חודשים ארוכים פינטזתם על היום שבו תצאו סוף סוף לחופשה המשפחתית שלכם, קוששתם שקל לשקל, קניתם ציוד, ארזתם במשך שעות ויצאתם לדרך. איכשהו, למרות הכוונות הטובות, ולמרות שעשיתם הכל נכון, זמן קצר לאחר היציאה מהבית תמצאו את עצמכם בתוך ויכוח, שבמקרים רבות יתפוס תאוצה ויהפוך לריב, חלק ממש לא מתוכנן ומיותר בחופשה השנתית הנחשקת. מחקר חדש מצא שלמרות שכל הזוגות יוצאים לחופש בכוונה להירגע וליהנות, 80 אחוזים מהם ינהלו לפחות שני ריבים גדולים בחופשה. 62 אחוזים יתווכחו ויריבו על בסיס יומי.

זוג במיטה, האישה לא מעוניינת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
באמת שלא הסתכלתי על אף אחת אחרת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

"בני זוג מדמיינים אחרת את החופשה המושלמת"

המחקר, שנערך עבור אחת מחברות התיירות הגדולות בבריטניה, Latedeals, עיבד נתונים מאלף לקוחות שיצאו לחופשות משפחתיות או זוגיות וענו על שאלונים, וריכז את הסיבות השגורות ביותר לריבים זוגיים בזמן נופש. הסיבה מספר אחת לריבים תפתיע רבים: מדובר בעיניהם הסוררות של הגברים, שמתקשות להישאר ממוקדות כאשר הן מוקפות בנשים בביקיני. נשים מתרגזות ונעלבות מהעיניים המשוטטות, וכך פורצים מרבית הריבים. סיבה מספר שתיים היא העדפת ניצול הזמן. בעוד גברים מעדיפים לעשות משהו אקטיבי בזמן החופשה, הנשים מעדיפות לנוח רגל על רגל ליד הבריכה או על חוף הים. לא מעט ריבים ניצתים סביב ההחלטה היכן לאכול, וזוגות רבים רבים כי לדעתם אחד מבני הזוג מגזים בשתיית אלכוהול. עוד סיבה למסיבה של צעקות היא ניווט בדרכים וקריאת מפה.

בשישה אחוזים מהמקרים הריבים בחופשה מתלהטים עד כדי כך שאחד מבני הזוג עובר לישון בחדר אחר, אך דבר אחד ברור: כמעט כולם רבים בחופשות, והרבה. "לכל אחד יש חופשה מושלמת משלו, ולא תמיד הרעיונות האלה חופפים אצל בני הזוג", מסביר קיילום מקדונלד מחברת לייטדייטס. "כשמחכים כל כך הרבה זמן לאירוע, הפער בין הציפיות השונות מייצר ריבים. עדיין, מדהים לגלות כמה ריבים. התשובה היא, ללא ספק, פשרות. אני מציע לתכנן מראש ולסכם כמה שיותר פרטים כך שכולם ידעו לאן הם הולכים ויקבלו לפחות חלק מהדברים שלהם הם מצפים, כך שירגישו שבאו על סיפוקם".

עשרת הסיבות הראשיות לריבים זוגיים בחופשה:

1. גברים שמסתכלים על נשים אחרות.
2. נשים שרוצות לנוח וגברים שרוצים לצאת לפעילויות.
3. איפה אוכלים.
4. שתייה מרובה מדי של אחד מבני הזוג.
5. קריאת מפה וריבים סביב נהיגה והתמצאות.
6. אריזה - הוא אורז מעט מדי, היא יותר מדי.
7. נשים שלוקח להן יותר מדי זמן להתארגן ליציאה.
8. בזבוז מיותר של כספים.
9. הגעה לשדה התעופה בזמן.
10. החלפת כסף - כמה להחליף, איפה ומתי.

"פתאום השינויים בבן הזוג נראים לעין"

"כולם רבים כל הזמן", מזכירה שלי פסטרנק, יועצת זוגית. "ביומיום הוויכוחים הם חלק מהשגרה ופחות מתרגשים מהם. בחופש יש ציפייה שהכל פתאום יהיה כמו שהיה בהתחלת הקשר, כשרואים רק אחד את השני וכל האנשים מסביב הם רק תפאורה מיותרת. מה שקורה זה שפתאום שמים לב לכל השינויים שהתחוללו. השינויים צפים בצורה בולטת שחורה לבני הזוג. הדברים הרעים לא נעלמים רק כי יוצאים לחופש.

"יש פעמים רבות גם חוסר תיאום ציפיות, ולכן אני מציעה לזוגות לעשות 'טרום-חופשה'. כשבועיים לפני החופש שכל כך מצפים לו קובעים שעתיים ליציאה לא שגרתית ביחד מהבית, ושם מדברים בדיוק על מה הולך להיות בחופש. אני מציעה ממש לעשות כללים – לא מעלים דברים קשים בחופשה, וגם אם עולה משהו, להחליט יחד שלוקחים את הדברים למקום הומוריסטי, להזכיר אחד לשני שאתם בחופש ולהיות רגישים. אפשר לעשות משחק ניחושים: מה הכי יעצבן אותי בחופשה? הדברים יעלו לפני כן ויורידו לרוב כחמישים אחוז מהאפשרויות לריב. חופשה כזאת מאוד מחזקת את הזוגיות, ונותנת לה כח להמשיך. עוד טיפ: לא לכוון לסקס ללילה הראשון. אם זה קורה – יופי, אבל לפעמים, עצם הידיעה שצריך לעשות את זה מורידה את החשק, כולם עייפים ומוצפים, והכרזה משותפת על לילה ראשון בלי סקס תמנע אכזבות ותגדיל את התשוקה".

>> יוצאים עם הילדים לחופשה? קבלו טיפים שיקלו עליכם