תיכון קרית שרת בחולון, בית ספר מוכר ועטור הישגים, מתמודד בימים אלה עם טרגדיה קשה. בשבת השחורה איבד בית הספר 10 מבוגריו, כשתשעה נרצחו במסיבת הטבע ברעים ואחד נפל בקרב מול המחבלים. בוגרת נוספת, אגם ברגר, נמצאת זה 31 ימים בשבי החמאס.

אלה שמות בוגרי בית הספר שאינם:
רוני פטרובסקי זכרונו לברכה, נרצח במסיבה ברעים
שגיב ביילין זכרונו לברכה, נרצח במסיבה ברעים
שחר גינדי זכרונה לברכה, נרצחה במסיבה ברעים
דניאל שיינקרמן זכרונו לברכה, נרצח במסיבה ברעים
אורי ארד זכרונו לברכה, נרצח במסיבה ברעים
עמית לוי זכרונה לברכה, נרצחה במסיבה ברעים
אריאל ביטון זכרונו לברכה, נרצח במסיבה ברעים
אופק אטון זכרונו לברכה, נרצח במסיבה ברעים
שני בן עמי זכרונה לברכה, נרצחה במסיבה ברעים
סא"ל סהר ציון מחלוף זכרונו לברכה, נפל בקרב עם מחבלים

"זו בהחלט תקופה מורכבת מאוד", סיפר מנהל בית הספר, אורן קמינצקי, "מה-7 באוקטובר מגיעות יום אחרי יום ידיעות על עוד מישהו שנעדר, נרצח או מנותק קשר. בכל פעם הלסת נשמטת, זה מאוד מטלטל. אלה לא דברים שמכינים אותך אליהם. במקום לעסוק בהוראה חדשנית ופדגוגיה אחרת, ואיך אנחנו מכינים את התלמידים גם לתעודת בגרות חברתית וגם לתעודת בגרות טובה ככל שתהיה, אנחנו עסוקים בליווי משפחות הבוגרים שנרצחו. המורים שלימדו אותם והמחנכים שחינכו אותם שבורים. מאוד לא פשוט לקום מהמקום הזה".

"לעמית לוי יש אח אצלנו בכיתה י' ועוד אחות שניצלה. היינו אצלה, אלה ימים מאוד לא פשוטים. עד לפני עשרה ימים חשבנו שרוני פטרובסקי ושגיא ביילין חטופים. ערכנו סרטונים בחמש שפות שונות והיינו אמורים להפיץ אותם גם במדינות ערביות. אני דובר השפה הערבית וצילמתי סרטון, עם אזכורים מתוך החדית' על האיסור לא לפגוע בילד, בזקן, באף אדם. צילמנו גם בשפה האנגלית, העברית, הרוסית והספרדית. בערב שהתכוונתי לפרסם את הסרטון, הודיעה לי דוברת העירייה לא לפרסם שום דבר היות ושני הבוגרים האלה נרצחו גם כן ברעים".

איך המורים והתלמידים בתקופה הזו?
"בית הספר מאוד גדול, רק בחטיבה עליונה יש 1,075 תלמידים ובצוות יש 120 מורים, אבל יש מורים שהכירו את התלמידים האלה אישית. זה מאוד לא פשוט להם. חלקם היו שבורים בהתחלה. מלווים אותם גם בהלוויות, גם בשבעה. אנשים זקוקים לחיזוק הזה. אנחנו מלווים גם על ידי השפ"ח בעיריית חולון, עושים מפגשים עם הצוות, יש פסיכולוגית בבית הספר ויועצים. מנסים לתת ליווי ומענה פרטני. התלמידים התחילו לחזור אט אט ללימודים. אנחנו מדברים איתם. מה שחשוב לתלמידים זה להיות ביחד. חזרנו לשגרת למידה מדורגת, תחת מקלטים כרגע. מדי יום מצויים בבית הספר כשליש מתלמידי החטיבה העליונה, אולי קצת יותר. התלמידים צריכים בעיקר להיפגש. גם עבור הצוות, יש בשגרה משהו טיפולי ממש. חייבים לייצר תקווה לאנשים עכשיו".

"עם ישראל היפה מתגלה בתוך בית הספר שלי", סיכם קמינצקי, "חברי צוות מתגייסים ומשלימים אחד את השני בשיעורים מרחוק ומקרוב. יש פעולות שאנחנו עושים עבור חיילים בחזית, כמו פעולות חקלאיות וסיוע. תלמידים מגיעים לזה. המקום של לייצר תקווה חשוב מאוד. ראינו בהתחלה שהגיעו מעט תלמידים, אבל זה גובר מיום ליום. מ-50% בהתחלה אנחנו עכשיו על סביב ה-80%. בשגרה יש משהו מאוד חזק ומטפל".