בחודש האחרון חברי המחנות העולים, מתנועת הנוער ומתנועת הבוגרים, פועלים במגוון דרכים במאבק להשבת החטופים. בין היתר הם יזמו גילוי דעת של מאות אנשי רוח ותרבות שקורא לעשות כל מאמץ להשבת החטופים, הקימו אוהלים במאהל המשפחות בת״א וישנו בו במהלך השבוע האחרון, קיימו קבלת שבת עם משפחות החטופים ועוד. לתנועה גם קשר אישי לאחד החטופים, איתן הורן (37), אשר עבד בתנועה בשנתיים האחרונות ונחטף יחד עם אחיו.

תנועת המחנות העולים היא תנועה וותיקה שקיימת קרוב ל-100 שנה. מאז הקמתה הסמל שלה היה חולצה כחולה עם שבעה כפתורים לבנים, אשר מסמלים את ערכי התנועה. אתמול (ד׳) מאות מחברי התנועה צועדים עם המשפחות לירושלים, וכצעד סמלי הודיעו על החלפת הכפתור הלבן בחולצה לכפתור צהוב. בהודעה לחברי התנועה נכתב: "כל חברי וחברות תנועת המחנות העולים מחליפים את הכפתור הלבן בכיס שמאל שקרוב ללב, לכפתור צהוב, הכפתור הוא תזכורת עבורנו שבכל פעם שנלבש את החולצה נדע שעדיין יש אזרחים וחיילים חטופים ואסור לנו לשכוח אותם. לא נוריד את הכפתור עד שכולם ישובו הביתה". את המסר שלחה לילך פרידמן (30) מיוזמות המהלך.

"כל אחד מהאנשים האלה הוא עולם ומלואו"

"אחד הדברים שמבדילים אותנו מהאויבים שלנו זה קדושת החיים", אומרת לירון אבנת, מזכ״לית המחנות העולים, "אסור לנו לשכוח את אלה שחיים וחטופים במרתפי עזה, בחרנו להטביע את חולצת התנועה את זיכרון החטופים כדי בכל פעם שנלבש את החולצה נדע שעדיין יש מי שמחכים לחזור הביתה. מדינת ישראל והעולם כולו חייבים לעשות כל מאמץ על מנת להשיבם מהמחבלים הרצחניים. תמונת ניצחון לא תהיה מבלי המאמץ הזה"

המחנות העולים בצעדה עם משפחות החטופים (צילום: המחנות העולים)
המחנות העולים בצעדה עם משפחות החטופים | צילום: המחנות העולים

"היה לי חשוב לתמוך במשפחות ולזעוק איתם", משתף איתי ברעם (18) מתנדב בשנת שירות בתנועה, "כל המדינה יודעת שזה חשוב, אבל חשוב להיות כאן ולהראות את זה. כל אחד מהאנשים שם הוא עולם ומלואו, יש לנו מחויבות אליהם כאזרחי ישראל".