משפחה מושלמת - אנה אנגננד  (צילום: annaangenend.com)
החיים עמוסים, הגיע הזמן לקחת נשימה ולחשוב מה אפשר להוציא החוצה | צילום: annaangenend.com
ההורים שלנו אוהבים להגיד שאנחנו דור מפונק. אחרי הכול, מי בכלל השתמש בחיתולים חד פעמיים בזמנם? חלם על חו"ל פעם בשנה? החליף רכב פעם בשנתיים? ופנטז על דירת גן? אז הכתבה הבאה לא מיועדת להורים שלנו, כי הם כנראה יתקשו לעכל אותה.

רוצים לזכות ב-iRobot שוטף? ספרו לנו כאן  מה קיצורי הדרך שלכם

הרעיון הוא פשוט: החיים מאתגרים. אנחנו עובדים בשעות בלתי אפשריות, מטלות היומיום נערמות על הספה וגם הילדים שלנו צריכים, אולי יותר מתמיד, יחס אישי וזמן איכות. איך לעזאזל בין כל אלה, יש לנו גם זמן לעשות כביסה, לנקות, ולבשל? שיקום מי שלא היה רוצה ללכת לישון בלילה אחרי עוד יום אינטנסיבי ומעייף במיוחד, ולקום למחרת רענן עם חיוך מתוח מאוזן לאוזן לאחר ששבעה גמדים מירקו את הרצפות, הסירו את האבק, רוקנו את סל הכביסה, הדיחו את כל הכלים, ואפילו בישלו ארוחות נפלאות ליומיים הבאים?

הנה כמה אמהות שהחליטו לתעדף את המשימות שלהן. מה חשוב, מה פחות - גם אם זה כואב קצת בכיס, זה עדיין נעים יותר על הלב. 

יובל דיין לא מגהצת (צילום: צילום ביתי)
זה היה קרב אבוד, מאז היא לא מתקרבת למגה. יובל דיין אוספת חולצות | צילום: צילום ביתי
יובל דיין, 37, אמא לשניים מחולון, כבר שלוש שנים שלא מתקרבת למגהץ. זה הגיע מחוסר כישרון מוחלט, והמשיך לתובנה חשובה בחיים. "אם יש משהו אחד שאני ממש לא יודעת לעשות זה לגהץ. ניסיתי, באמת שניסיתי. אבל בכל פעם שהתקרבתי לקרש גיהוץ, כולנו הבנו שזה פשוט לא הולך לעבוד. במיוחד בעלי שהיה צריך ללבוש בכל יום בשבוע חולצה מכופתרת מגוהצת, וגילה שהוא פשוט לעולם לא יקבל אחת כזאת. הוא עצמו סובל מכאבי גב ולא יכל לגהץ כי זה רק החריף את הכאבים. גיהוץ הפך כל שבוע לתיק שישב עלינו. גזל הרבה מאוד זמן ויותר מדי תסכולים. פתאום שמתי לב שבעבודה אנשים מגיעים עם קולבים ועליהם חולצות מגוהצות, אז גיליתי שיש דבר כזה שירותי גיהוץ וקפצתי על המציאה.

כמה התענוג הזה עולה?
"בשלוש שנים האחרונות, אנחנו מוציאים מדי שבוע חמש חולצות לגיהוץ. זה עולה לי 35 שקלים בלבד, 140 שקל לחודש והשקט חזר לגזרה, כמו גם כאבי הגב שנעלמו. בערך. יש עדיין שני ילדים שצריך להרים. למעשה היחיד שעצוב מהסידור הזה הוא קרש הגיהוץ. לאור הילולת הגיהוץ, היו שבועיים שמכונת הכביסה הייתה בתיקון, אז נעזרנו בשירותי כביסה. זה היה תענוג עילאי שאני לא יכולה לתאר. ערימת הבגדים חזרה מקופלת עם ריח נהדר, פשוט הכנסנו לארון ושכחנו ממנה. אבל לצערי זה מאוד יקר ולא יכולנו לעמוד בהוצאות של זה. אז נאלצנו לחזור לכבס בעצמנו".

