אין תמונה
מה עושים כשנגמר נייר הטואלט? גם לזה יש לו תשובה

רוב ההורים שגמלו את ילדיהם מחיתולים יודעים שמדובר בחוויה מאתגרת ולא פשוטה, הכרוכה, בין היתר באין ספור הקראות של "סיר הסירים" של נפתלי, על כל חלקי גופו, והקרנות חוזרות ונשנות של "בלי חיתולים", אותה קלטת שתגרום לכם לזמזם לפני השינה דברים באמת מביכים, כמו "גם אנחנו הגדולים היינו עוללים בחיתולים", ו"קנו לי תחתונים עם פתח של בנים". ביפן, כמו בכל התחומים, עושים את הדברים קצת אחרת. סדרת סרטוני אנימציה שמלמדת את הפעוטות שם איך לצלוח את עולם עשיית הצרכים בשירותים הפכה זה מכבר לקאלט עולמי.

כמה סוגי שירותים יש ביפן?

מסתבר ששירותים ביפן זה לא דבר פשוט. יש שירותי כריעה מסורתיים לעומת שירותים סופר מודרניים עם לחצנים אלקטרוניים, שירותים מדברים, ועוד שלל המצאות. לא פלא שהילדים היפניים מבולבלים, וזקוקים לקצת יותר עזרה כשזה מגיע למקום החשוב. בדיוק כדי למלא את הצורך הזה נוצר "פאנטס פאנקורו" - דמות חמודה שמתמודדת בעזרת חברים עם הנושא. דמויות המשנה בסדרה כוללות שירותים מערביים מדברים, שירותי כריעה מדברים, שירותים ציבוריים מדברים, כיור מדבר, מכונת כביסה מדברת, מחזיק נייר טואלט מדבר, ויש גם את אחותו של פאנטס קורו, שאוהבת לברוח לו עם התחתונים, ואת חבר שלו.
דמותו של פאנטס פאנקורו, שנוצרה בשנת 2004, מופיעה על מוצרים יפניים שונים, היא מודפסת על חיתולים וזוכה כבר שנים לפופולריות גדולה.

בסרטונים שבלקט שלפנינו אפשר למצוא כמה בעיות מוכרות, איתן מתמודד אדון פאנקורו בגבורה, בעזרת שירים קליטים. אחרי שהוא עושה קקי, אותו הוא מכנה 'מספר 2', שר פאנקורו את הלהיט: "כל בוקר אני עושה מספר 2 נפלא. אחרי שהוא יוצא, אני שמח כל היום!".
לפני שהוא הולך לישון, נושא פאנקורו תפילה אל התחתונים שלו: "בבקשה, תחתונים, עשו שלא ארטיב את המיטה. בבקשה, תחתונים, תנו לי לישון בשקט".
כשמספר 2 מבושש לבוא, שרים לו השירותים של פאנקורו שיר מרגיע: "מספר 2 לא יוצא, מספר 2 לא יוצא. מה לעשות? אל תהיה מתוסכל. פשוט תירגע. לאט לאט. תעסה את הבטן בעדינות, ולבסוף זה יצא!". פאנקורו מודה לשירותים, מתאמץ עוד קצת, עד שלרווחתו ולרווחת קהל צופיו המתוח, נשמע צפצוף קטן המבשר שמספר 2 יצא לאוויר העולם.

ויש לו גם מתחרה

המתחרה הגדול על שוק הפיפי קקי היפני הוא נמר צעיר בשם שימג'ירו, שגם לו יש סרטונים, וגם הוא מסביר לילדים בשיר וזמר איך ומה לעשות עם הצרכים. "אוי! הבטן שלי עושה מוזו-מוזו!", אומר שימג'ירו החמוד, ומיד בא לעזרתו גיבור על בשם פאנטסו, קנגורו עליז ותומך. בניגוד לפאנקורו, שנאלץ לדבר עם הלמפה כדי לקבל תמיכה, לשימג'ירו יש תמיכה רבה, וגם זוג הורים שמעודדים אותו כאילו היה קבוצת כדורסל, בדגלונים ותוף מרים. ואז, בדיוק כשחשבתם שתמה הדרמה, אומר פתאום הנמר הצעיר שעכשיו יש לו מוזו-מוזו בטוסיק. אין סוף לפיתולי העלילה.

>> מה עושים אם הילד חזר להרטיב בלילות? הפסיכולוג מייעץ