המדעטק הוא תמיד מקום שכיף לחזור אליו, ואני עושה את זה מאז שהייתי בעצמי ילדה ביסודי וגיליתי בפעם הראשונה את הכדור השקוף עם גלי החשמל שאפשר להזיז במגע אצבע (הוא כמובן שם עד היום). הפעם הגענו לרגל פתיחתה של התערוכה הבינלאומית של האמן גוסטב קלימט, שמזמינה את כל המשפחה להיכנס לעולמו ולהתנסות במפגש שבין מדע לאמנות.

התערוכה של קלימנט מעניינת ויפה, אבל בהיותי עם שני ילדים בגיל בית הספר היסודי – חצינו אותה תוך דקות ספורות. היא כוללת כארבעה חללים שבהם נחשפים ליצירות של האמן שהתמחה בעבודות נוצצות ושופעות צבעוניות: במבואה אפשר ללמוד על חייו ועל תרומתו האדירה לאמנות (הבנים פחות התעניינו), ומשם עוברים במנהרה מוזהבת של מראות לאולם שבו מוקרנות יצירותיו של קלימט במעין מופע אור-קולי ב-360 מעלות. ישבנו על כיסאות נוח ובהינו בדימויים שהתחלפו סביבנו וזה בהחלט היה יפה וגם נעים, אבל גם את החלק הזה הילדים מיצו די מהר. באולם האחרון יש פינת יצירה חמודה לילדים, אבל השוס מבחינתנו היה מתחם המציאות המדומה שנכנסנו אליו לגמרי במקרה.

למתחם ה-VR, נאמר לנו, מומלץ להיכנס רק מגיל 12 ומעלה – אבל אחד הבנים שלי התעקש, ועל אף שהם צעירים, נכנסנו. במשך כשבע דקות כל אחד מאיתנו צלל לטיול באמת מרגש ומגניב בין היצירות של קלימט, והפעם הבנים היו לגמרי בעניין.

מדעתק  (צילום:  Javier Naval)
צילום: Javier Naval
מדעתק  (צילום:  Javier Naval)
צילום: Javier Naval

מחוץ לתערוכה חיכה לנו המדעטק העשיר והמרתק על כל תערוכות הקבע הנפלאות שלו, בפנים ובחוץ. מה שמיוחד לקיץ הנוכחי הן ההפְעָלות המדעיות המוקדשות לתערוכת קלימט: סדנה לציור באמצעות מגנטים, סדנת "סחרחרות צבע" לציור בהתזת צבע על דיסקיות, קיר ציור אינטרקטיבי, מופע ציור באמצעות מטוטלת, והדגמות בנושא אור וצבע שבהן יגלו איך יצרו צבעים לציור בתקופות שונות ואיך השפיע ייצור הצבע על יצירות האמנות, ומה הקשר בין אורות לצבעים. 

KLIMT -  כשמדע פוגש אמנות: מדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בטכניון, רחוב שמריהו לוין 25, חיפה

מומלץ לשריין מקומות ולרכוש כרטיסים מראש דרך אתר האינטרנט במחיר 80 שקלים לכרטיס. מחיר ברכישה ישירה בקופה: 89 ₪ לכרטיס. עד גיל 5 הכניסה חינם.

לשעות הפתיחה ולשעות הפעילויות יש להתעדכן באתר המוזיאון