נחמן סימון לא שוטף (צילום: צילום ביתי)
נחמן סימון לא שוטף. "חיי מאושרים" | צילום: צילום ביתי
אם גיהוץ הוא הביג נו נו של יובל, אז שטיפה היא כאב הראש של נחמן סימון. לפני כשנה הוא החליט שנגמר הסוס, כואב הגב והזמן מיותר ולכן רכש את הרובוט סקובה - רובוט שוטף. "מאז שהרובוט הגיע לחיינו, אני מאושר". לדבריו, הרובוט מנקה היטב את החדרים וחוסך זמן רב. "יש לנו חמישה חדרים, ובכל יום אני מפעיל את האיי רובוט באחד החדרים. אמנם יש תוכנה שמאפשרת להפעיל אותו בעוד חדרים, אבל אני שומר עליו. לפני שרכשתי אותו, הבית היה נקי אבל לא מספיק, הרובוט מנקה יותר טוב ממני. לפני שאני יוצא לעבודה בבוקר, אני מרים את החפצים, ומפעיל אותו, לפעמים אני עושה את זה גם בשעות הערב, הרובוט לא מרעיש בזמן העבודה, ואפשר להירדם תוך כדי. אין צורך לטאטא את הבית לפני כן, רק לנקות את המכשיר אחרי משערות ולכלוכים אחרי כל שטיפה. כייף לי לחזור לבית נעים ומבריק וזה בהחלט חוסך הרבה מאוד זמן ועבודה. ואתם יודעים - זמן זה כסף"., הוא אומר.

שירלי גרפונקל (צילום: סטודיוש)
מחושבים ומתעדפים ומוציאים החוצה. שירלי (מצד שמאל) עם מה שבאמת חשוב לה בחיים | צילום: סטודיוש
גם שירלי גרפונקל, אמא לשלושה מגבעתיים, הבינה שאין כמו מיקור חוץ בתחומים מסויימים. כך למשל היא מכבסת ותולה, מבשלת ואופה אבל יש כמה דברים שהיא כבר הרבה מאוד זמן לא עושה. "שמונה שנים לתוך האמהות והבנתי שאני לא יכולה לעשות הכול, או נכון יותר – לא רוצה. אני מעדיפה לשמור את האנרגיות שלי לדברים החשובים באמת עבורי שהם זמן איכות עם הילדים שלי, עם בעלי וגם זמן בעבודה כשצריך. מאז שהפכתי לאמא ועם כל ילד שהתווסף – אני עושה קניות של אוכל רק באינטרנט, קונה נעליים לילדים באתרי אינטרנט, ונעזרת בשירותי גיהוץ שמביאים לי עד לבית. כמו כן, אני מנסה לחסוך בזמן גם של קופות החולים ולכן מזמינה אחות לבדיקות דם בבית ומשתמשת בביקור רופא בשעות הצורך.

כמה התענוג הזה עולה?
"הרבה אנשים חושבים שמדובר בהוצאות מטורפות, אבל זה לא נכון. חולצה לגיהוץ למשל עולה לנו 5.5 שקלים (עשינו מנוי משתלם), שירות בדיקות דם עד הבית עולה 25-40 שקל, ביקור רופא 25 שקלים וזה חוסך לנו לא רק זמן, ואנרגיות אלא גם הימנעות מחשיפה למחלות בקופות החולים. עם שלושה ילדים קטנים, זה הרבה יותר נעים וקל לעשות זאת באווירה ביתית, מה גם שאני אף פעם לא מאחרת (או נכנסת ללחץ). על הקניות באינטרנט אמנם גובים גם דמי שירות (30 שקלים) אבל אנחנו הרבה פחות מבזבזים ויותר ממוקדים בקנייה. אני גם נעזרת באתר להשוואה ודואגת להיות כלכלית ומחושבת. בסופו של יום, התוספת הכספית מתקזקזת עם החיסכון הכספי כי אני קונה יותר בזול, קונה פחות ובעיקר עובדת הרבה פחות קשה על מטלות שגוזלות ממני יותר מדי זמן.

"שאיפת עשן אגזוזים לא מתחביביי הגדולים"

