הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות הפכו לתופעה שכולנו מכירים, אבל העובדה שהנושא זוכה לנורמטיביות יחסית לעבר לא אומרת שלהורים שנאלצים להתמודד עם הנושא קל יותר. אמא כזאת בשם טיילור מיירס, לה ילדה בת ארבע הסובלת מ-ADHD, שיתפה לאחרונה רגע של תסכול הורי וזכתה לחיבוק גדול ובלתי נשכח מהמוני זרים ברשת שהזכירו לה שהיא לא לבד.

מיירס העלתה פוסט חושפני לפייסבוק, בו היא מסבירה מה קרה: היא עמדה בתור בסופרמרקט עם עגלה מלאת מצרכים כשבתה סופי החלה ליילל, להתרגז ולהשתולל. הילדה כעסה על שקית חטיפים שהאם לקחה ממנה כעונש על התנהגות רעה, ולא הפסיקה לצעוק ולהתפרע. "היא קשה, אני יודעת. אני חיה איתה", כתבה מיירס. "ה-ADHD והאובססיביות שלה גורמים לה להמשיך עד שהיא נרדמת באפיסת כוחות, או שקורה משהו מאוד דרמטי שמסיח את דעתה מהעניין".

למיירס תינוק בן שנה בשם מיילו, ובעיקר בשבילו, החליטה האם לא להיכנע לבתה ולעמוד מולה, אלא שאז אחת הנשים בתור אמרה: "למען השם, תני לה עוגיה ותשתיקי אותה", זה היה הקש ששבר את גב הגמל. "יכולתי להגיב לה בנחמדות. יכולתי להסביר שהיא סובלת מהפרעת קשב וריכוז ברמה חמורה, שאני מגדלת שני ילדים בגפי, שאני ממש משתדלת, שאין לי ברירה אלא לקחת אותן לקנות מצרכים. אבל במקום זה איבדתי את קור הרוח ושחררתי קללות נמרצות, שהסתיימו בבכי ואובדן שליטה מוחלט".

באותו הרגע אישה נוספת התערבה וניסתה להסיח את דעתה של הילדה מהסיטואציה. "היא התחילה לשאול אותה שאלות, תמכה בי, ואז סופי שוב חזרה לזה שהיא רוצה חטיף. האישה אמרה לה: לא, אין היום צ׳יפס. ותתנהגי יפה לאמא. היא צריכה שתהיי אליה טובה. יש לי ילדה קטנה ממש כמוך. בת כמה את? בן כמה אחיך?" ההתערבות הזאת היתה מבורכת מבחינתה של מיירס, שסיכמה: "צריך הערה קטנה בשביל לשבור את רוחך. אתם אף פעם לא יודעים מה בנאדם עובר. אתם , פעם לא יודעים אילו בעיות יש לילד ולמה הוא מתנהג ככה. עד שיהיה לכם ילד כמו שלי לא תוכלו לשפוט אותי. צריך רק מעט אדיבות כדי לגרום לאמהות להרגיש טוב עם עצמן. תודה לאישה הזרה בסופרמרקט שהראתה חביבות כלפי וכלפי ילדי. תודה שליווית אותנו ותמכת בנו. אמהות צריכות לדבוק אחת בשניה".

התגובות, כאמור, לא פחות נפלאות מאותה אישה בתור. עשרות אלפי לייקים, שיתופים, תגובות והודעות אישיות ומחזקות. ״זה הראה לי כמה טוב לבו של אדם זר אחד יכול לייצר שינוי באלפים, ולהמשיך ולהתפשט הלאה. זה מרענן. אני מקווה שהסיפור שלנו יגרום לאנשים לנהוג בזרים ביותר אמפתיה ואדיבות, ושישפטו אותם פחות.״

>> לגדל ילד מיוחד: יומנה של אמא