אחד הרגעים המרגשים בחייהם של הורים לעתיד הוא בדיקת האולטרה סאונד, שבה הם רואים לראשונה את העובר שלהם בבטן. המחזה גורם לרבים לנסות ולדמיין מהו גודל העובר ומהי צורתו בכל שלב בהריון. תערוכה חדשה באנגליה תציג בקרוב דגמים של עוברים בשלבים שונים בהריון.
הבובות הקטנטנות עשויות פלסטיק, נוצרו בטכנולגית תלת מימד משוכללת. מלבד הערך האומנתי שבעניין, הן ישמשו מודל להמחשה עבור אמהות ואבות לעתיד.

בובה בתלת מימד

מי שאחראי על יצירת הדגם הוא ד"ר חורחה לופז מברזיל שקיבל מלגת לימודים מממשלתו ונסע לשלב בין מדע לאומנות בקולג' המלכותי לאומנות בלונדון. הוא עיצב את הבובה דמוי העובר על סמך נתונים של בדיקות אולטרה סאונד וסריקות MRI רבות.
ד"ר לופז קיבץ את הנתונים, וליצירת המודל השתמש במדפסת מיוחדת שמדפיסה מוצרים בטכנולוגיית תלת מימד. 

הדגמים המדוייקים והמרהיבים כבר נוסו במרפאה בריו דה ז'נרו בברזיל. "זה מדהים לראות את פניהן של האמהות לעתיד כשהן מחזיקות את הדגם ביד וקולטות את גודלו", אמר ד"ר לופז. "הן יכולות לראות עכשיו את המימדים המלאים של העובר שהן נושאות ברחמן". 

שלל הדגמים של העובר יוצגו בקרוב בקולג' המלכותי לאמנות בלונדון, ולצד התעניינות בעולם האמנות, נרשמת התעניינות גם מצד מומחים מתחום הרפואה באנגליה. "עבור רופאים מדובר בהמצאה מבריקה שיכולה לשמש כלי להמחשה", אומר פרופ' סטיוארט קמפבל, מנהל מחלקת המיילדות והגינקולוגיה בקינג'ס קולג' בלונדון, ואחד המומחים הראשונים שהשתמשו באולטרה-סאונד בשנות ה-80.

פרופ' קמפבל, שליווה את ד"ר לופז בתהליך הפיתוח, מאמין כי בובת התלת המימד תוכל לסייע לנשים הרות לרקום קשר מיוחד עם העובר שלהן כבר בשלב ההריון. "ההמצאה תוכל לשמש במיוחד נשים שסובלות מליקויי ראייה. הן יכולו למשש את הדגם ולהבין מה קורה בגוף שלהן, גם בלי לראות אותו על מסך האולטרה-סאונד", אומר פרופ' קמפבל. לדבריו, זה גם יכול לעזור להורים לעתיד להבין טוב יותר מומים או ממצאים פיזיים חריגים שעולים במהלך בדיקות ההריון.