חומרים:

רבע כוס מים
רבע כוס חומץ
תרכיז מיץ ענבים
כפית צבע מאכל צהוב
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת כביסה (ניתן להשתמש גם בנוזל סבון כלים)
נייר עיתון
כוס מדידה

שלבי הניסוי:

1. מכסים את משטח העבודה בנייר עיתון.
2. מוזגים לכוס המדידה את המים, תרכיז הפטל וצבע המאכל.
3. מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הכביסה.
4. יוצקים מעל התערובת את כוס החומץ וצופים בהשתאות בהתפרצות.

לנסיינים היצירתיים, ניתן לפסל הר געש מפלסטלינה ולערוך את הניסוי בלוע ההר.

כיצד זה קורה? 

חגית טייב, מדריכה במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים מסבירה: 
כאשר מוזגים את החומץ לאבקת האפייה משתחרר הגז פחמן דו חמצני. בועות הגז שנוצרו בתוך הכוס ואבקת כביסה/נוזל הכלים יוצרות קצף וגורמות להתפרצות המדמה הר געש.

 

בואו תראו איך גורמים לצימוקים לקפוץ בתוך צנצנת