תלבושת אחידה היא נושא שנוי במחלוקת גם ככה, כשמצד אחד רבים מוחים על אובדן האינדבידואליזם ומצד שני מדובר בשאיפה יפה למחוק הבדלים בין הילדים. בעוד אצלנו מדובר בתלבושת מינימלית, הכוללת, לרוב, חולצה פשוטה המודפסת בסמל על החזה, במדינות רבות עדיין לובשים מדים של ממש. בית ספר אחד בטוקיו הגדיל ועשה, ומכריח את ההורים לרכוש לילדיהם תלבושת אחידה בעיצוב בית האופנה העילי ג׳ורג׳יו ארמני.

הסיפור המשונה והאירוני הזה, שמכריח את כל ילדי בית הספר, שאינו בית ספר פרטי אלא עירוני, ציבורי, ללבוש בגדי מעצבים, אבל זהים האחד לשני, מסעיר את הרשת, ואת ההורים. בית הספר המדובר נמצא בשכונה אופנתית ויוקרתית במיוחד בטוקיו, גינזה, ועדיין, ההורים משתוללים מזעם לאחר שקיבלו לידיהם את ההודעה שבית הספר מחליף את התלבושת האחידה, זונח את המדים הישנים והזולים ועובר למדים בייצורו של אחד מבתי האופנה הותיקים והיוקרתיים: ארמני.

הביגוד רציני ושיקי, כצפוי, והמחיר בהתאם: 2,562 שקלים לתלבושת אחת מלאה. המחיר אפילו עולה כשהילדים גדלים. "הסיבה לתלבושת אחידה היא כדי שילדים שלא יכולים ללבוש בגדים יקרים לא יספגו הצקות," מזכירים הורים בטוויטר. "למה דווקא ארמני? למה ילדים בבית ספר יסודי ציבורי צריכים ללבוש ארמני?" למרות המחאה והעניין התקשורתי שהסיפור מעורר, השינוי צפוי להתרחש באפריל הקרוב.

"תודה על שיתוף הפעולה וההבנה שלכם," כתבו להורים במכתב על השינוי הצפוי. "בית הספר הפך למצליח מאוד, זוהי שנתנו התשיעית, ואנו מקבלים ציונים לשבח. למרות שזהו בית ספר ציבורי, ׳יאו מינג יזואקי׳ הוא עדיין בית ספר מיוחד. חשוב לנו לייצר מרחב אלגנטי ומסורתי, ולייצר בתלמידים תחושת שייכות, גאווה וכיו"ב. מעבר להישגים הלימודיים, חשוב לנו ללמד את הילדים גם נימוסים, התנהגות נאותה במרחב הציבורי ויצוגיות. אנו רוצים שכל אחד יוכל להביט ולהבחין מיד ש׳הנה ילד שלומד ביזואקי׳. כמו מדליית זהב על החזה. תלבושת אחידה היא חלק מהזהות. הזהות החיצונית, הנראית. עלינו להשתפר גם בזה, ולחדד את זהותנו. הדאגה שלנו לחינוך הילדים לא תפסיק בעקבות שינוי בבגדים, כמובן. חינוך הוא עניין פנימי, אבל אל להמעיט בחשיבותם של בגדים. הם חלק בלתי נפרד בהצמחת בני אדם בינלאומיים ומוצלחים."