הורים רבים מתלבטים האם לתת ריטלין לילדם על מנת לשפר את רמת הריכוז בלימודים, איכות חייו והתנהגותו. הדעות חלוקות בנוגע לפתרון התרופתי, ולא פעם הדבר מעורר ויכוחים קשים  בין בני זוג, אבל הפעם דומה שהמחלוקת הגיעה רחוק במיוחד – עד לפתחו של בית המשפט.

בצעד תקדימי ודי חריג החליט באחרונה בית משפט לענייני משפחה בבאר שבע לאפשר לילד לקבל ריטלין על אף התנגדות ו הנחרצת של האב. מדובר בזוג הורים גרושים מדרום הארץ שבנם בן התשע סובל מבעיות של חוסר ריכוז בלימודים וחוסר שקט כללי.

לאחר שעבר אבחון נוירולוגי, נקבע כי הבן סובל מקשיי התנהגות המשפיעים על תפקודו בכיתה. בעקבות ממצאי הבדיקה החליטה האם שהדרך הטובה ביותר שבה יוכל בנה להתמודד עם הקשיים היא באמצעות שימוש בריטלין. מאחר וההורים גרושים  - על האם לבקש את אישורו של האב בכל עניין הנוגע לבנם. האב מצדו מתנגד נחרצות בנימוק שאין שום חוות דעת הממליצה להעניק ריטלין לבנו.

לטענת האם, ישנו אבחון והוא נעשה על ידי הצוות החינוכי בבית הספר שנחשף לקשיים בהתנהגותו, אולם האב מסרב לקבל את המלצות הצוות החינוכי בטענה שאין הן אובייקטיביות, והוא ממאן לשתף פעולה בעניין.

בעקבות כך, פנתה האם לבית המשפט לענייני משפחה שיפסוק בסוגיה המורכבת. האב, לא הציג חוות דעת שתסתור את חוות הדעת שהייתה בידי האם, אבל דבק בגרסתו שחוות הדעת אינה מתייחסת לעניין הרגשי של בנו  וכי במקרה זה לא מדובר בחוות דעת מטעם בית המשפט ולכן יש לדחות על הסף את בקשת גרושתו.

השופט אלון גביזון פסק כי טובת הילד במקרה הזה היא מעל לכל חילוקי הדעות ויש לתת לו טיפול תרופתי במטרה להקל על התנהגותו והתנהלותו בחיי היום יום.  בפסק הדין קבע השופט כי יש לאמץ את חוות הדעת בעניין הילד ולדאוג לשילובו בטיפול פסיכותרפי וכן בטיפולים נוסעים שיסייעו לשדרג את איכות חייו. כמו כן, קבע שההורים יחלקו בצורה שווה את עלות כלל הטיפולים שיידרש בנם לקבל.

 >> הפרעת קשב וריכוז: באיזה גיל צריך לאבחן?