בהריון? בטח כבר חשבת לעצמך אילו דברים חשובים תרצי ללמד את התינוק שבדרך. אילו פיסות חוכמת חיים תוכלי להעביר לו, וכיצד תחיי דרכו שוב את ילדותך השניה, כמו בשיר של אהוד מנור. הילדים של היום הם לא מה שהיה פעם, ולכן כדאי לשים לב שיש לא מעט דברים שילדי 2018 כלל לא עומדים להתקל בהם, אלא בסיפורי הסבתא שלנו.

לכבוד השנה החדשה, אנחנו מביאים לפניכם רשימה של כמה מהדברים שיגרמו להורים של היום להתפס כדינוזאורים בעיני הילדים שלהם, דברים שכבר עכשיו חומקים מבין האצבעות, ויש לא מעט אנשים שמרגישים אליהם געגוע ונוסטלגיה ברגעים אלה ממש. אלה הם הדברים, התחושות והתופעות שתינוקות 2018 לא יכירו. אתם מוזמנים להוסיף עוד משלכם בתגובות:

A post shared by mahhgaux (@mahhgaux) on

1. טלפונים לא סלולריים

פעם טלפון היה דבר הקשור למקום ולא לאדם. היום הטלפונים הלא סלולריים נמחקים ונעלמים, ובבתים שבהם הם כן קיימים, הם משרתים את בני הבית בעיקר על מנת לאתר את הטלפון הסלולרי ברגעי משבר בהם הוא לא נמצא.

2. לזכור מספרי טלפון

בהמשך לסעיף הקודם, כשהטלפונים שלנו היו פחות חכמים, אנחנו נאלצנו להתאמץ יותר, ובהתאם זכרנו מספרי טלפון לרוב. של הבית, של סבתא, של החברים. ואם פתאום נשכחה לנו מהראש ספרה, מיד היינו שולפים את האלפון ומאתרים את האבדה. הילדים של היום כבר לא זוכרים בעל פה את הטלפון של ההורים, ואפילו לא את שלהם עצמם, אז לאלה שנולדים עכשיו אין סיכוי.

A post shared by Jackie Thomas (@jacquelyn_mary_photography) on

3. לא לדעת משהו

בעידן שלפני גוגל, גילגלנו המון שאלות בראש. יותר מזה: כשמשהו פרח מהזכרון ועמד ממש על קצה הלשון, נלחמנו בהתפוגגות שלו ועברנו ייסורים עד שאיתרנו את התשובה. התינוקות של 2018 לא יכירו את תחושת אי-הידיעה המתסכלת, אבל גם לא את התגמול האדיר שבאיתור התשובה. כשגוגל וסירי נמצאים תמיד בשלוף, המידע זמין יותר מהכמיהה לדעת.

4. לבקש כיוונים

מפות פיזיות הן משהו שתינוקות 2018 יפגשו כנראה רק כשישחקו בפיראטים, והדרך הנכונה והקצרה תמיד תסומן עבורם בגרסה של עוד 20 שנה של "ווייז". הילדים של מחר לא יבקשו מזרים הוראות כיוון. בכל מקרה, הם כנראה גם לא ידעו לעקוב אחרי כאלה במידה וינתנו להם.

A post shared by Mina00rubi (@mina00rubi) on

5. עיתוני דפוס

כבר כמה וכמה שנים מבשרים במדיה על מותו של הפרינט. בינתיים זה עוד לא קרה, אבל בכל שנה נסגרים עוד עיתונים פיזיים ונשארים בגרסתם הדיגיטלית בלבד. מלאכת הדפדוף בניירת יומית עומדת להיות נחלת העבר, ומשחק ימי ההולדת האהוב "חבילה עוברת" כנראה יהפוך גם הוא למשהו שמשחקים באייפד.

6. לוח שידורים

התינוקות של 2018, כנראה, לא יבינו את הקונספט של תוכן שלא זימנו בעצמם. הרעיון הזה, של התכווננות לקראת שעת שידור שבועית של תוכנית, יראה להם אבסורדי. אתם תנסו להסביר ולשכנע שיש יופי ותגמול גם בציפייה לקראת משהו שעתיד לקרות. הם לא ישמעו אתכם כי הם יהיו עמוק בבינג׳ של משהו שבאמת מעניין אותם.

7. דיסקים

הפלסטיק הכסוף והעגול שמסמל את שנות התשעים, כבר מזמן לא באמת משרת אף אחד. עבור תינוקות 2018 הוא יצטייר כשטות מוחלטת. לא מכיל הרבה אינפורמציה ומצד שני לא מעניק חוויית סאונד בעלת ערך כמו של תקליט ויניל. מסתמן שהתינוקות של 2018 לא יחוו מוזיקה כמוצר פיזי.

A post shared by Meral (@umeralkisa) on


8. חנויות

יש ויכוח לגבי הנושא הזה, אבל העובדה בשטח היא שקניוני כל העולם בקריסה. בעיקר בארה״ב, שם הומצאה תרבות הקניון, בה נסגרים עוד ועוד מרכזי ענק ורשתות שלא השכילו לפתח את עצמם אונליין פשוט נכחדות. סביר שתינוקות 2018 יקנו הכל אונליין, ידפיסו בביתם את חלק מהמוצרים ולא יצטרכו להתלבש על מנת לערוך "מסע קניות".

9. אנונימיות

אנחנו מתקופת "לכל איש יש שם", אבל הילדים שלנו כבר מתקופת ׳לכל איש יש פייסבוק. ואינסטוש. וגוגל׳. עם כל אלה באה גם זהות אינטרנטית, והמחקרים מראים שבעולם המערבי, תינוקות זוכים לנוכחות דיגיטלית כבר מיומם הראשון. אנונימיות היא תחושה וגם ערך שסביר שהתינוקות של היום לא יבינו, ואם כן, יהיה זה באופן יחסי ושונה מאוד מזה שבו אנו תופסים את המושג.

10. נורות ליבון

התינוקות של היום יצמחו לאורם של הלדים והפלורסנטים. הנורות הישנות וקצרות-החיים כבר לא יזרחו עליהם, והפעולה הזו, של החלפת נורה, תהיה עבורם זרה למדי. משהו שקורה פעם בכמה שנים. התחום הזה הולך ומשתכלל כל העת, ואין לדעת אילו פטנטים עוד יומצאו עד שהתינוקות של היום יגדלו ויצטרכו להתמודד עם הנושא בעצמם.

A post shared by Bulbs Of Sunlight (@bulbsofsunlight) on

11. חוסר השגחה

הילדים של היום, ובטח שאלה שנולדים ממש עכשיו, זוכים להשגחה וניטור אינסופי. הורי ההליקופטר מלווים אותם בכל פסע, מצלמות מצלמות אותם מכל כיוון, וכשכבר נותנים להם מעט עצמאות, הם תמיד מלווים בטלפון סלולרי. מסתמן שתינוקות 2018 יזכו להיות לבדם רק בשירותים, וגם זה לא בטוח.

12. ריכוז

הדור שגדל עכשיו מוסח מאי פעם, והפרעות הקשב הפכו לשגורות להפליא. גם מי שאינו ב-12 האחוזים באוכלוסיה המוגדרים כסובלים מבעיות קשב וריכוז יודע שהחיים הפכו לכאלה שמתנהלים בין התראה אחת לאחרת. אומרים שאלה שגדלים לתוך המציאות הזו יודעים להתנהל בה טוב יותר מאלה שהטכנולוגיה נחתה עליהם במפתיע. נחיה ונראה.

A post shared by Felicia Somerville (@felsomerville) on