חברת פירמיד אנליטיקס הוקמה בשנת 2009 על ידי עמרי קוהל המנכ"ל, אבי פרץ סמנכ"ל הטכנולוגיות, והרברט הוכטמן,  איש פיתוח עסקי. החברה  שגייסה יותר מ-200 מיליון דולר ועברה ארגון מחדש בשנת 2017 , עוסקת באחד מהתחומים החמים כיום – בינה עסקית (BI).

בחברה מועסקים כיום יותר מ-250 עובדים, 80 מהם במרכז הפיתוח בתל אביב. ישנם גם מספר מפתחים שמלווים את פירמיד עוד מיומה הראשון. רועי ברק ועזרא פרץ, מהמפתחים הראשונים - שנמצאים כבר 13 שנים בחברה - מספרים למה פירמיד גורמת להם להישאר שנים רבות כל כך.

"הזמן הממוצע שעובדים נשארים בפירמיד הוא גבוה", מספר פרץ שנמצא בחברה מהיום הראשון. "אנשים רוצים להישאר כאן . זו לא חברה שבאים לכמה שנים ועוזבים. יש לנו תחושה של משפחה, כולם מכירים את השם של כולם".

Pyramid Analytics עוסקת ב-DI (Decision intelligence), קבלת החלטות באמצעות בינה מלאכותית. הפלטפורמה מתחברת לכל מקורות המידע של הארגון ומאפשרת הנגשה שלו כמעט לכל העובדים בחברה. מבלי לדעת קוד, כל עובד שנדרש לקבל החלטה מסוימת יכול לשלוף תובנות במהירות ולקבל החלטה מושכלת באמצעות דאטה.

"פירמיד היא חברה עם המון אמביציה. אנחנו תמיד מנסים למצוא את הדבר הבא, לוקחים פרויקטים גדוליםוכל הזמן דוחפים לעתיד, ולאור העובדה שאנחנו תמיד ב'בקאטינג אדג'' האתגר הוא גדול יותר. לכל לקוח יש את הסיפור שלו"

ברק ועזרא מספרים שאחד הדברים המשמעותיים שגורם  לאנשי הפיתוח להישאר בחברה, היאה'בעלות' שהם מקבלים על המוצר שפיתחו. "מתכנתים פה לא מבצעים עבודה ומוסרים אותה בסוף", מוסיף פרץ. "יש להם הרבה מה לומר ויש להם המון אינפוטים. דבר הגורם לך להיות גאה בעבודה שלך והופך אותך למושקע במוצר". 

פירמיד היא מהמובילות בתחום שבו היא פועלת - מול ענקיות כמו IBM, אורקל, SAP, Power BI של מיקרוסופט ומול חברות מתמחות כמו Tableau, Clear Analytics וגם Sisense הישראלית. הפלטפורמה מאפשרת ניתוח נתונים לפי צרכים של משתמשים מסוגים שונים בחברה, שמאפשר להם לשתף תובנות בין עובדי הארגון על גבי תשתית הנתונים הקיימת בארגון.

האסטרטגיה של החברה היא לעבוד מול לקוחות גדולים. "פירמיד היא חברה עם המון אמביציה", מסביר עזרא. "אנחנו תמיד מנסים למצוא את הדבר הבא, לוקחים פרויקטים גדוליםוכל הזמן דוחפים לעתיד, ולאור העובדה שאנחנו תמיד ב'בקאטינג אדג'' האתגר הוא גדול יותר. לכל לקוח יש את הסיפור שלו".

עמרי קוהל מנכ"ל פירמיד אנליטיקס (צילום: זיגדון אנטרפרייס)
עמרי קוהל מנכ"ל פירמיד אנליטיקס | צילום: זיגדון אנטרפרייס

ברק, שאחראי על בניית הדאטה בייס של לקוחות פירמיד, מספר כי המפתחים בחברה אחראים על המוצר שלהם על כל היבטיו "זה מעניק משמעות גדולה יותר ורצון להישאר", הוא מספר. "אפשר לפתח אפליקציה והיא תרוץ, אבל מההתחלה אנחנו פועלים כך שהכל יהיה ב-high performance.

אני וחברי הצוות מנסים באופן מתמיד לייעל את המוצר ולגרום להכול להפוך למהיר יותר – זה אחד מהאתגרים שמלווים את כל המפתחים, וברגע שמצליחים הסיפוק הוא עצום".  

"אנחנו עובדים בצוותים במאמץ משותף ולא מחפשים דרכים להקל על עצמנו", מוסיף רועי. "הצוותים עובדים יחד לאורך תקופה על מוצר מהבסיס – ובזכות תחושת הגאווה , הסיפוק והרצון לגלות לאן עוד נצליח להתקדם ולהתרחב, לצד האווירה החמה והחברויות שנוצרות לאורך הזמן, העובדים נשארים איתנו בפירמיד אנליטיקס לאורך שנים ארוכות, הרבה יותר מהממוצע."

"העובדים מקבלים תחושת משמעות", הם מסכמים. "הם צריכים להרגיש שיש משמעות וחשיבותלמה שהם עושים וגם להרגיש מאותגרים. לראות שהם פותרים בעיות, לומדים, וצועדים קדימה. יחד עם אווירה נעימה, וכמובן תגמול מספק– הם מקבלים מה שהם  זקוקים לו".