כ-400 אורחים הגיעו בשבוע שעבר לשמוח בשמחתו של נער בר מצווה ולחגוג איתו באחד האולמות הגדולים בעיר אשדוד. הייתה רק בעיה אחת: חתן בר המצווה נעדר מהאירוע,  והמוזמנים נאלצו להסתפק בצפייה בקליפ של הבן בלעדיו. "זה היה מוזר, הזוי שמאות אנשים הגיעו לאירוע בר מצווה אבל החתן לא הגיע. האב ידע שהבן לא יגיע ובכל זאת החליט להזמין אותנו. במקום לראות את הבן שלו קורא ברכות ורוקד עם המשפחה על הרחבה, הוא הקרין קליפ שלו. מעולם לא נתקלתי באירוע כזה", שחזר אחד המוזמנים.

הסיפור הזה מתחיל לפני 13 שנים, אז הכיר א' צעירה תושבת העיר. במסגרת הרומן, היא הרתה ונולד תינוק אך דרכיהם של ההורים נפרדו. שנים לאחר מכן, נישא א' לאישה אחרת, איתה גם הביא ילדים נוספים. גם אמו של נער בר המצווה נישאה לאחר הרומן. במהלך כל הזמן, הקשר בין א' לבנו היה די רופף אך בשנה האחרונה החלה התקרבות. האב פינק את הילד במתנות וביקש, כאמור, לערוך לו  אירוע בר מצווה מפואר.

"לפני שהזמנתי את האולם, התקליטן, הצלם ושאר אנשי המקצוע - שאלתי אותה (את אם הנער) אם היא מסכימה שאעשה לו מסיבה", מספר ל-mako אביו של הנער. "אני יודע שהיא כועסת עליי שלא התחתנו והקשר בינינו לא היה טוב לאורך השנים, אבל היא לא התנגדה למסיבה. אחרי שנתנה לי אישור, שלחתי הזמנות ל-400 קרובי משפחה וחברים קרובים. קניתי לבן שלי כל מה שצריך - חליפה חדשה, נעליים, פינקתי אותו במתנות, והפקתי לו קליפ שעלה לי המון כסף. רציתי לשמח אותו ולפצות אותו על כל השנים שלא היינו בקשר קרוב".

אלא שאז, שלושה ימים לפני האירוע, הודיע הבן שהוא לא מתכוון להגיע. "הבן שלי חזר הביתה עם דמעות בעיניים אחרי ששמע במקרה שיחה בין התקליטן לאשתו של אבא שלו, בו היא אומרת לו שיבטל את ריקוד הסלואו שלו איתי כי אני גם ככה לא מוזמנת לבר מצווה. זה מה שפוצץ את הסיפור. איפה נשמע דבר כזה שאמא של חתן בר המצווה לא תהיה באירוע כזה? מעולם לא הסטתי אותו, כפי שטענו. זו הייתה החלטה של הבן שלי נטו וזו זכותו", מספרת לנו אמו.

בר מצווה בלי חתן בר מצווה (צילום: פבל טלוצי'נסקי)
"אם הייתי מבטל את האירוע, אמו של הילד הייתה מנצחת" | צילום: פבל טלוצי'נסקי
אבל הסיפור לא נגמר כאן. א' לא ויתר על נוכחות בנו באירוע, ובצעד דרמטי ונדיר הגיש בקשה בהולה לבית המשפט לענייני משפחה על מנת לחייב את בנו להגיע לבר המצווה. "היה חשוב לי לדעת למה הוא לא רוצה להגיע. רציתי שהשופטת תגרום לו להיות ביום הכי חשוב בחייו של נער", הסביר א'.

השופטת, החליטה לזמן את האב, את הבן ואת אמו לדיון באולם אירועים. בשלב מסויים, השופטת ביקשה מהנער להיכנס ללשכתה כדי להבין מדוע הוא אינו מעוניין להגיע לבר המצווה ואת מניעיו והרקע למעשה  בטרם תקבל החלטה בעניין.

"הבן שלי הסביר לשופטת שזו החלטה שלו, ושאף אחד לא הסית אותו נגד אבא שלו. הוא דיבר עם השופטת איזה 45 דקות וסיפר לה הכול. הבן שלי שלם עם מה שעשה. אנחנו נשמח אותו, נערוך לו מסיבה גדולה ונדאג שיהיה מאושר", סיכמה האם.

בסופו של דבר פסקה השופטת כי אינה יכולה לכפות על הבן ללכת לבר המצווה ורק הוא יחליט בעניינו. למרות זאת א' החליט שלא לבטל את האירוע. "הייתי מאוכזב מהחלטת השופטת. חשוב לי להדגיש שכן נתתי הזמנה לאמא של הבן שלי, אבל היא סירבה לבוא. לאורך כל השנים דאגתי לכל מה שהיה זקוק. יצאתי איתו לטיולים שנתיים מבית הספר, קניתי לו בגדים ונעליים. הייתי אבא טוב. תמיד הייתי שם לצדו. כואב לי מאוד שהוא החליט שלא להגיע לאירוע שהשקעתי בו את נשמתי רק כדי לשמח אותו. החלטתי שאני לא מבטל את האירוע כי זה היה גורם לי לשלם קנסות לבעלי המקצוע ששכרתי. אני עובד קשה מאוד לפרנסתי וזה היה מכניס אותי לחובות. אני היחיד שנפגע מכל מה שקרה. אני שמח שקיבלתי תמיכה מהמשפחה והחברים כשהחלטתי לא לבטל את האירוע ולא לתת לאמא של הילד לנצח ולהשיג את מבוקשה. החברים והמשפחה שבאו לשמח אותי, היו בהלם מהתנהגות האם".

הסיפור נחשף במקומון 'המגזין אשדוד'.

>> אנוכי או גאוני: הזוג שמזדכה על הבת בכל סופ"ש