ביום רביעי האחרון, אם ובנה נרצחו בביתם שבפנסילבניה, ארה"ב. החקירה בתיק של הרצח הכפול. המואשם המיידי והעיקרי היה האבא אבל כבר עם תחילתה של החקירה, מתבהרים חלק מהפרטים ומוכיחים אחרת. מסתבר שהנער בהיר השיער ג׳ייקוב רמלי הודה בפני בית המשפט כי הוא זה שרצח את אמו, דיינה רמלי, 46, ואת אחיו קיילב רמלי, 8, ושהיה רוצח גם את אביו, שאת הרובה שלו לקח למטרה זו, אילולא קם כבר ויצא לעבודה.

השוטר סטיבן לימני שליווה את המקרה מספר שג׳ייקוב התעורר בבוקר, יצא מחדרו אל המטבח, הוציא את הנשק ממקומו, ואז טען את הרובה בכדורים. משם הלך לחדרה של אמו וירה בה במצח מטווח קצר מאוד. אז הוא הלך מיד לחדרו של אחיו הקטן וביצע את אותו מעשה בדיוק. השניים מתו בו במקום. האם, דיינה, עבדה בחטיבת הביניים המקומית וקיילב היה תלמיד כיתה ג׳, ואת שניהם מצאה המשטרה מתים במיטותיהם ברביעי בבוקר, לאחר שיחה אנונימית שהתקבלה במשטרה בשבע בבוקר. מאוחר יותר התברר כי המטלפן היה ג׳ייקוב, ומשם הייתה הדרך קצרה לפתרון המקרה.

תחילה האמינו במשטרה שהיה זה האב שביצע את הפשע המזעזע, אבל חקירתם של השניים הובילה מהר מאוד את הסיפור למקום אחר. ״כל אחד היה מניח שהאב הוא האשם, אבל החוקרים שלנו מהר מאוד הפריכו את התאוריה כשבדקו את מיקום האב מול כמה וכמה אנשים שונים", אומר לימני. "כשהגיע האמבולנס,. הנער אמר שוב ושוב ׳אמא׳, והיה לו דם על הברך וסימן שלה חבלה באצבע וחתך בבוהן. הצוות התחיל לתשאל את ג׳ייקוב, בתקווה למצוא את הנשק, והוא נכנס לבית ויצא עם הרובה בידיו. צוות האמבולנס לא היה מוכן לסיטואציה כזו. שכנה של ג׳ייקוב ניגשה אליו והתחילה לשוחח איתו בצורה חברית ואוהבת, עד שהוא שמט את הרובה״.

השכנה סיפרה למשטרה שאמרה לג׳ייקוב שהיא אוהבת אותו, והוא אמר לה: אני אוהב גם את אמא שלי. ״השכנה עשתה עבודה מצויינת באינטראקציה עם ג׳ייקוב״, מודה לימני. ״היא דיברה איתו והרגיעה וכך ניטרלה את הסיטואציה ומנעה התלקחות נוספת. יש לנו מזל שהיא היתה שם. התובע המחוזי ג׳ון פק כבר מצהיר כי ג׳ייקוב ישפט כבגיר, על רצח כפול מדרגה ראשונה.

כל הקהילה של המשפחה המומה כעת וכולם מספרים על ילד ונער שקט ומנומס, חביב לבריות. ״אם היית יכול לבחור חבר לילד שלך, זה היה ג׳ייקוב״, אומרת בזעזוע אניטה סטונר, חברתה של אמו. ״אני לא מצליחה להבין מה גרם לו לעשות את הדברים האלה. הם משפחה טובה, משפחה כל אמריקנית, עובדים קשה, אנשים הגונים, נדיבים, נותנים לקהילה. אני פשוט לא מבינה״.

>> מצאנו את הפתרון הגאוני לאכיפת חוק האופניים החשמליים