נינה שעשוע לא עושה טסט (צילום: צילום ביתי)
נינה שעשוע לא עושה טסט לאוטו כבר 6 שנים | צילום: צילום ביתי
נינה שעשוע, אם חד הורית לבת 11, מודה שבשל הסטטוס בחייה (ולא רק), "מחלקת תפעול ולוגיסטיקה" הוא שמה השני. "יש לי הרבה שיטות איך לקצר הליכים במהלך היום, אבל יש דבר אחד בלבד שאני מוציאה מחוץ למטלות שלי וזה טסט לאוטו. גיליתי את היופי הזה לפני 6 שנים ואני נאמנה לשירות הזה מאז. זה התחיל  כששמתי לב שלא משנה באיזה מצב הרכב שלי נמצא, תמיד קיבלתי ציון נכשל ונשלחתי לכוון מנורה או להחליף לוחית מספר רישוי. חברה הכירה לי את השירות שעושה את זה בשבילי. פניתי בתחילה למוסך מורשה שנתן את השירות אבל גם הכין לטסט, ואז המחיר היה גבוה עד שגיליתי שיש חברות אחרות שעושות את זה בפחות מ-200 שח ובסוף השירות, הרכב חיכה לי מוכן בחניה. למעשה, ברגע זה ממש הרכב עובר טסט ואני ביום מחלה על הספה מול הטלוויזיה. שווה, לא? אני לא מוכנה לוותר על זה,  מה גם ששאיפת עשן אגזוזים לא בין תחביביי.

רוצים גם ולא יודעים איפה להתחיל? הנה כמה מהשירותים שאתם יכולים להוציא מכם בתמורה לכמה שקלים:

כביסה. הערימות שנוזלות לנו מסל הכביסה כל השבוע וממשיכות להיערם בצורה כמעט מפלצתית לא ייעלמו בקרוב אלא אם כן מישהו ייקח את המושכות חזק לידיים ויטפל בנושא בדחיפות. יש משהו נפלא בשירותי כביסה עד הבית. אתה מוסר כביסה מלוכלכת, והיא מושטת אליך בחזרה נקייה, מקופלת וריחנית. 
כמה? סל כביסה יעלה בין 15-8 ש"ח לק"ג, לרוב כולל איסוף מהבית ומשלוח חינם של כביסה מקופלת.
ניקוי יבש: כ-300-15 שקל בהתאם לבגד (מכנס, חולצה, חליפה, שמלת כלה וכו')

שטיפת רצפות. הרובוט השוטף הראשון בעולם של חברת iRobot זה הדבר הכי קרוב לגמד פלא שתמצאו, ויש לו אפילו שם: סקובה 450. הוא ינקה בניקוי רטוב את הרצפות בעזרת שלושה מחזורי ניקוי, יחסוך במים ובזמן יקר ויחסל עד כ- 99.3% מחיידקים אשר נמצאים על הרצפה (אחר כך כבר לא תוכלו להגיד לקטנצ'יק שאוכל מהרצפה ש"הרצפה לא נקייה"). תוכלו לתת לסקובה לעבוד ולקבל רצפה מבריקה ונקייה מתי שרק תרצו. 
כמה? 2990 שקל.

בישול. רוב הסיכויים שאתם לא חיים על כריכים או סלטים קרים על בסיס יומי, אחרי הכול, אין כמו אוכל ביתי מבושל. אבל בישול איכותי דורש זמן ולא מעט השקעה. הקילוף, החיתוך, ההמתנה, וערימת הכלים שיש להדיח בסוף גוזלים לא מעט משאבים אנרגטיים. יש היצע רב של מבשלות, כל אחת עם התמחות במטבח מסוים, מהאשכנזי דרך הפרסי ועד הדרום אמריקאי.
כמה? מתחיל מ-50 ₪ לשעה, לא כולל נסיעות

שירותי סטייליסטית. לא כולנו נולדנו עם סטייל אישי, רונו לובשים את הדבר הראשון שהצלחנו לשלוף מהבלגן שבארון, בתקווה שהוא לא קטן עלינו. אבל מה, אנחנו לא רוצים להיראות טוב? ברור שרוצים. וכמה טוב שיש אפשרויות מגוונות. אפשר למצוא סטייליסטיות אישיות, שבאות הביתה, ו"עושות סדר בארון", מחליטה אתכם במשותף מה נשאר, את מה שולחים לגלות, מתאימות שילובים, ומוציאות אתכם קצת יותר מלוטשים ועם ידע ב"שיק למתחילים".
כמה? כ- 800 שקל לביקור בית וסידור ארון או ליום קניות משותף.

בייביסיטר. רוצים לצאת לבלות? תיהנו. חוץ מההוצאה על הבילוי, תתכוננו לשלם גם לשמרטפית שתבוא לשמור על הזאטוטים, וזאת בהנחה שאין סבתא זמינה בדלת ממול. תעריפי בייביסיטר יכולים לנוע מ-35 ₪ לשעה ועד 50 או 60 ₪ תלוי בגילה, ניסיונה והמוניטין שצברה.