גבר מנקה (צילום: Justin Case, GettyImages IL)
"לא נראה הבדל מגדרי בנושא הזה, אלא אותה תגובה לחוסר שוויון, שמביאה לתסכול" | צילום: Justin Case, GettyImages IL

האם בבית שלכם יש אחד שעמל, מסדר ומנקה בעוד השני מרים רגליים ורובץ מול הטלוויזיה? אם הסיטואציה הזאת נשמעת לכם מוכרת, יש סיכוי שהזוגיות בצרות. מחקר חדש של אוניברסיטת שטוקהולם, המתבסס גם על תוצאות מחקרי עבר רבים שנערכו בנושא, מוכיח כי חלוקה שוויונית של מטלות הבית משפיעה לטובה על תחושת שביעות הרצון של בני הזוג ועל יציבות הקשר.

לא רק חלוקת המטלות עצמה נמדדת, אלא גם תפיסת כמות הנטל שלוקח על עצמו כל אחד מהצדדים. בזוגות בהם, לדוגמה, הגברים מרגישים שלקחו על עצמם חצי מהנטל, והנשים מצהירות שהן עושות יותר, יש בעיה לא פחותה מבזוגות שמודים שהחלוקה לא שווה. שני הצדדים מרגישים לא מסופקים וממורמרים. הגברים צריכים לשים לב לנתון הבא: אלה הנשים שלרוב יטלטלו את סירת היחסים, וכשהן מרגישות שמרבית הנטל או כולו נופל על כתפיהן, נוטות להתחיל לחשוב על פרידה. קשרים אלה, בהם הנשים עושות את מירב העבודה, נוטים להתמוסס יותר מאחרים. גם בזוגיות בה הגבר עשה את רוב עבודת הבית נרשם חוסר סיפוק מערער מצד הגברים.

למטרת המחקר נותחו נתונים שנאספו בשוודיה מ-3,500 זוגות, ובדקו דפוסים משפחתיים שונים בבית במשך עשר שנים. "בדקנו גם את מה שקורה במשפחות חד מיניות", מסבירה ראש צוות החוקרים, מריה ברנדן. "לא נראה הבדל מגדרי בנושא הזה, אלא אותה תגובה לעומת חוסר שוויון, שמביאה לתסכול ומשפיעה לרעה על מערכת היחסים. הזוגות שלא מחלקים את המטלות באופן משביע רצון נוטים להתגרש, והכי גרוע במשפחות בהן צד אחד מרגיש שהוא עושה הרבה יותר והשני מרגיש שהוא לוקח על עצמו חצי מהעבודה".

>> 10 סיבות למה זוגות מתגרשים