אנחנו מתלוננים לא מעט, ובצדק, על המדינה שאנחנו חיים בה, בין היתר גם על יוקר המחייה שאחת הנגזרות שלו היא העלויות המטורפות שאנחנו נאלצים לשלם כדי לגדל את ילדינו. בסקר שנערך על ידי InterNations - הרשת הגדולה ביותר בעולם עבור מהגרים זמניים ואנשים שעברו לגור במדינות זרות מסיבות של רילוקיישן , פרסם לאחרונה את דירוג 45 המדינות שהכי כדאי לגדל בהן ילדים.

הגירה יכולה לעורר קשיי הסתגלות רבים, ואף להיות מלווה במשבר. עבור משפחה, מעבר לשפה הזרה שהילדים נאלצים לרכוש, הסביבה החברתית החדשה וההסתגלות למקום  הזר, יש לא מעט פרמטרים שמשפיעים על איכות חייהם, כמו רמת החינוך, בריאות, רמת הבטיחות יוקר המחייה ועוד. אתם בטח רוצים לדעת היכן ישראל מדורגת? ובכן, ישראל מדורגת במקום השלישי, אחרי פינלנד שדורגה במקום הראשון וצ'כיה שקיבלה את המקום השני, ואף הצלחנו לעקוף את הסקנדינביות ואת גרמניה וצרפת. המגזין ביזנס אינסיידר ביקש ממהגרים מ-45 מדינות שונות לדרג  43 פרמטרים שקשורים לאיכות החיים. אלו הן 19 המדינות שנמצאות בראש המדרג. 

19. דרום קוריאה – ניכרת מגמה של שינוי ברמת החינוך. בד"וח צוין כי 47% מהמשפחות שהיגרו לדרום קוריאה, כתבו כי רמת החינוך מצוינת לעומת רק 22% משפחות שציינו זאת בשנה שעברה.

18. מקסיקו – ההורים שהיגרו למדינה ציינו כי קיים איזון בין חיי המשפחה לקריירה, דבר שאפשר להם לבלות יותר זמן עם ילדיהם. מקסיקו הגיעה למקום השמיני בדירוג פנימי כמדינה שיש לה יחס אוהד למשפחות עם ילדים.

17. פיליפינים – נחשבת לאחת המדינות הטובות בעולם באיכות החינוך ובאיכות חיי המשפחה, דורגה על ידי המהגרים בה כמדינה בעלת יחס אוהד למשפחות עם ילדים.

16. סינגפור – המדינה נחשבת על ידי המהגרים כאחת הטובות העולם לאיכות החיים ולבטיחות הילדים. מאידך, הם טענו כי זו אחת המדינות הגרועות בעולם בכל מה שנוגע ליוקר המחייה ולהוצאות חינוך וטיפול בילד.

15. דרום אפריקה – דורגה כאחת הטובות בעולם בכל מה שנוגע לפעילויות פנאי לילדים, אך קיבלה דירוג נמוך בפרמטר של איכות חיי משפחה.

_OBJ

14. לוקסמבורג – אמנם קיבלה ציון בינוני בפרמטר של זמינות טיפול וחינוך ילדים, אבל קיבלה דירוג גבוה בבטיחות ילדים ואיכות חיי משפחה.

13. הולנד – הדירוג הגבוה של זמינות הטיפול והחינוך של ילדים העלו השנה את הדירוג של הולנד כמדינה שיש בה איכות חינוך גבוהה.

12. פולין - עלויות טיפול בילדים וחינוך קיבלו בפולים דירוג גבוה בנוסף לאיכות החינוך

11. צרפת – רוב תושבי צרפת מעדיפים לשוחח בצרפתית ובדרך כלל אינם דוברי שפות זרות כמו אנגלית. אחד הפרמטרים שישפיעו על איכות המחייה והנוחות במדינה זרה היא השליטה בשפה המקומית. 60% מילדי המהגרים בצרפת שולטים בצרפתית ולכן המדינה קיבלה מיקום יחסית גבוה בדירוג.

10. גרמניה – איכות חיים טובה ורמת חינוך גבוהה העניקו לגרמניה את המקום העשירי. למרות שבגרמניה הוצעו למהגרים בתי ספר איכותיים בחינוך הציבורי בחינם, הם עדיין העדיפו לשלוח את ילדיהם לבתי ספר בינלאומיים.

9. בלגיה – בשנה האחרונה המדינה השתפרה באוםן משמעותי בתחום החינוך.

8. טיוואן – בדומה לסינגפור, המדינה קיבלה דירוג גבוה בתחום של בטיחות ילדים, וביחס אוהד למשפחות עם ילדים.

7. אוסטרליה – היבשת הרחוקה קיבלה דירוג גבוה לפעילויות פנאי לילדים.

6. נורווגיה – העפילה השנה מהמקום ה-17 למקום ה-6 הודות לשיפור משמעותי באפשרויות החינוך והטיפול בילדים.

_OBJ

5. שוודיה – לטענת המהגרים ניכרה השנה ירידה באיכות החינוך ולכן שוודיה ירדה מהמקום השלישי למקום החמישי השנה. בדו"ח צוין כי הסיבה לכך יכולה להיות המשבר שפקד את מערכת החינוך בשוודיה בשנים האחרונות.

4. אוסטריה – המדינה שהגיעה בשנה שעברה למקום הראשון, ירדה למקום הרביעי בשל אותה סיבה – ירידה באיכות החינוך לדעת המהגרים שחיים בה. בנוסף, אוסטריה קיבלה דירוג גרוע בכל מה שנוגע ליחס המדינה למשפחות עם ילדים.

3. ישראל – צעד קטן מהשנה שעברה – עלייה מהמקום הרביעי למקום השלישי הודות ל-81% מהמהגרים שחיים כאן, אשר הביעו שביעות רצון מאפשרויות הטיפול בילד ואיכות החינוך. 84% מהמשפחות הביעו שביעות רצון כללית מהחיים בישראל.

2. צ'כיה – המדינה עשתה כברת דרך כאשר עלתה מהמקום ה-14 בשנה שעברה למקום השני, בשל עלויות חינוך נמוכות, עם זאת איכות החינוך בצ'כיה לדעת המהגרים אינה מהטובות בעולם.

1. פינלנד – קיבלה את הציונים הגבוהים ביותר בתחומי בריאות ובטיחות הילדים ושביעות רצון גבוהה של משפחות המהגרים מאיכות החיים במדינה. 80% מהמהגרים הגדירו את איכות החיים בפינלנד כמצוינת, בהשוואה לממוצע העולמי בסקר שעמד על 21%.

>> האם יש דרך להיות הורה בלי לצעוק על הילדים?