חן בן ליש, חייל בן 20, גדל בתנאים לא פשוטים ברמלה. הוריו התגרשו, אמו חלתה והוא עבר לגור עם סבא שלו. לתיכון קיבלו אותו על תנאי, וחן היה בטוח שינשור מהלימודים. הכיתה שלו באורט לילינטל רמלה, היתה מורכבת כולה מתלמידים שספק אם יסיימו תיכון עם תעודת בגרות.

"כשבאתי להירשם לכיתה י' אמרו לי שבחרו את הכיתה שלנו ל'תכנית 7' פתחון לב", מספר חן, "אמרנו לעצמנו 'אבל אנחנו לא ממשפחה נזקקת' כי חשבנו שפתחון לב זה רק לעניים, אבל אז הסבירו לנו שפיתחון לב פועלים גם בקטע החינוכי, לטובת בני נוער. היינו 25 תלמידים בכיתה של 'תכנית 7. כולם סיימו 12 שנות לימוד. כולם יצאו עם בגרות מלאה. כולם התגייסו לצהל או לשירות לאומי", חן מספר בגאווה.

>> רוצים גם לפתוח את הלב? לחצו למידע ותרומות 

"יש מנחה שמלווה אותך 7 שנים, מכיתה י', דרך השירות הצבאי ועד האזרחות. הוא עובד איתנו על מימוש פוטנציאל, חיזוק הבטחון העצמי, להאמין בעצמנו, לעשות את החברה שאנחנו חיים בה ליותר טובה", מסביר חן.

7 שנים של ליווי והעצמה

'תכנית 7' של ארגון פתחון לב היא תכנית העצמה המלווה בני נוער - 3 שנים בתיכון, 3 שנים בצבא ועוד שנה באזרחות. התכנית פועלת בשיתוף משרד החינוך ובליווי אקדמי של אוניברסיטת תל אביב. כיום 'תכנית 7' פועלת בכל רחבי הארץ, בלמעלה מ - 25 ישובים ובהשתתפות כ - 700 תלמידים וחיילים.

החזון של ניסים ציוני, מייסד ומנכ"ל ארגון פתחון לב והוגה 'תכנית 7' הוא לפתוח 200 תכניות עבור 5,000 בני נוער שכל כך צריכים את הסיוע הזה.

ל'תכנית 7' תוצאות מדהימות: 92% מהמשתתפים זכאים לבגרות, 94.3% מתגייסים לצבא, ומשלימים שירות מלא ומשמעותי. "הילדים בתכנית הם ילדים שחלשים בפן הלימודי אבל יש להם פוטנציאל, והם רק צריכים שמישהו יאמין בהם. פתחון-לב מאמינים בנו ונותנים לנו את הכלים להצליח בחיים. אם לא תכנית 7 הייתי בטוח נושר ובטח לא יוצא עם בגרות מלאה", אומר חן. 

>> עוד כתבות שיפתחו לכם את הלב