אחרי שהסברנו איך להקנות לסלון מראה מעוצב בקלות יחסית, אנחנו מגיעים לאזורים הסמוכים לו: המטבח ופינת האוכל.
מפואר ומרשים. מטבח בעיצוב דניאל חסון | צילום:
יוסי צבקר
הרבה פעמים כשאני נכנס לעצב בתים, אני מדהים את הלקוחות בצעד אחד פשוט יחסית: פתיחת החלל שבין המטבח לסלון. כששני החללים האלה קטנים, הבית נראה צפוף, ומבחינתי זהו מצב שאיש לא מרוויח ממנו. ברגע שפותחים את האזור הזה, החלל מרגיש גדול ומאוורר באופן מיידי, ואנשים שנכנסים לבית, כולל הלקוחות עצמם, תמיד מתרשמים ולא מאמינים שמדובר באותו המקום.
אי במטבח? שווה יותר מפלזמה
להריסת הקיר ולפתיחה של חלל כזה יש שתי אפשרויות מרכזיות: האחת, עליה אני ממליץ, היא להוריד את הקיר לגמרי וליצור אי מעוצב מעץ, או למקם את פינת האוכל כחוצץ.
האופציה השנייה היא להוריד את הקיר מהתקרה ועד 115-90 ס"מ מהרצפה. הגובה הראשון הוא גובה מטבח, ואילו הגובה השני הוא גובה של דלפק בר, ממש כמו במסעדות ובברים.
לאי מעוצב יש יתרונות רבים. ראשית, הוא משדרג את מראה החלל באופן כללי ומוסיף לו טאצ' ייחודי ואלגנטי. שנית, ואולי החשוב מכל - מדובר בפינת אירוח נוחה וחברתית במהותה; קרובה למטבח, ואפשר להפוך אותה גם למשטח עבודה נוסף.
באם מדובר ביחידה שעשויה מעץ או מגבס, אפשר לנצל אותה כמקום אחסון נוסף, דו צדדי או חד צדדי, שיכיל מצד המטבח את ספרי הבישול שלכם וישמש כמזווה או כתצוגה יפה לכלים, ולנצל את הצד שפונה לכיוון הסלון כפינת ישיבה מעוצבת עם כיסאות יפים.
אם בחרתם באי מעוצב מעץ, אני ממליץ כמעט תמיד לשלב בחלקו העליון משטח שיש אלגנטי, שתוכלו להשתמש בו כמשטח עבודה לכל דבר, ובנוסף תוכלו להניח עליו מאכלים חמים. מבחינה עיצובית, זוהי דרך יפה להוסיף פאר ויוקרה לחומר רך בעל מראה מרוכך, כמו עץ.
מנגד, אם בחרתם ביחידת קיר עם תוספות גבס, רצוי להוסיף עליה משטח עץ, שיהווה דלפק אכילה או בר משקאות, וישווה מראה מרוכך לקיר הקר.
|
האי הכי גדול שראיתם
באופן אישי, כבר הספקתם להבין, אני חסיד של איים מעוצבים ומוקפדים, שהם חוצץ מרשים בחלל הפתוח והמעוצב. יש משהו מאוד סקסי ונעים באווירה ובהתנהלות שנוצרות כשאתם בעלי אי אקזוטי משלכם. מטבעו המטבח משמש כמקום מפגש משפחתי וחברתי, ולכן אם תוסיפו אי שיחצוץ בינו לבין חדר המגורים תקבלו מקום שנעים לאכול ולבלות בו מדי בוקר וערב.
מבחינתי פינה מסוג זה שווה הרבה יותר ממערכת קולנוע ביתי או מפלזמה בסלון. זוהי מהות האירוח, הבילוי והחיים הטובים. אם אני מגיע ללקוחות שאינם יכולים לוותר על טלוויזיה, אני משלב אחת קטנה באי עצמו, ואפשר אפילו להפוך אותה לעמדת מחשב שתוכל לסייע לכם אם אתם מחפשים מתכון קל במהירות, ואין לכם כוח לדפדף בספר המתכונים עב הכרס.
הכיסאות: מרופדים עם גימור משי
כיסאות בר: עדיף בגוונים שקטים (עיצוב: דניאל חסון) | צילום: יוסי צבקרבחירת כסאות לפינת הישיבה שיצרתם - חשובה לא פחות. הרבה פעמים אנשים מעדיפים להסתפק בכיסאות פלסטיק קשים שקל ונוח לנקות אותם, במקום לחשוב בראש ובראשונה על הנוחות שלהם.
כיסאות מרופדים הם הרבה יותר נעימים, רכים ונוחים לישיבה ממושכת (והרי אנחנו רוצים לשבת בכיף ליד הדלפק המעוצב). היום תוכלו למצוא כיסאות מרופדים בבדי מיקרו-פבריק שקל מאוד לנקות, כיוון שמדובר בסוג של פלסטיק, עם גימור משיי ורך שמכבד את הישבן שנח עליו.
בנוסף לריפוד, כדאי להשקיע בכיסאות הידראוליים שאפשר להגביה או להנמיך. כך תפתרו לילדים את בעיית הגישה לכיסאות הגבוהים, ובדרך הם גם יספיקו להתאהב ב"משחק" החדש, ובכלל להתאים באופן מיטבי את הכיסאות לכל אחד שירצה לשבת מול הדלפק. והכי חשוב: תיהנו מהביתיות וממקום הבילוי המשפחתי החדש שלכם!
שבירת הקיר בין המטבח לסלון מגדילה את החלל (עיצוב: דניאל חסון) | צילום: יוסי צבקרועוד כמה קטנות:
• הוסיפו גופי תאורה שישתלשלו מן התקרה ועד מינימום 60 ס"מ מעל לדלפק / משטח העבודה (160-170 בממוצע מהרצפה). אלה יהפכו לנקודת מרכז שתשלים את העיצוב בפינת האוכל בפרט ובחלל בכלל.
• הקפידו להציב את הכיסאות במרווח ממוצע של 60 ס"מ בין אחד לשני. כך לדוגמה אם יש לכם דלפק באורך של 2 מטרים, הוא יהיה אידיאלי לשלושה כיסאות.
• אני לא חסיד של "זריקת צבע" דרך הכיסאות או הריפוד שעליהם. בעיניי הכיסאות צריכים להשתלב בהרמוניה עם הסגנון שבחרתם, ואני מעדיף צבעים מונוכרומטיים או דרמטיים, כמו שחור או לבן, שישתלבו עם העיצוב ולא יבליטו את החציצה שבין הסלון למטבח.
• למראה אלגנטי ומרשים גם כשאתם לא יושבים ליד הדלפק, העדיפו להניח בסביבתו רק פריטים שמישים ולא לאבזר אותו באביזרי עיצוב שיעמיסו עליו. פריטים כמו מלחיה ופלפלייה, משקל מעוצב, מערבל מזון צבעוני ויפה- ייראו טוב גם לבדם. תוכלו גם להוסיף עציצים קטנים של עשבי תבלין, שאפשר לרכוש במארזים מוכנים.