כשהילד שלנו חוגג יום הולדת, אין שמחה גדולה מזה. האימהות חוזרות אל רגע הלידה שתמיד ייזכר כחוויה טובה ובלתי נשכחת, גם אם הייתה על סף סכנת חיים (ככה זה, הזיכרון שלנו נעשה מעומעם כשהתינוק שלנו כבר בחוץ), האבות מתגאים באוצר היקר שגדל והפך לאדם, והילד רק מחכה לעוגה שהבטיחו לו שאין מסיבה בלעדיה.

אז מלבד בלונים ועוגה על הבוקר, דומה שחגיגות ימי ההולדת בימינו הפכו להיות מינימום בת מצווש גם בגיל חמש. זה הזמן לעצור את מסיבות השופוני, להביט רגע על הילד שיצרתם ולהבין איזו חגיגה היא הנכונה עבורו: מסיבה עם כל ילדי הגן או הכיתה, אולי משהו מצומצם יותר בחוג המשפחתי הרחב ואולי סתם יום כיף עם אמא ואבא. איך עושים את זה?

ליאון ופאולה בתוכנית "חשבון משותף" ניסו למצוא את המסיבה המושלמת בעזרתה של הדר בן מאיר, מדריכת הורים. איך מתאימים מסיבת יום הולדת לפי האופי של הילד שלנו? ראשית, כדאי להבין מיהו הילד שלנו. בגדול, ישנם שלושה סוגים עיקריים של "ילד יום הולדת":

ילדה מול עוגת יום הולדת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תכירו את הילד שלכם ותכילו אותו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הילד המשתתף: זה הילד שהכי קל לאתר אותו: הוא אוהב להיות במרכז, לא חושש מתשומת לב ואף מחפש אותה, משתתף קבוע במסיבות הגנים, בארוחות שישי, והוא הראשון שקופץ בראש ומתנדב במשחקים ובהופעות. אחד שמאוד אוהב את הבמה.
איזו מסיבה תרימו לו: מדובר כאמור בילד שיזרום עם הכול. מסיבה גדולה או קטנה, הכול הולך. הוא אחד שיירתם לכל פעילות או הפעלה, ישמח לארגן את המסיבה ולהיות שותף בהכנות. מה שנקרא: ילד שקרא את ספר ההדרכה טוב טוב כשהיה ברחם.

הילד הביישן: הילד הזה פחות אוהב את ההמולה סביבו. הוא יכול בהחלט לצפות ולחכות ליום ההולדת שיבוא, אבל הוא לא צריך טררם סביבו. הוא יהנה מהעוגה, מהברכה ופחות מהמוני האנשים שיגיעו עבורו. הוא שומר על דיסטנס.
איזו מסיבה תרימו לו: בגילאים הצעירים יותר, ייתכן והוא אחד שיפרח וייהנה בעיקר במסיבות מצומצמות יותר, בחוג המשפחתי. בהמשך, עם חברים קרובים. הוא יכול גם להטעות: יש כאלה ביישנים ש"יוצאים" החוצה במסיבה ויכולים להשתתף וליהנות, בתנאי שהוא מוקף בסביבה חמה, מכילה ואוהבת. מאוד נכון יהיה לשתף אותו בהכנות. העשייה והתהליך הרבה יותר חשובים מהמסיבה עצמה.

הילד המבלבל: הוא יכול להיראות כמו הילד המשתתף, אבל כשמגיע רגע האמת, הוא "מאבד את זה". בוכה, נצמד אל אמא ואבא ומסרב להשתתף בחגיגות. אם זה תלוי בו, הוא יעלה לחדר, יסגור את הדלת ויחכה עד יעבור זעם. זה אותו הילד שלרוב גם לא משתתף במסיבות גן וכיתה, זה שייצמד לאמא ואבא ויירתע מההמון. 
איזו מסיבה תרימו לו:  מצומצמת יותר. בגילאים הגדולים יותר, תשאלו אותו מה הוא רוצה ואת מי להזמין. במקרה של כל סוגי הילדים, ובמיוחד בילד הזה - חשוב מאוד להכיל אותו, ולא את הרצונות שלכם. לבנות סיטואציה שרואה את הילד ולקחת בחשבון שמשהו עשוי להשתבש והוא לא יהיה מרוצה מהחוויה. כדאי להכין אותו מראש ולהסביר לו מה צפוי במסיבה.

*לחשבון משותף בפייסבוק

עוד במשפחה:

>> האמת הכואבת: אני מתחרטת שאימצתי את בתי
>> 5 עצות שילמדו אתכם להקשיב באמת לילדים שלכם

>> שאלון אבא עם חנוך דאום