קרטיב ביתי (צילום: istockphoto)
בריא ומתוק ללא תוספת סוכר. כך תכינו את הארטיק הביתי המושלם | צילום: istockphoto
בכל יום הביל וקיצי כשאנו עוברים עם הזאטוטים ליד פיצוצייה, גלידריה, או חנות מכולת לא נספיק לספור עד 10 עד שנשמע קול צייצני קורא: "בא לי ארטיק"! אפשר להבין אותם, אין כמו חטיף מתוק וקר כדי להקל ולו במעט את החום הלוהט שמכביד עלינו. לפעמים, הכי קל להושיט יד לכיס ולשלם (על אף המחירים האסטרונומיים), אבל אפשר גם להפוך את הכנת הארטיקים לפעילות ביתית משותפת ומהנה לילדים ולהורים, ועל הדרך גם לשלוט במרכיבים של הארטיק ולהפוך אותו לחטיף קצת יותר בריא, ללא צבעי מאכל ועם שפע של פירות העונה בתוספת יוגורט. לכבוד הקיץ אנו מגישים במיוחד בשבילכם: את המדריך להכנת ארטיק ביתי.  

מה נצטרך להכין מראש?

בלנדר (יכול להיות גם מוט בלנדר) או מעבד מזון.

כלי קיבול ליצירת ארטיקים - בחנויות השונות (וגם באלו המקוונות) תמצאו מגוון רחב של מיכלים להכנת שלגונים: חלקם מפלסטיק וחלקם מסיליקון - אלו יעשו את כל התהליך הרבה יותר נינוח. אם אין בנמצא מיכלים להכנת ארטיקים, אפשר למזוג את התערובת המתקבלת לכוסות נייר חד פעמיות קטנות, עדיף כוסיות אספרסו שגודלן מותאם לילדים (וכמובן, לא לשכוח להכניס מקל), וכשהארטיק קפוא, אפשר לקלף את הכוס. חשוב לזכור, שאת המיכלים יש להניח על משטח יציב ורק אז לשים במקפיא.

מקלות תוכלו למצוא בחנויות יצירה, אבל תוכלו גם להשתמש בבוחשני קוקטיילים יפים, במקלות ליקריץ או כל מקל אחר (וטעים) שתוכלו להעלות בדמיונכם.

>> 20 פריטים מגניבים לאכילת והכנת גלידה

ומה עם המתיקות?

אין תמונה
מתקן להכנת קרטיבים. אפשר גם בכוסות חד פעמיים
זה לא סוד גדול שקרטיבים ושלגונים הם עתירי סוכר. כשאתם טועמים את התערובת המוכנה לפני ההקפאה, כדאי שהיא תהיה מתוקה יותר מהרגיל כיוון שבהקפאה אחוז המתיקות יורד ולכן צריך לחזק אותו מראש. כמות המתיקות של הארטיק שתכינו תלויה גם בסוג הפרי: ארטיק עם תערובת של מנגו יהיה יותר מתוק מאשר ארטיק עם אפרסק או מלון. דבר נוסף: ילדים שצברו כבר קילומטראז' של ממתקים לא יתלהבו ממתיקים טבעיים בארטיק כמו אגבה או דבש, לכן כדאי לשקול להוסיף להם סוכר, ולצעירים יותר שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם הממתקים, מומלץ תמיד להשתמש בתחליפים טבעיים ויחסית בריאים יותר.

מצרכים ל-5-6 ארטיקים:

1/4 1 כוסות יוגורט טבעי (לא ממותק) בעל 4.5% - 3% אחוזי שומן.

1 כוס פרי קפוא או רגיל (בננה, מנגו, אפרסק, מלון, אבטיח, פסיפלורה וכו’, ואפשר גם לשלב). למי שאוהב קיצורי דרך, ניתן להשתמש במחית פירות מוכנה וקפואה, שנועדה להכנת מיץ טבעי. כיוון שהיא מכילה כבר סוכר, נותר לכם רק לערבב אותה עם היוגורט, מבלי להוסיף ממתיקים. 

2 כפות סוכר או דבש, מייפל, סילאן או סירופ אגבה (פירות חמצמצים ידרשו עוד כף ממתיק).

תהליך ההכנה:

שלגונים ביתיים, קיץ שמח במטבח (צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים)
הילדים ילקקו את האצבעות. וגם אתם | צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים
בהתאם לגיל, נותנים לילדים למזוג את כל המרכיבים לקערה, וכמובן שרק בהשגחה ובסיוע שלכם בהתאם לצורך, נותנים להם לרסק את תכולת הקערה עם בלנדר.
טועמים (ונותנים גם לקטנטנים לטעום) ובודקים שהתערובת אינה חמצמצה מדי, אם יש צורך, ממתיקים.
מוזגים יחד למכלי ההקפאה ומקפיאים לשמונה שעות לפחות.
כאשר ילדים מעורבים בתהליכי הכנה של מזון, זה מגביר להם גם את הסקרנות וגם את החשק לטעום את מה שהכינו, ובכלל מאפשר להם להיווכח כי טווח היכולות שלהם גדל, מה שמחזק את דימויים העצמי. ושיהיה בתיאבון.