הדיירים: בני הזוג, הורים לשלושה בנים צעירים, נולדו וגדלו ברמת הגולן. בשל עיסוקו של האב (במאי טלוויזיה), החליטו בני הזוג לבנות את ביתם במקום קרוב יותר למרכז הארץ.
הבית נבנה ביקנעם המושבה, על חלק משטח חקלאי שהיה בבעלות משפחתה של האם, שהגיעה מהולנד ב-1935 והיתה ממשפחות המייסדים. בשטח היה פרדס גדול והאם זוכרת עצמה כילדה מגיעה לפרדס וקוטפת תפוזים. האם עבדה במשך שנים בתחום ההייטק. עם המעבר לבית החדש, עזבה את עיסוקה ולאחרונה הקימה יחד עם אחותה את "collectie – פשוט לעצב יפה".
עוד באתר לעיצוב הבית:
- הצצה לבתי בלוגריות עיצוב נבחרות
- בהשראת ארמון ורסאי: הבית הכי יקר בארצות הברית
- מוח מאגוז: סדרת האיורים שתגרום לכם לחייך
לא מכבידים בריהוט
הדירה: בני הבית ביקשו לעצמם בית ישראלי שורשי המשדר פשטות וצניעות. בית שנראה קצת ישן, מהיום הראשון. חללים אינטימיים, מוגדרים ומופרדים כמו פעם ולא אופן ספייס. בית המשתלב בנוף הכפרי של המושבה. למרות שהבית בנוי על שטח של דונם ויכול היה להיבנות בקומה אחת, העדיפו בני הבית לצמצם את השטח הבנוי, לבנות בשתי קומות ולהשאיר חצר גדולה. בני הבית חלמו לחפות את הבית מבחוץ באבן מקומית אך ויתרו על החלום מטעמי תקציב.
זמן השיפוץ: התהליך לקח יותר משנה.
הכניסה לבית כפרית ומסבירת פנים דרך מבואה חיצונית מחופה בפרגולה, מרוצפת באריחי בטון עם תבליט. דלת הכניסה עשויה מברזל ומכוסה בווילון בחלקה העליון.
מימין לחלל המרכזי ממוקם הסלון. גם הוא פתוח בפתח רחב אל החלל ועדיין בנוי כחדר. התחושה בסלון משחזרת במידה רבה את התחושה שהיתה בחדרי המגורים של פעם. חלל אינטימי ועוטף לא גדול אך מספיק כדי לארח, לקרוא, לצפות בטלוויזיה ועוד. לרוחב החדר מדף בנוי ועליו מונחים ספרים, אביזרי נוי ופרחים. דרך מצוינת לאחסון והצגת חפצים בלי להכביד בריהוט נוסף.
משמאל לכניסה מסדרון ארוך המוביל לחדר השינה של ההורים. מול הכניסה נגלה חלל מרכזי עם תקרת עץ מולבנת ובו פתחי יציאה רחבים למרפסת ולחצר. באזור הזה ממוקמת פינת האוכל.
משמאל לחלל המרכזי – המטבח. המטבח הוא חלל נפרד המוגדר בפני עצמו. כדי להדגיש זאת נבחרו מרצפות מצוירות השונות משאר מרצפות הבית.
בחדר השינה של ההורים הממוקם בקומת הכניסה יש שני אלמנטים שתופסים מיד את עיני המתבונן - חצר פטיו קטנה ואינטימית המשמשת את חדר השינה ומקלחת ההורים בלבד. למרות שחדר השינה אינו גדול, החצר הקטנה מאירה ומוסיפה לתחושת המרחב בו. עיבוי קיר שנוסף מתחת לחלונות בחדר השינה ויוצר מדף לחפצים שימושיים וחפצי נוי. קיר זה חופה בקרשים ישנים ממשטחי עץ ומשמש כגב מיטה. נוכחותו של גב המיטה מודגשת על הרקע הלבן השולט בחדר. בקומת הכניסה נמצאים בנוסף גם שירותי האורחים והממ"ד.
מרצפות בטון בכל הבית
מימין לכניסה לבית, גרם מדרגות המוביל לקומת הילדים. בקומה זו ממוקמים שלושת חדרי הבנים ומקלחת. ביניהם חלל מרכזי המשמש את הילדים למשחק ולצפייה בטלוויזיה.
מתוך חדרי הילדים יציאה לגזוזטרה קטנה, אלמנט המכניס לתוך החדר את החוץ. גם קומה זו, בהמשך לשאר הבית, מרוצפת במרצפות בטון.
דבר המעצבת: העבודה היתה חוויה נפלאה. התחושה היתה שהם סומכים עלי וזורמים איתי. שיתוף פעולה היה מצוין. בנסיעות שבהן חיפשנו חומרים, זה היה ממש בילוי משותף.
טיפ: הכניסו את העבודה של עיצוב הפנים משלב התכנון הראשוני ביותר, גם אם אתם עובדים עם אדריכל. זהו תחום בלתי נפרד, וחשוב שייעשה במקביל. זה מה שאנחנו עשינו, וזה היה מצוין.
פריטים אהובים: מטחנת קפה הולנדית עתיקה התלויה במטבח שהיתה שייכת לסבתא.
בפינת אוכל ארונית שנקנתה באיקאה, נצבעה, קיבלה מראה חדש ומשמשת כארון כלים.
מסגרות עץ התלויות על הקיר קטן בסלון, העשויות מעצים ממשטחים ישנים, משמשות כמדפים לחפצי נוי.
עיצוב פנים: חמוטל קציר
אדריכלות: שדה צור
במדור הקודם: מהפך לדירה בצפון תל אביב במינימום השקעה
לכל המדורים של "בשיפוץ"