
מיכל סיני, ילדים (22) (צילום: איתי בנית)
חדר הבנות. פונקציות לשתי בנות בכיתות א וב' | צילום: איתי בנית

מיכל סיני, ג, ילדים (צילום: איתי בנית)
חדר התינוק. מזמין ונעים | צילום: איתי בנית

לא זזים מהבית

דבר המעצבות: בהחלט אפשר גם אחרת! אין סיבה שדירה חדשה מקבלן תהיה סטנדרטית ולא מעודכנת. בתקציב לא גדול ובמינימום זמן, ניתן לבצע מהפכה של ממש. התהליך עם הלקוחות היה סימביוטי ומהנה, הם מאוד התלהבו מהרעיון של HOMEMADE, שירות שהשקנו שבו אנחנו מביאות הכל עד הבית, בייחוד כי הלקוחה נמצאת בחופשת לידה ולא התאימו לה התרוצצויות מיותרות. בסוף התהליך הלקוחות היו מאוד מרוצים מהתוצאה והרגישו סוף סוף בית.

פריטים אהוב: מדף הברזל והאי במטבח יוצרו במיוחד עבור דירה זו על ידי אייטמס גאלרי והפכו את המטבח מסטנדרטי ומשעמם לבעל אופי ועניין.

השולחן בפינת העבודה, המשלב בין הסגנון המודרני לסגנון הווינטג', יוצר אף הוא במיוחד עבורנו על ידי אייטמס גאלרי. את הטאץ' הסופי לפינה זו נתנו רשת הברזל ולוחות השעם שנקנו בקולקטי.

טיפ: מספיק להשקיע בכמה פריטים מיוחדים בשילוב נכון על מנת להאיר ולהעיר חלל שלם. בסופו של יום אנו מבינות שהפרויקטים המוצלחים ביותר הם אלה שבהם הלקוח סומך על המעצב ונותן לו לבצע את עבודתו. אנו מאמינות בשילוב פריטים פשוטים וזולים לצד פריטים מיוחדים ויקרים יותר. כך מתקבל מראה מעניין וייחודי, דבר המאזן אף את התקציב.

מיכל סיני, ג, סלון לפני השיפוץ, (26) (צילום: צילום ביתי)
הסלון לפני | צילום: צילום ביתי
מיכל סיני, ג, הסלון לפני (צילום: צילום ביתי)
הסלון לפני | צילום: צילום ביתי
מיכל סיני, ג, לפני השיפוץ, (1) (צילום: צילום ביתי )
המטבח לפני | צילום: צילום ביתי

מיכל סיני, ג, שינה לפני השיפוץ,  (24) (צילום: צילום ביתי)
חדר השינה לפני | צילום: צילום ביתי

רשימת מכולת:

שולחן עבודה מפורניר עץ, אייטמס גאלרי, 4,000 שקל
אי במטבח כולל בוצ'ר בלוק, אייטמס גאלרי, 4,500 שקל
מנורה בפינת האוכל, דורי קמחי, 1,125 שקל
מיטת קומתיים צבע לבן אפוקסי, מיי רום, 3,200 שקל
מנורת בטון בפינת העבודה, קולקטי, 300 שקל
לוח מגנט בטון במטבח, קולקטי, 200 שקל

מיכל סיני ואפרת רז - HOMEMADE

במדור הקודם: בבית הצהוב של הפרסומאי הבכיר
לכל הכתבות במדור בשיפוץ