כולנו מכירים את החשיבות בתפריט מאוזן והערכים התזונתיים של המזון ויש סיכוי טוב שגם הילדים שלנו מכירים כבר את ההמנון. אנחנו מאוד רוצים שהילדים שלנו יאכלו מזון מזין, אבל מה לעשות שלקישוא, בטטה או גזר מאוד קשה ומאתגר להתחרות עם דגנים או חטיפים? פנינו לאימהות מאמאזון ואימהות משקיעות, שמשתפות אותנו ברעיונות שלהן.

שוקולד – אאוט. קבלו את השקדייה

אורי: "מכינה להם את הפסטות וכל מה שהם אוהבים מחיטה מלאה. קינוחים יכולים להיות גם תמר, בננה או תפוח (ורק פעמיים בשבוע הקינוח הוא מעדן). לגינה אני מביאה להם פירות יבשים או פירות רגילים. וחוץ מזה אין להם בכלל ברירה לא לאכול ירקות. אני מסבירה להם בחיוך שאני אוהבת אותם מאוד ולכן רוצה לשמור על הבריאות שלהם ועל השיניים שלהם ולכן חשוב לאכול את כל הירקות".

קרן: "נותנת לילדים בבוקר 'כריך מתוק'. קראתי לו מתוק כי זה הכי מפתה, אבל מדובר בלחם מלא עם שקדייה ומעט סילאן או "כריך חלווה" – טחינה ומעט סילאן. לעיתים בבוקר, לפני שהם יוצאים למסגרות אני נותנת להם מעדן גבינה מופחת סוכר, ולפעמים אני מכינה להם חביתה ירוקה– מוסיפה לחביתה תרד קצוץ, כך שהיא יוצאת ירוקה ומגניבה ואני חותכת אותה כמו פיצה. אין להם מושג שיש שם תרד".

פסטה ירוקה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
ירוק מוסיף המון | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סוניה: "הבת שלי לצערי לא אוהבת פירות וירקות. אני מנסה לתת לה בכל מיני דרכים, מוסיפה קצת פירות טחונים לדייסה כך שלא יהיה מורגש. בזמן האחרון לימדתי אותה לאכול תפוח מקולף בתמורה לתכנית אחת של מיקי מאוס".

דנה: "אני מגניבה להם ירקות תוך כדי צפייה בטלוויזיה, כי כשמרוכזים במשהו אוכלים הכול".

יעלה: "האוכל שלנו מגיע בצבעים: אורז ירוק (עם תרד טחון), אורז אדום (עם רסק עגבניות ועדשים אדומות), אורז סגול/ורוד (עם סלק אפוי טחון), אורז כתום (עם גזר מגורר/גזר מאודה טחון). מבחינתה זה רק צבע, מבחינתנו הצלחנו להעשיר לה את הארוחה בירקות." 

אורן: "אני מחביא לילדה שלי את הבשר או הטונה בתוך קציצות ולביבות, חותך לה ירקות בכל מיני צורות מעניינות, לפעמים אני מבשל איתה ביחד, פסטות עם רטבים (ולרוטב אני מכניס גזר) וכך יש לה יותר תיאבון והיא מסוקרנת לאכול את מה שהכינה".

זה רק לאמא, תתמודדו!

אנה: "כל מה שאני רוצה שיאכלו, אני שמה את זה אצלי בצלחת ואומרת שזה רק בשבילי. עובד כל פעם מחדש".

שרית: "מסדרת שפע של פירות וירקות, קטניות, קינואה, אגוזים ושקדים בצלחת בצורה מעוררת תיאבון או משעשעת, ואנחנו אוכלים את זה איתם ביחד".

איתי: "כשהבן שלי היה קטן הוא לא אהב עגבניות. קניתי חותכני עוגיות בצורות שונות, והייתי מכינה לו עגבנייה בצורת כוכב או פיל והוא היה זולל אותה".

מי רוצה "קוסקוס" לארוחת ערב?

שני: "קינואה אני מוכרת כ'קוסקוס', בתוך כל רוטב מגרדת גזר, קישוא, עגבניות טריות וכו'"

עידן: "זמן הנשנושים הוא הזמן שהכי קל ליפול בו. בגדול, ברירת המחדל של הילדים היא תמיד מתוק. הקטנה שלי בת ה-3 כל הזמן מבקשת ממני אז כדי שלא למנוע ממנה לחלוטין אני מביא לה מעדן גבינה מופחת סוכר פעם ביום וזהו. וזה הפינוק שלה בין הצהריים לערב".

מני: "כל מזון (בדרך כלל בריא) שהבנות שלי לא רוצות לאכול אותו ליד השולחן, אני מוריד אותו לרצפה, ועורך לנו פיקניק עם שמיכה וכריות. יוצא שפעם או פעמיים בשבוע, אנחנו עורכים פיקניק עם ירקות טריים חתוכים דק או מבושלים (אותם אני מחביא למשל בפשטידות), ואם הן אכלו את כל הארוחה, אני נותן להן לקינוח מעדן גבינה מופחת סוכר".

תינוק אוכל (צילום: Shutterstock)
תפוח מקולף בתמורה למיקי מאוס | צילום: Shutterstock

אורית: "הילדה שלי לא נוגעת בירקות, אז אני מכניסה את כל הירקות למרק יחד עם עוף, טוחנת את הכול, יוצרת מרקם לא סמיך מידי, מוסיפה אטריות וזה ממש טעים לה".

מירית: "אני משתפת את הילדים בהכנה. בזמן חיתוך ירקות הילד עומד לידי ומנשנש, או מערבב חומרים לבלילה. זה גורם לו להיות פעיל ולרצות לטעום ממה שהוא מכין".

תמר: "אומרים שתכף ארוחת ערב מוכנה ומושיבים אותם ליד השולחן. בינתיים שמים קערה עם ירקות חתוכים על השולחן ובאופן טבעי מתחילים לנשנש".

מגניבה חסה לשייק פירות

מירב: "מכינה סלט מוסיפה אבוקדו, הוא נמעך ומשתלב ברוטב, כך שהם לא מרגישים. אני תמיד מוסיפה לעוגת שוקולד, טחינה או ממרח שקדים או את שניהם, מוסיפה קינואה לרוטב פסטה או לקציצות בשילוב עדשים כתומות".

שני: "לקציצות בשר אני מוסיפה גזר, קישוא, בצל, תפוח אדמה או בטטה וכוסברה".

מיטל: "אני מכינה שייק פירות ומגניבה לתוכו חסה, שקדים, זרעי צ'יה ואגוזים, והם לא מרגישים".

סווטלנה"אני ממציאה שמות חדשים ותיאורים שונים לתבשילים או למזון, כמו לדוגמא את הגבינה הצפתית אני הופכת ל'עוגת יום הולדת לפרה', ואני חותכת את הגבינה כמו עוגה".

>> מזעזע: מי הם ההורים ששמים DVD באוטו שלהם?