בשנים שבין 2010-2020 תועדו בישראל 34 מקרי תמותה של ילדים בשל שכחה או הילכדות ברכב נעול. מאות מקרי שכחה נוספים אירעו אך הסתיימו בהצלת הילדים, כך לפי נתונים שעולים ממחלקת המחקר של ארגון "בטרם". הסיבות לכך נעות מחוסר ריכוז, עומס יתר, מחסור בשעות שינה, מתח וסערת רגשות.

סיבה נוספת טמונה גם בקידמה. "הטכנולוגיה התקדמה ואיתה גם הפערים, ברכבים החדשים מניעים דרך כפתור ובלא מעט מקרים  סוגרים את דלת הנהג, חוגרים את הילדים והרכב ננעל", אומרים לנו מארגון ידידים המעניק ״עזרה ראשונה שאינה רפואית״ שאינה מצריכה ידע מקצועי בדרכים ובבתים, 24 שעות ביממה.

במהלך השנה האחרונה, חילצו מתנדבי ומתנדבות ידידים מעל ל-2,100 ילדים שננעלו ברכב וזו הסיבה ש
הארגון שם לו למטרה את הנושא של נעילת ילדים ברכב ופועל בהעלאת המודעות ובחילוצים בפועל. הנה 10 טיפים איך להימנע מהאפשרות המפחידה הזו וכיצד נוכל כולנו לדאוג לשמירה על שלום הילד ברכב. 

  1. פתחו חלון או דלת

    כשילד נמצא בתוך הרכב, הקפידו שדלת הרכב או החלון יהיו פתוחים כך שגם אם הרכב יינעל, תוכלו לפתוח אותו בקלות. 
  2. אל תניחו את מפתחות הרכב בתיק

    לעתים המפתח נמצא בתיק שלנו במשך היום, במיוחד היום כשאת מרבית הרכבים ניתן להתניע בלחיצת כפתור בלבד. לכן, כשמכניסים ילד לרכב, חשוב שהמפתח יהיה בקרבתכם כדי לא לשכוח אותם בתיק במקרה של נעילה אוטומטית.
  3. טוב יותר: השאירו את המפתח אצלכם ביד

    בזמן שאתם מושיבים וחוגרים את הילד ברכב, לעתים צריכים ידיים פנויות ומניחים בצד את המפתח. השאירו אותו עליכם למקרה שהרכב יינעל. כיס הוא תמיד מקום טוב למפתח.
  4. אל תתנו לילד את מפתחות הרכב

    מדובר בסיטואציה די מוכרת: הילד משועמם ורוצה לשחק במשהו לצורך הרגעה. לעתים החפץ הכי זמין עבורנו הוא המפתח. הימנעו מכך שכן, גם כאן, הרכב עלול להינעל כשהמפתח בידו של הפעוט. זמן טוב להתארגן על משחק אחר להרגעה במהלך הנסיעה. 

     

      

  5. הישארו מרוכזים גם בשינוי מסלול

    כולנו די פועלים על אוטומט ביומיום שלנו, אולם לעתים, אילוצים כופים עלינו לשנות את נתיב המסלול הידוע לנו. לכן, כשנוסעים במסלול שונה מהרגיל ישנה נטייה לשכוח שנמצא איתנו ילד ברכב. במקרה כזה דרושה שימת לב יתרה מהרגיל.
  6. השאירו את התיק ליד כסא הילד

    המציאות מלמדת אותנו שבריטואל הקבוע של היום ועומס החיים, אנחנו עלולים לשכוח את הדברים הכי יקרים שלנו ברכב. טיפ קטן ומועיל הוא להשאיר משהו שאנו חייבים איתנו  בסמוך לילד, נזכור להוציא אותו איתנו.
  7. שימו תזכורת בדלת הנהג

    אפשר להשאיר חפץ של התינוק, מוצץ או בקבוק בדלת לידכם כתזכורת בזמן יציאה מהרכב.
  8. היעזרו בטכנולוגיות קיימות

    ישנן שלל אפליקציות ופיצ'רים רבים המזכירים בסוף הנסיעה לבדוק אם יש ילד ברכב. רק גגלו אותם והם שם.  
  9. למדו את הילד לפתוח דלת

    אם מדובר בילדים שכבר מבינים ומדברים, חשוב ללמד אותם איך לפתוח דלת במקרה שהרכב נעול. 

     

     

     

  10. התרגלו להביט לאחור

    אמצו לכם מנהג טוב ובכל סיום נסיעה העיפו מבט נוסף למושב האחורי, לוודא שלא השארתם שם את ילדכם.