לישון עם, להרגיש בלי

מי אני ומה שמי: מיטונת, עריסה הנצמדת למיטת ההורים.
קצת לפני הלידה, נתקלתי במיטונת – עריסה בעלת שלוש דפנות, הנצמדת למיטת ההורים ומאפשרת גישה מלאה לתינוק. התלהבתי מהרעיון, עד שעלו בי תסריטי אימה בהם אנחנו מועכים את הקטנה תוך כדי שינה. הרעיון ירד מהפרק והלכנו על עריסה רגילה. חודשיים אחרי שהקטנה הגיחה לאוויר העולם, מצאתי את עצמי מביטה אליה מבעד לסורג ובריח ומתעוררת שש פעמים בלילה רק כדי להחזיר לה את המוצץ.

מיטת תינוק (צילום: מיטונת)
הורים חסרי גבולות | צילום: מיטונת

מודה ומתוודה: חשקתי במיטונת מתוך עצלות. לא אחזתי באג'נדה עמוקה של שינה משותפת, שלפי כל המחקרים מעניקה לתינוק קירבה, חום ונוחות. לא שאפתי שתישאר לישון איתי שנה בחדר, אם לא יותר. רציתי את העריסה הנצמדת כי נמאס לי לקום כל הלילה למשחקי מוצץ. רציתי בה כי אני עייפה ומפונקת. ובינינו, איך שלא נסתכל בזה, באיזשהו שלב, הקטנה גם ככה הצליחה להשתחל למיטה שלנו. ולא, היא לא נמעכה תחתינו - כמו שאין מצב שתיפול מהמיטה באמצע הלילה, הרי שכשיש תינוק בסביבה, אתה דרוך גם בשינה הכי עמוקה (ולא שיש הרבה כאלה).

בפועל, מיטונת אכן משרתת נאמנה את העצלנים שבינינו. מי שמיניקה תזכה ללילה מהנה בו לא תיאלץ כלל לקום מהמיטה. אך ראו זה פלא – גיליתי שמעבר לפינוק, יש גם מימד נוסף, חשוב הרבה יותר. אי אפשר לתאר את האושר בלפקוח את העיניים באמצע לילה ולראות את הדבר הכי מתוק ישן, נושם ונינוח מולך. מדי פעם אף קלטתי את הקטנה פוקחת עין למחצה, משיבה לי מבט דומה וצוללת חזרה לשינה.

העריסה ניתנת להשכרה (שלנו הגיעה כמו חדשה) והיא מתחברת ומתקבעת בקלות רבה למיטת ההורים (המתכווננת, יש לציין), ונצמדת ללא פערי גובה. עם זאת, היו הורים שטענו שהוראות ההפעלה קצת מבלבלות, בעיקר למי שחזר זה עתה מבית היולדות וסובל מאוברדרפט של שעות שינה.

בשורה התחתונה: רעיון מבריק לעצלניות שממלא צורך אמיתי של התינוק בחיבוק דב, ביטחון ואהבה למשך כל היום. המחיר יקר בהרבה מהשכרת עריסה רגילה אך לא כזה שיגרום לכם לשבור חסכונות. תוסיפו לזה שירות נעים ומקצועי וקיבלתם תמורה הולמת לכספכם.
כמה אני עולה: 100 שקל לחודש עבור השכרה.
קנו אותי ב: אתר מיטונת, בחנות שבגבעת עדה או בטלפון 052-8924488.

