נכון, זה כבר היה מזמן, אבל את בטח עדיין זוכרת את הבלבול של גיל ההתבגרות. הגוף משתנה, המחזור החודשי מגיע, ההורמונים מציפים והספקות חוגגים. ואם זה לא מספיק, התגובות מהבנים ומהחברה לא תמיד מעודדות.

סקר שערך מותג אולוויז בקרב 1,300 נערות חושף שגם היום, יותר מ-70% מהבנות מרגישות שהחברה מגבילה אותן ומכתיבה להן מה לעשות ומה לא לעשות. יותר מ-50% מהנשאלות בנות 16 עד 24 ציינו כי הווסת הראשונה ותחילת גיל ההתבגרות, סימנו עבורן את נקודת השפל בביטחון העצמי.

ממתי הביטוי "כמו בת" הפך לעלבון?

אחד הגורמים לירידה בביטחון העצמי, הוא התייחסות שלילית של החברה לביצוע משימות "כמו בת": 89% מהנשאלות בסקר העידו שצירוף המלים "כמו בת" נתפס כשלילי. לכאורה היה אפשר לצפות שנערות ירגישו שהמצב הולך ומשתפר, אך למרבה הצער, המחקרים החדשים מעידים שאחת מכל שתי נערות מאמינה שבעוד 10 שנים יהיו אפילו עוד יותר מגבלות על נערות צעירות.

הכנה לתהליכים שבנות עוברות בגיל ההתבגרות ולתגובות החברה יכולה למנוע את הפגיעה בביטחון העצמי - וזה המקום שלנו, האמהות. מי יכולה להעצים את ביתך, לנטוע בה בטחון כדי שתוכל לגדול להיות אישה עצמאית וחזקה יותר ממך?

אין תמונה
לא להתנתק מהרגשות שלה

ביחד נשנה את המשמעות של "כמו בת"!

הנה 5 טיפים שיעזרו לך להעצים את בתך בתקופת גיל ההתבגרות:

  1. פרפקציוניזם, רגישות לביקורת, פחד מכישלון ופקפוק עצמי עלולים לעכב נערות לקחת על עצמן אתגרים שיעזרו להן להתפתח. הסבירי לבתך שכדי להצליח היא צריכה לקבל את עצמה כמו שהיא ולהתמיד במה שהיא עושה.
  2. כמו כולנו, נערות לומדות וגדלות כשהן מנסות דברים חדשים, מביעות את דעתן או נכשלות. אם הבת שלך מנסה משהו ונכשלת – עודדי אותה להמשיך הלאה. עזרי לה לתכנן את הצעד הבא שלה ולהתמקד במטרות קטנות.
  3. למדי אותה שכדי להיות חזקה ולהתגבר על כשלונות, היא לא צריכה להתנתק מהרגשות שלה. עודדי אותה לזהות את הרגשות שלה ולחלוק אותם. את יכולה לומר לדוגמה "אני יודע שזה קשה" במקום "אל תעשי מזה עניין!"
  4. צפי איתה ביחד בסרטון LIKEAGIRL ושאלי אותה – מה זה בשבילה לרוץ כמו בת? לזרוק כמו בת?
  5. אל תתני לבת שלך להעליב את עצמה או בנות באופן כללי! נערות נוטות להאשים את עצמן אם משהו משתבש, דבר שיכול להוביל לחוסר ביטחון עצמי. כשאת שומעת את הבת שלך שופטת את עצמה בחומרה תזכירי לה את כל הדברים הטובים שהיא כבר השיגה ועשתה.