חומרים:

צנצנת שקופה
ביצה
כוס מלח

שלבי הניסוי:
1. ממלאים את מחצית הצנצנת במים.
2. מניחים בעדינות את הביצה בתוך הצנצנת.
3. מוסיפים כוס מלח ומערבבים עד להמסת המלח.

כיצד זה קורה?

חגית טייב, מדריכה במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים מסבירה:

ביצה שוקעת במים כי היא יותר כבדה מהם. כאשר ממיסים מלח במים, צפיפות המים גדלה (כלומר המים הופכים להיות כבדים יותר) ולכן הביצה צפה מעליהם, ממש כמו שאנחנו צפים בים המלח.


רוצים ללמוד איך מנפחים בלון באמצעות מיץ ושמרים?