הרכב המשפחתי הוא לא סתם אמצעי תחבורה שמזיז את בני הבית מנקודה אחת לשנייה. כל מי שבילה עם משפחתו על ארבעה גלגלים בתוך מרחב מוגבל יחסית יודע שהחוויה המשותפת הזו יכולה להיות מהנה מאוד ומגבשת, או סיוט שלא ברא השטן. משפחה לא בוחרים, אבל רכב כן, וניתן להשפיע בעזרתו משמעותית על אופי הנסיעות שבדרך. הנה הדברים שחייבים לשים לב אליהם כשקונים רכב משפחתי:

1. וודאו שהרכב מרווח מספיק למשפחה שלכם

כדאי לבחור אוטו מרווח, בו יכנסו בניחותא כל בני המשפחה, על כסאות הבטיחות והצרכים השונים שלהם. מושב אחורי מרווח ימנע מריבות וסרבול הנובעים מצפיפות. לא רק מידותיו החיצוניות של הרכב קובעות, צריך לשים לב למרחב הפנימי. סיטרואן פיקאסו החדשה, למשל, היא מכונית מסוג מיניוואן, שיש בה מקום לחמישה, ומתוכננת חכם במיוחד לשימוש משפחתי. יש לה מושב אחורי רחב ושטוח שיכול להכיל שלושה נוסעים עם כסאות בטיחות, בנוחות ובקלות.

2. פינוקים אחוריים

חלונות גדולים מאחור מאפשרים לילדים לראות את הדרך ולהיות חלק פעיל יותר מהנסיעה. חלונות אחוריים כהים הם פינוק נפלא עבור הורים לילדים, שלא צריכים לתלות עוד חיתולי טטרה על החלונות על מנת לאפשר לילדים לחמוק מסינוור וחום השמש ולהגן על עורם הצעיר. לחלונות מוצלים גם אפקט מרגיע שמסייע לילדים להירדם בנסיעות הארוכות. תתחשבו בילדים עד הסוף וחפשו עבורם רכב עם וילונות אינטגרליים בדלתות ומשענות מובנות לאוכל.

3. שימו לב לתא המטען

כולנו יודעים כמה חשוב שלרכב המשפחתי יהיה תא מטען גדול שיוכל להכיל את כל מה שצריכים כולם. האפשרות לקפל את המושב האחורי וליצור כך תא מטען מורחב יכולה להיות שימושית ביותר למשפחה. גם לתא מטען נמוך יש יתרון – הוא מקל במיוחד על העמסת ופריקת קניות כבדות ועגלות, בעיקר כשנמצאים עם ילדים.

תא מטען מלא (צילום: Shutterstock)
ועכשיו איפה דוחפים את העגלה? | צילום: Shutterstock

4. בטיחות, בטיחות, בטיחות

בטיחות היא שם המשחק כשבוחרים רכב משפחתי. חשוב לבדוק היכן הרכב נמצא בתוצאות מבחני הריסוק האירופיים ולדאוג שהאוטו עומד בתקנים המחמירים והקפדניים ביותר. לצד מערכות בטיחות מתקדמות, כדאי לשים לב גם לשדה הראייה. חלונות רחבים וגבוהים במיוחד, הם פלוס בטיחותי גדול. חשוב לבחור רכב חזק וזריז, כי כוח הופך למשמעותי במיוחד כשהאוטו מלא עם נוסעים ומטען.

5. עוד ועוד אכסון

גודל הבגאז׳ הוא לא הקריטריון היחיד מבחינת אכסון. כשיש ילדים צריך לשלוף בדרך דברים רבים: מגבונים, בקבוקים, אוכל, חיתולים וצעצועים, ויש רכבים משפחתיים שלוקחים את זה בחשבון ומעניקים פתרונות אכסון גם בפנים הרכב: תא בין המושבים, מחזיקי כוסות, שקעים ותא כפפות גדול ומקורר.

6. הקשיבו לצרכים שלכם

לפני שיוצאים לקנות רכב כדאי לשאול את עצמנו כמה שאלות טובות: מי המשתמש העיקרי באוטו ומהם צרכיו? כמה כסף אתם מעוניינים להוציא? מהו צפי הנסיעה החודשית? למשפחות שגומעות מרחקים, חיסכון בדלק יכול להוות גורם משמעותי בתקציב. אם הילדים צפויים לבלות הרבה ברכב, רצוי להביא אותם עמכם לנסיעת המבחן ולהפוך אותם לחלק מחוויית הקניה.

בוסטרים (צילום: יח"צ סיטרואן)
יש לכם מקום באוטו ל-3 בוסטרים? | צילום: יח"צ סיטרואן

בחרתם רכב? עכשיו למבחן האמיתי

תמי הימן אזולאי, מנחת משפחה המתמחה ביחסי הורים ילדים והפרעת קשב וריכוז, נותנת כמה טיפים מקצועיים לנסיעה כיפית עם הילדים:  

1. תיאום ציפיות

רצוי להכין את הילדים מראש לנסיעות. במידה ואלה נסיעות ארוכות ולא שגרתיות, אפשר לספר להם על האתר, מרחק הנסיעה, על הפעילויות המתוכננות, להראות תמונות וסרטונים שיכינו אותם לסדר היום הצפוי להפחתת חוסר הוודאות.

2. לא להתרגש מריבים

חשוב לדעת שייווצרו ריבים, זה טבעי ובסדר, קבלו זאת בהבנה. האינטנסיביות של הביחד, המתח וההתרגשות עלולים ליצור ריבים. מומלץ לא לעשות מזה עניין גדול וזו לא סיבה להסתובב ולחזור הביתה. מומלץ להסביר להם כיצד אתם מצפים מהם להתנהג, ולהזכיר להם אירועים דומים בהם שיתפו פעולה והיה מאוד נעים יחד. היו אמפתיים לרגשות, לפעמים ההתנהגויות הן ביטוי לקושי, פחד מהלא נודע או התרגשות.

3. משחקי דרך

משחקים וחידונים הם דרך מצוינת להעביר את הזמן בנסיעה בנעימים. שאלו שאלות על המראות מחוץ לרכב, קחו חלק פעיל בחידונים והמשחקים ושירו שירים יחד.

4. הצטיידו

יש המון דברים שיכולים לשמש כהסחת דעת וכדאי לשלוף אותם בשעת הכושר: מאכלים, צעצועים קטנים, משחקים מגנטיים, ניירות וצבעים, מדבקות, ספרים ובמקרה הגרוע ביותר, נשק יום הדין: אייפד.

ילדה ישנה באוטו (צילום: Shutterstock)
תתחשבו בילדים והם יתחשבו בחזרה | צילום: Shutterstock

5. לנשום

קחו נשימה עמוקה, ונסו ליהנות מהזמן שלכם יחד. חשוב שתדעו שהקצב של הילדים שונה משלכם, שחררו את הנוקשות, ונסו ליהנות מהרגע.

לסיכום, הבחירה ברכב המתאים חשובה לכל בני המשפחה, ולא כדאי להתפשר על הנוחות והבטיחות של אף אחד, בייחוד כשקיימות היום אפשרויות שמקלות על החיים באופן משמעותי. מי יודע, אולי תגלו פתאום - באוטו החדש והמרווח שלכם - שכל הריבים במושב האחורי שגרמו לכם לתלוש שיערות, בכלל לא היו באשמת הילדים אלא באשמת הרכב.

>> סיטרואן פיקאסו מ-1,390 שקל לחודש וטרייד אין במחיר מחירון - היכנסו לתיאום נסיעת מבחן