אתם יודעים מה אומרים - ילדים קטנים צרות קטנות, ילדים גדולים - תביעות בבית משפט? אם נשפוט את המקרה הבא, כנראה שלא מדובר רק במשחק מילים. ג', נער בן 17.5 מאיזור השפלה, רצה לטוס יחד עם חבריו לטיול באמסטרדם בטיול של לפני הצבא. הוריו היו חלוקים בדעתם: בעוד האם הסכימה, האב הטיל וטו והתנגד נחרצות. עד כאן נשמע כמו עוד ריב של מתבגר עם הוריו, הא?

אלא שבמקרה המדובר, הוריו של ג' גרושים ולכן באופן אוטומטי קיים צו עיכוב יציאה מהארץ על הילדים בהיעדר אישור של שני ההורים. הנער שלא הסכים לוותר על הטיול פנה בצעד יוצא דופן לבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון כדי לאפשר לו לטוס לאמסטרדם למרות סירוב אביו.

ג' ביקש מהשופטת מירה רום פלאי לבטל את צו עיכוב יציאה מהארץ, לדחות את בקשת אביו ולאפשר לו לממש את זכות היסוד שלו לחופש תנועה. האב טען בדיון כי הוא חושש שבנו יעשן סמים במהלך הטיול. עוד הוסיף כי מדובר בנער שסובל מבעיות נפשיות, נוטל תרופות פסיכיאטריות וכן מטופל על ידי פסיכיאטר. "לבן שלי יש נטייה להיגרר אחרי חבריו והוא הודה בפניי שבעבר השתמש בסמים", הסביר האב. כמו כן, הציג האב בפני השופטת חוות דעת של פסיכיאטר שלא ממליץ לאפשר ל-ג' לטוס לאמסטרדם עד אשר מצבו הנפשי יתייצב וייתאזן.

ג' מצדו התחייב במהלך הדיון בפני אביו, כי ייקח את הכדורים שהוא זקוק להם ולא ישתמש בסמים. עוד הוסיף כי הוא זה שיזם מלכתחילה את הפנייה לקבלת התרופות. "הכדורים עוזרים לי מאוד להרגיש טוב ואני לא אעשה שום דבר לפגוע בכך. בטח לא להשתמש בסמים", הסביר ג'.

השופטת, ששמעה את הצדדים, החליטה לקבל את עמדת הנער ולאפשר לו לטוס לאמסטרדם. לדבריה, עצם העובדה ש-ג' ביוזמתו פנה לפסיכיאטר ויזם את הטיפול ונוטל תרופות יש בה כדי להוכיח שהוא יודע מה טוב עבורו והביא חוות דעת המאשרת את יציאתו מהארץ. עוד ציינה השופטת כי הנער הוא אחראי ונבון, מודע לצרכיו ולכן יש לסמוך ולכבד את התחייבותו שלא ישתמש בסמים ויש לאפשר לקטין להוכיח לעצמו להוריו ולסביבתו שניתן לסמוך עליו.

>> חזרה ל"צרות הקטנות": איך תדעו שלילד שלכם טוב בגן?

 

 

.