יממה לפתיחת שנת הלימודים ובסיום לילה לבן, טרם הושג הסכם בין הסתדרות המורים למשרד האוצר. הצדדים מנסים לצמצם את הפערים, בינתיים ללא הצלחה. בית הדין האזורי לעבודה דחה את בקשת המדינה לצווי מניעה שימנעו את השביתה המתוכננת. הלילה הפרקליטות הגישה את הבקשה בשנית.

הפרקליטות קיבלה את בקשת שר האוצר אביגדור ליברמן להוציא צווי מניעה. בעמדת המדינה שהוגשה לבית המשפט נכתב כי יש לפעול למנוע את השביתה המתוכננת ב-1 בספטמבר. הממונה על השכר באוצר מסר כי, "הגענו למיצוי היכולות להסכמה עם המורים".

המדינה נימקה כי, "המשא ומתן מתנהל בתקופת בחירות. הסתדרות המורים דחתה את ההצעות והציגה דרישות 'מחוץ לתחום הסבירות' שהממשלה היוצאת יכולה לפעול בו. הצדדים לא מצליחים להתכנס לכדי הסכמות במשא ומתן".

עמדת המדינה הוגשה מבלי לפנות ליועצת המשפטית של משרד החינוך. כדי שהבקשה לצווי מניעה תתקבל, משרד החינוך הוא זה שהיה אמור לפנות לבית הדין לעבודה. שרת החינוך הבהירה כי הבקשה להוצאת צווי מניעה אינה על דעתה. השופט הבהיר לפרקליטות כי אין אפשרות להגיש את הבקשה דרך משרד האוצר.

מירום שיף, יו"ר הנהגת ההורים הארצית, אמר הבוקר: "אני קם הבוקר חרד, 24 שעות לפני ה-1 בספטמבר. חרד לעתיד הילדים שלנו. יש אי הסכמות על שני דברים: התאמת ימי החופש והפיטורים בתוך מערכת החינוך. אלה שני אלמנטים מאוד חשובים. אנחנו מצפים שתהיה התאמה של עשרה ימים ושיהיה שינוי גם ביולי, שכל יולי יהפוך לבית הספר של החופש הגדול. רוצים שיעשו התאמה אמיתית".

"במצב הקיים, מורה שצריך לקחת יום חופש באמצע השנה לאירוע משפחתי צריך להוציא יום מחלה. זה לא מכבד אותנו להיות במקום הזה. צריך לשנות את הדבר הזה ולתת למורים ימים חופשיים. באשר לפיטורים, זה המקום החשוב ביותר לייצר מצוינות בתוך מערכת החינוך. אם מנהל חושב שמורה לא מתאים לבית הספר שלו, צריכים לעשות הליך סביר בזמן הגיוני, שזה לא ייקח מעל שנה לפטר אותו. זה לא אפשרי שמורה שלא מתאים, מתחילים לכפות אותו על מנהלים בבתי ספר אחרים, עושים שבץ נא באיזה בית ספר יהיה".

איפה משרד החינוך בכל הסיפור הזה?
"אני לא מבין וקורא לשרת החינוך - יש פה הזדמנות להתחיל לשפר את מערכת החינוך. מערכת החינוך לא טובה. קרה פה משהו נוראי. בחודש יוני שרת החינוך הצדיקה שביתות במערכת החינוך שפגעו בילדים שלנו, שכמעט מנעו את טקס הסיום ואת יום ההיפרדות של הילדים שלנו מהמורה, מהגננת. איפה נשמע דבר כזה? מתחילים עכשיו את שנת הלימודים כשמנכ"לית משרד החינוך מודיעה: 'אני מאשרת להוריד שעות בחינוך המיוחד ולסגור גנים'. זה נראה למישהו נורמלי? זאת פשיטת רגל של מערכת החינוך".

המשבר ייפתר לדעתך?
"עכשיו כשפנו להוציא צו מניעה מבית הדין לעבודה זו הזדמנות למנות מגשר בין הצדדים ושהדיון יהיה תחת בית המשפט, שנפסיק לשמוע את הפארסה הזאת של דיונים אינסופיים. בטח מחר בשבע בבוקר יודיעו לנו שהכל הסתדר פתאום, בן לילה, כאילו אי אפשר היה לגמור את זה לפני חודשיים ולהתכונן. את ההכנה לכיתות א' ואת ההכנה לגנים איבדנו כבר. אולי בית הדין לעבודה יכפה את הדברים על הצדדים ויגיד להם: חבר'ה, מספיק, עד לפה".

שר התיירות יואל רזבוזוב הוסיף, "אנחנו מאמינים במשא ומתן ובהידברות כדי להגיע לתוצאות, בלי צווי מניעה. ראש הממשלה לפיד צלל עמוק לתוך העניין, הוא על זה. אנחנו מאוד מאמינים במשא ומתן של הדרג המקצועי. שני הצדדים צודקים, המשא ומתן קשוח. אשתי מורה במערכת החינוך, ביסודי, 14 שנים, עם שני תארים. היא מרוויחה 8,000 שקלים, והעבודה סביב השעון. היא יוצאת מהבית בשבע בבוקר ואחר הצהריים כשחוזרת זה טלפונים בלי הפסקה. כדי שתהיה לנו מערכת חינוך מצוינת, המורים צריכים להיות מתוגמלים יותר".

"יש צדק במה שהמורים אומרים, החדשים והוותיקים, וגם האוצר וקופת המדינה. יש השלכות רוחב, בגלל זה המשא ומתן מתארך. אנחנו מאמינים שזה בסוף ייפתר ושיגיעו לאיזשהו הסכם. ככל שהמורים יהיו מתוגמלים יותר, כך המערכת תהיה טובה יותר. זה לא משא ומתן רגיל, יש צדק משני הצדדים ומדובר בתקציב עתק, מיליארדי שקלים שצריך לקבל עליהם החלטה. האוצר הסכים לתוספת מאוד משמעותית. יש לנושא הזה כובד משקל, השלכות מאוד גדולות על המדינה ועל העתיד שלה, לכן זה נמשך עד הרגע האחרון. כל צד רוצה למצות במקסימום את הזווית שלו. אנחנו לא מסתכלים על מי צודק, אלא על הילדים שלנו והמורים שמחנכים אותם".