רבקה ברדואו, כמו אלפים רבים של נשים בעולם המודרני, לא מאמינה בצורך בחיסונים בעולם בו כל סביבתה מחוסנת, ולא חיסנה מעולם את בנה בן התשע. ההחלטה הזו, ובעיקר העובדה שלא חיסנה לאחר שציווה עליה בית המשפט לעשות כן, הובילה אותה לבית הכלא, שם ישבה בתנאים לא נוחים במשך חמישה ימים, ואיבדה את חזקתה המרכזית על בנה.

״ניסיתי בסך הכל לגונן על ילדי,״ אומרת ברדואו בת הארבעים לחדשות רשת ABC האמריקנית בראיון ראשון לאחר שיצאה מהכלא. ״ניסיתי לעמוד על אמונותי, ומבחינתי זה היה שווה הכל.״ ההחלטה הנחשבת לקיצונית נעשתה לאחר שניתן לאם שבוע אחד לחסן את בנה, באזהרה, והיא לא עשתה זאת. בית המשפט ציווה על ברדואו לחסן את הבן בנובמבר 2016. ״לעולם לא הייתי חושבת שאני אגמור בכלא רק כי עמדתי על עקרונותי וניסיתי להגן על ילדי,״ היא מספרת. ״בין אם אתם בעד או נגד חיסונים, העניין הוא שלקחו ממני את הזכויות כאם.״

החלק הכואב יותר של פסק הדין לקח מהאם את חזקתה העיקרית בילדים, והפך את האקס שלה, האב, לשותף מלא. פסק הדין כלל גם ארבעה חיסונים מידיים של הבן, ועוד כמה שצפויים בהמשך. במישיגן, כמו ביתר מדינות ארה״ב, אין הכרח להתחסן. מותר להורים לדחות את החיסונים או להצהיר כי הם לא יחסנו מסיבות בריאותיות או דתיות שיש לפרט בפני הרופא, אבל במקרה של ברדואו, היא נכלאה בעצם בגלל ביזוי בית המשפט, כי לא מילאה את פסק הדין שהוטל עליה בעבר, לאחר שהגיעה עם בן זוגה לשעבר לבית המשפט בעקבות אי הסכמה בנושא החיסונים והתחייבה לחסנו.

מישיגן היא אחת המדינות בעלות אחוזי החיסון הנמוכים בארה״ב כולה, מספר 47 מתוך 50. המדינה, כאמור, לא מחייבת התחסנות, אבל ממליצה, ובבתי הספר לא יכולים הילדים הלא שחסרים להם חיסונים מסויימים להגיע ללימודים. במקרים כאלה, ההורים לוקחים על עצמם סיכון של מעצר על הזנחה. זו הסיבה שרבים מההורים המתנגדים לחיסונים מלמדים את ילדיהם בחינוך ביתי.

>> "הבן שלי נפגע מחיסון בגיל שנה וקיבל אוטיזם"