לנשום לרווחה
חי - שן על התינוק (צילום: בריטק)
כמה קטן, ככה רועש | צילום: בריטק

מי אני ומה שמי: חי-שן, סנסור נשימתי נייד של בריטק מדיקל.
מה זה קטן, רוטט ושוקל מעט מאוד? מי שאמר "מוניטור נשימתי", שיטפח לעצמו על השכם ויבדוק את עולם האסוציאציות שלו. הכירו את חי-שן, סנסור נשימתי חדש בשוק, ששוקל 32 גרם בלבד ונצמד לחיתול של התינוק. זה מה שאמור להרגיע אותנו, ההורים, שהתינוק ישן, חי ונושם גם בלילה, כשאנחנו לא לצידו. בניגוד לכל המוצרים הנמכרים היום בשוק, ומתלבשים מתחת למזרון או על גבי הלול/ המיטה, כאן מדובר בתפסן היפו-אלרגני מזערי ומעוצב, שבא במגע ישיר עם גוף התינוק. שאלת הקרינה הייתה הראשונה שעלתה בראשי, אבל לדברי החברה, החי-שן משתמש בסוללה במתח נמוך מאוד ואינו משדר קרינה.

במבחן המציאות - היתרון הגדול של המוצר מתבטא בניידותו, שכן אין לו שלוחות ועזרים אלקטרוניים והוא אינו מחובר לחשמל אלא מופעל על ידי סוללה (אותה ניתן לחדש כעבור שנה אצל החברה). המוצר נתפס לחיתול בקלות וללא חשש, והתינוק נראה איתו כמו יצור ביוני עם בטן מהבהבת. עוד הבדל בין החי-שן לבין אחיו למשפחת המוניטורים הוא הרטט - אם הקטן מפסיק לנשום למשך 15 שניות, הסנסור ירטוט במטרה להעיר אותו. אם אחרי 5 שניות נוספות הנשימה לא מתחדשת, תישמע אזעקה. וכן, היא חזקה, מציקה ומקפיצה ותגרום לכם לאבד כמה שנים מהחיים. בדיוק כמו המתחרים. כנראה שיש דברים שלא משתנים.

ובכל זאת: אם חשוב לכם שהמכשיר יפעל גם ביום, תיאלצו "להתעסק" עם העולל כדי לחבר את הסנסור לחיתול. ואם חלילה המכשיר יפעיל אזעקת שווא, תצטרכו להפשיט את התינוק כדי לנטרל אותה. מצד שני, הסיכויים שהיא תופעל לחינם כמעט אפסית בשל הקרבה ההדוקה לגוף.

בשורה התחתונה: כמה קטן, ככה גאוני.
כמה אני עולה:
נמכר כעת במחיר מבצע של 600 שקל במקום 700.
קנו אותי ב:
אתר בריטק.

להציל את שארית הפליטה
מגבת חיתול מבית נמנומי (צילום: נמנומי)
מחנה פליטות | צילום: נמנומי

מי אני ומה שמי: חיתולי בד בשילוב מגבת מבית נימנומי.
אם יש דבר שבתי בת ה-4 חודשים צורכת יותר מטיטולים, אלו הם חיתולי הטטרה. הקטנה סובלת מריפלוקס, מה שמביא להרבה פליטות והרבה מכונת כביסה מלאות באותן פיסות בד לבנות-מצהיבות. מגבת הטטרה לבית נמנומי מנסה לחסוך לנו בחיתולים וגם בכתמים שמקשטים את חולצתנו על בסיס שעתי. בניגוד לחיתולים הרגילים, מגבות הפנים הללו משלבות בד מגבת וחיתול טטרה, מה שמביא לספיגה טובה יותר. גודלן קטן יותר ומותאם להנחה על הכתף ואף לשימוש קל יותר כשהקטנים על המנשא. בשורה התחתונה, זה פיתרון פשוט למדי שחסך לי משהו כמו 4-5 חיתולים רגילים ביום. המחיר מעט יותר יקר מחיתולים רגילים, אבל זה מתאזן עם הוצאות החשמל על מכונת הכביסה.

בשורה התחתונה: לא קשה לשכנע אמא טריה עם המילים "פחות כביסה".
כמה אני עולה:
49 שקלים לזוג מגבות.
קנו אותי ב: סטודיו נימנומי ובבוטיקים המובילים בארץ.

>> לכתבה הקודמת במדור: שמיכות עיטוף לתינוק
לכל כתבות הצרכנות לבית

לינה משותפת עם הילד: כדאי או לא?