כולנו משתתפים במשחק האכזרי הזה של הרשתות החברתיות, בו אנו מציגים את הזויות הטובות והמחמיאות ביותר של חיינו, וניזונים מהשוויצים של האחרים. אפשר לחוות דרך האינסטגרם ופייסבוק קנאה מסוגים רבים, כל אחד במקום שכואב לו. יש את אלה שמקנאים בבתים יפים, אחרים בהורות זוהרת, בקריירות נוצצות או בזוגיות רומנטית. גורו אמריקני למרקטינג קורא לתשומת לבנו ואומר: הכל הצגה - הזוגות הבאמת מאושרים לא משתפים אתכם.

איש השיווק והסטארטאפיסט ג׳ון רמפטון משתף, במאמר במגזין ׳אינק׳ את דעתו המלומדת והמנוסה לגבי סלפיז דביקים וזוגיים והוא נחרץ במיוחד. ״אני יודע שאני לא היחיד שמתעצבן בכל פעם שזוג כזה משתף במדיה החברתית", הוא כותב. ״אתם יודעים, אלה שתמונת הפרופיל שלהם היא סלפי זוגי והסטטוסים מלאי בדיחות פרטיות ודביקויות צ׳יזיות. כשתבלו איתם יחד זמן מה תשאלו את עצמכם מה לכל הרוחות הם עושים יחד. מאחורי דלתות סגורות, הזוגות האלה תמיד רבים על הכל, ממטלות הבית ועד כסף, והם תמיד קרובים לפרידה. מתיש כל כך לחוות זוגיות כזאת. זוגות מאושרים באמת לא צריכים להשוויץ. הם לא משתפים דבר על הזוגיות שלהם במדיה החברתית״.

רמפטון התייעץ עם מומחים נוספים ונותן שש סיבות לכך שזוגות לא-ממש-מאושרים מתאמצים כל כך לשכנע אותנו שהם בעצם כן:

 

1. הם משכנעים אחרים כדי לשכנע את עצמם

 

כששני אנשים מעלים כל הזמן הצהרות אהבה ובדיחות פנימיות, או חולקים תמונות של פעילויות רומנטיות, זהו נסיון יח״צני לשכנע את כולם בבריאות והצלחת הקשר. זו דרך לעבוד על עצמם, לשכנע את עצמם שהם ביחסים מהסוג הזה. "פעמים רבות האנשים שמחפשים אישורים ליחסים מבחוץ הם אלה שהכי מתקשים. הלייקים והתגובות יכולים לתת כח להמשיך", מאשרת הסקסולוגית ניקי גולדשטיין.

 

2. הם נוטים לאישיות נרקסיסטית ופסיכופטית

 

סקר שבדק 800 איש בגילאי 18-40 מצא שאפשר למדוד נרקסיזם ופסיכופתיה על ידי כמות הסלפיז שאדם מעלה. עיסוק מוגזם של אדם בעצמו קשורים יד ביד לכמות השיתופים. "נרקסיסטים הם שותפים גרועים מאוד למערכות יחסים", מסכם את העניין בזריזות הפרופסור בראד בושמן מאוניברסיטת אוהיו.

זוג במיטה (צילום: Shutterstock)
בואי נעלה סלפי מאושר לאינסטוש | צילום: Shutterstock

 

3. אנשים מאושרים לא מוסחים על ידי מדיה דיגיטלית

 

אנשים מאושרים עסוקים מדי בליהנות אחד מהשני, מהיחסים ומההווה המשותף, ומעריכים שיהיה להם עוד די זמן לשתף בתמונה זוגית, אם יחפצו בכך. זוגות מאושרים יעלו תמונת קולאז׳ של הטיול הרומנטי לאחר שיחזרו ממנו הביתה, לא בזמן שהוא מתרחש.

 

4. מעלים הרבה? הם חסרי ביטחון

 

מחקר קטן ומעניין של אוניברסיטת נורת׳ווסטרן חקר מאה זוגות ומצא חד משמעית כי אלה שהעלו יותר פוסטים זוגיים חשו פחות ביטחון בזוגיות וביציבות שלה.

 

5. זוגות שמתווכחים אונליין נמצאים בצרות

 

אם ראיתם זוגות מאווררים את הכביסה המלוכלכת ברבים, יש סיכוי טוב שמערכת היחסים שלהם בצרות. אנשים שהתקשורת שלהם טובה ופתוחה לא זקוקים לאישורים מבחוץ לגבי צדקתם.

 

6. מי שמעלים הרבה תוכן זוגי לרשתות החברתיות מסתמכים על הזוגיות יותר מדי

 

חוקרים במכללת אולברייט גילו כי למי שמעלים המון תמונות של הזוגיות המשגשגת יש בעיית ערך עצמי, והם תלויים בהצלחת היחסים על מנת להרגיש בעלי ערך. "העובדה שהם צריכים להשוויץ בהצלחת היחסים הזוגיים אומרת שהם מעוניינים לגרום לאחרים לקנא, או שזו דרך לרגל אחר אקס, ולשמור איתו על קשר מסויים", מסבירים החוקרים. "הם בעצם אומרים: היחסים שלי בסדר משמע אני בסדר".