בניגוד אלינו הישראלים, הרגליים האירופאיות כמעט שלא דורכות על מרצפות. בבתים רבים שם מותקן פרקט, ואצלנו, בשנים האחרונות, מתחילים גם כן לזנוח את הבלטה. צביה קזיוף, מעצבת ואדריכלית פנים, מציינת כי פרקט מוסיף חמימות ואלגנטיות לבית ולכן השימוש בו תופס תאוצה.

מלמינציה ועד במבוק

ישנם כמה סוגים של פרקטים ולכל אחד יתרונות וחסרונות ומתאים לקהל יעד שונה. הזול ביותר הוא פרקט הלמינציה. לדברי חנן וייטברג, מרשת כרמל, פרקט למינציה הוא בעצם צילום של המקור, כלומר צילום של העץ ואינו עשוי מעץ מלא. היתרון הבולט שלו הוא שיש לו שכבת הגנה שמונעת שריטות, שיחקה וחדירת נוזלים. יתרון נוסף הוא המחיר: חיפוי חדר בגודל של 12 מ"ר, יעלה 2,000 שקל. המחיר כולל את החומר והעבודה. הוא מתאים למי שרוצה לחסוך בעלויות או למשפחה עם ילדים קטנים. החיסרון שלו הוא, כי בניגוד לעץ המלא אי אפשר לחדש אותו.

סוג נוסף הוא פרקט מעץ מלא. מדובר בפרקט מאוד מרשים, אך החיסרון העיקרי שלו הוא שרואים עליו חתכים ושריטות. כדי למנוע זאת, ממליץ ג'יימי הרננדורנה, מחזי בנק, לשים רפידות על רגלי הרהיטים. חיפוי חדר בגודל של 15 מ"ר, יעלה 3,800 שקל. העלות כוללת א החומר והעבודה.

המתחרה החדש בתחום הוא פרקט מבמבוק. החיסרון הגדול שלו הוא דרגת השחיקה הגבוהה שלו, אך היתרון שלו נעוץ בך שמדובר בחומר אקולוגי. כמו כן, ישנו גם לוח במבוק מיוחד שניתן לשים גם בחדר האמבטיה, למרות הלחות בחדר. שמוליק ארבל, מרשת קנה קש מציין כי חיפוי רצפת חדר בגודל של 24 מ"ר, יעלה 8,000-10,000 שקל, כולל החומר והעבודה.

הכי חשוב לזכור: לפני שאתם הולכים על רצפת פרקט, קחו בחשבון כי היא מצריכה יותר טיפול יותר מרצפה רגילה.

>> תראו מה פרקט יכול לעשות לבית עם ארבעה מפלסים