אין תמונה
נתקלתם במקרה באחד מהם? דווחו למשטרת אוהיו

נשים רבות מאמינות שהדרך הזריזה ביותר לתפוס גבר עוברת דרך הקיבה. משטרת אוהיו כנראה חשבה על האמרה השחוקה הזאת, כשהחליטה לנסות שיטה חדשה במלחמה נגד אבות גרושים שחייבים כספי מזונות: היא החלה להדפיס את תמונותיהם על גבי קרטוני פיצה.

מי ראה את האב הנמלט?

המשטרה מייצרת פוסטרים כאלה באופן קבוע ומפזרת אותם במבחר אתרים שונים, אבל רק לאחרונה עלה על דעתה הרעיון של קרטוני פיצה. בארה"ב מקובל שתמונותיהם של ילדים שנעלמו מפורסמות על גבי קרטוני חלב, והצעד הזה הוא מעין המשך של אותה שיטה, שנועדה להכניס את הדמויות לתודעת הציבור.

מודעות המבוקשים הללו מציגות לראווה את פרצופיהם של גברים שברחו מחובותיהם ונעלמו, בדרך כלל למדינה אחרת בארה"ב. לצד כל תמונה רשומים שמו וכתובת המגורים האחרונה של האב הנמלט, תאריך הלידה שלו ומספר ילדיו. כמו כן רשומים עיסוקו המקצועי, תיאור פיזי שלו וסכום הכסף אותו הוא חייב למשפחתו. רוי הארדין השלישי, לדוגמה, בן 51 ואב לארבעה, בעל שיער חום ועיניים כחולות, נהג משאית במקצועו, חייב לילדיו בינתיים 44,616 דולר, והקופה רושמת. אם נתקלתם בו דוהר באיילון, צרו קשר עם משטרת אוהיו.

178 גברים נתפסו בזכות הפיצה

"מודעות המבוקשים על גבי קרטוני הפיצה מוכיחות את עצמן ככלי אפקטיבי לאכיפה", מספרת סינתיה בראון, המנהלת בפועל של הסוכנות לאכיפת תשלומי מזונות במחוז באטלר. "תפסנו בשיטה הזאת כבר 178 גברים, ואספנו מהם כמעט שני מיליון דולר שהיו חייבים לילדיהם. אנו מבקשים את עזרת הציבור בעשיית צדק, ומעודדים משפחות לשלוח לנו עוד מועמדים לתצלומי המבוקשים".

הסוכנות מפעילה קו חם אליו אפשר להתקשר ולספק מידע על מקום הימצאו של אב סורר כזה או אחר, ומפעילה אתר אינטרנט שגם דרכו יכולים אנשים למסור פרטים. על מנת שתמונות המבוקשים יופיעו בפוסטרים ויגיעו עם שליח עד הבית, צריכות המשפחות להוכיח את טענותיהן בצורה שתהיה קבילה משפטית, ולחתום על אישורים שונים. עד כה יצאו 25 מודעות כאלה, שבכל אחת הופיעו בין עשרה לתריסר גברים.

"בישראל ישנם לא מעט אבות שלא משלמים את המזונות ושההוצאה לפועל מחפשת אחריהם, אבל קשה יותר לצאת מהארץ מאשר לצאת מגבולות המדינה בארה"ב", אומרת גלי רון, עורכת דין לדיני משפחה. "כאשר קיים חשש שהאב לא ישלם מזונות ויברח, אפשר לעכב את יציאתו מהארץ ולהתנות אותה במתן ערבויות שהאם תוכל להשתמש בהן בשעה שהוא בחו"ל. הכלים הקיימים בישראל מספקים לטעמי, והשיטה המוצעת בארה"ב נראית לי לא מתאימה ועלולה אפילו להוות פגיעה בפרטיות או לגרום לתביעות לשון הרע".

>> מה הדין לגבי מזונות כשהאישה מרוויחה יותר מהבעל?