כמה דקות לאחר שנטרקה דלת הברזל מאחוריה, כרמל מעודה נשמה לרווחה. הכניסה לכלא "נווה תרצה", כשברקע צעקות הורי הפעוטות בהם התעללה, נדמו בתוך מתקן הכליאה הישן. התרגיל שעשתה להורי הילדים שהמתינו לה גרם לכך שהם לא התקרבו אליה ולא יהיו בשום מגע עימה.

חודש לאחר שמעודה נכנסה לכלא (מתוכם עשרה ימים שהתה בתא סינון ועברה בדיקות קורונה) לרצות עונש של תשע וחצי שנות מאסר בפועל חייה השתנו מהקצה לקצה.

"היא מעדיפה להיות בכלא עם אסירות שחלקן עלולות לפגוע בה כנקמה על מעשיה מאשר להיות במעצר בית שבו היא מרגישה כמו חיה נרדפת", סיפרה אסירה בכלא. "יחסית למרדף שההורים ניהלו אחריה כדי לחשוף את מקום מגוריה, פה בנווה תרצה היא רגועה אבל גם מעט דואגת שאולי יהיו הורים שינסו להסית נגדה אסירות שיפגעו בה. פה היא מרגישה בטוחה יחסית עד כמה שזה נשמע מוזר".

מעודה, בת 28, כבר הספיקה לפני כשנה להיות עצורה במשך כמה שבועות בנווה תרצה והייתה נתונה תחת שמירה כבדה מחשש שאסירות יפגעו בה או שהיא תנסה לפגוע בעצמה.

"בפעם הראשונה שכרמל הייתה בכלא אסירות צעקו לעברה שיפגעו בה, שיהרגו אותה, שיש לה מזל שלא נפל לידיים שלהן", שחזרה אחת האסירות. "היו אסירות שהיו חמות עליה לפגוע בה על כך שהתעללה בפעוטות. לכולן יש פה ילדים וזה רגיש מאוד אצלנו. עדיין קיימת סכנה שאסירות יפגעו בה . יש אסירות שמרצות עונש על רצח ילדיהן וחוץ מאיומים וחרם לא פגעו בהן פיזית, אבל במקרה של מעודה יש חשש ממשי שאסירות יפגעו בה".

הורים חוגגים את כניסתה של כרמל מעודה לכלא (צילום: פלאש/90 )
הורים חוגגים את כניסתה של מעודה לכלא | צילום: פלאש/90

מעודה שוהה באגף "סביון", בו שהו בעבר ציפי רפאלי ופרסיליה קשתי. התנאים בו נחשבים לנוחים יחסית. שלוש אסירות בכל תא. אחת מהן משמשת לרוב בתפקיד "תומכת אסירות", זו שקיבלה משימה לשמור על אסירה חדשה מחשש שתנסה להתאבד או ינסו לפגוע בה. בתמורה האסירה מקבלת משירות בית הסוהר הטבות שונות.

"זה אגף עם מצלמות אבטחה 24 שעות ביממה. יש שמירה קפדנית ביותר עליה. יחסית היא די רגועה. מנקה את התא, מבשלת אם צריך, מנסה להתאקלם מחדש בכלא. היא לא מתחככת עם כל האסירות במיוחד כאלה שעלולות לפגוע בה", חשפה אסירה בכלא, "הסוהרות עוקבות אחר כל צעד שלה בכלא כדי לבדוק שהיא לא מאוימת".

בונה על הערעור

כאשר אסירות משוחחות מעט עם מעודה היא מסבירה שעשתה טעות קשה, שתלווה אותה לכל החיים.

"הייתי צעירה עשיתי טעות שאשלם עליה כל החיים. איבדתי שליטה לא יודעת מה עבר עליי באותם רגעים. אבל לשלוח אותי לכלא לתשע וחצי שנים? גם ככה קיבלתי את העונש שההורים ירדפו אחריי לכל מקום ולא יניחו לי", סיפרה מעודה לאסירות.

בתא של מעודה כלואות גם שתי אסירות נוספות בעלות מוניטין: טרייסי קדיס, שהורשע ברצח אימה ונדונה ל-25 שנות מאסר וסטפני קובלצ'וק, שנשפטה לשלושה חודשי מאסר לאחר שתקפה אישה ברעננה במהלך וויכוח על חניה.

"בשב"ס בחרו בפינצטה את האסירות שעימן תהיה כרמל בתא", הסביר קצין בארגון, "העניין נבדק ונבחן על ידי עובדות סוציאליות וגורמי מקצוע בכלא כדי לוודא שהן מתאימות לה ושלא יפגעו בה. בינתיים זה הוכיח את עצמו היחסים ביניהן מצוינים".

מעודה מתעוררת כל בוקר לספירה בשעה חמש. בסביבות שעה ארוחת בוקר, לאחר מכן מתפללת בתא. היא צופה בטלוויזיה, בעיקר בתוכניות ריאליטי. מנותקת מחדשות. היא נמצאת בקשר טלפוני עם הוריה ובני משפחתה שמחזקים אותה מבחינה נפשית.

האם והבת הנאשמת (צילום: אינסטגרם, חדשות)
טרייסי קדיס (מימין) ואמה. שותפה לתא | צילום: אינסטגרם, חדשות

"היום הראשון היה מאוד קשה עבורה. כרמל הייתה נסערת מאוד. הסתגרה. התכנסה בעצמה. בקושי דיברה או אכלה. אבל ככול שהימים חלפו היא יותר ויותר נרגעה והחלה לשוחח עם האסירות בתא שהרגיעו אותה", סיפר אסירה באגף.

ביום יום  עובדת בחוליית אסירות בכלא. החולייה דואגת להביא אוכל לאסירות לאגף סביון, לדאוג לתחזוקה שלו  - ניקיון ושטיפת כלים. 

"זה תפקיד שאסירות עושות בשלב הראשון לפני שהן משובצות לתפקיד בכלא או לעבודה קבועה. היא בחורה שקטה, נחמדה עושה מה שאומרים לה" סיפרה אחת האסירות. "תמיד בתקופה הראשונה אסירות חדשות מורידות פרופיל. לא מתבלטות. וככה גם עם כרמל. היא משתדלת להיות בסדר עם כולם".

מעודה בונה על הערעור שהגיש פרקליטה שירן ברגמן מטעם הסנגוריה הציבורית לבית המשפט העליון על חומרת העונש שנגזר עליה.

"היא מקווה שהשופטים יפחיתו בעונש שלה. היא יודעת שמגיע לה עונש אבל היא חושבת שהחמירו איתה יותר מדי", טוענת אחת האסירות באגף.

מעודה תצטרך להתמודד עם תביעות במיליוני שקלים שהגישו כמה מההורים נגדה על הנזקים שגרמה לילדיהם.

"כרגע הראש שלה נמצא בלשרוד את החיים בכלא ולהתפלל שבית המשפט העליון יפחית בעונשה", הסביר מקורב למעודה, "בבוא היום היא תתעסק בתביעות ובשאר הבעיות. תשחררו, תעזוב אותה. די היא סבלה ותסבול כל חייה".