קשה לדמיין מצב נפשי קשה כמו זה שמגיע אליו אדם שמחליט להתאבד, וקשה יותר להבין מה מניע אדם לתכנן את הפעולה הזו מראש ואז לבצע אותה. אבל המציאות העצובה היא שהתופעה הזאת קורית משחר ההיסטוריה, ומסתבר שיש מקומות ספציפיים בהם אחוזי ההתאבדות הם מהגדולים בעולם. הנה כמה מהמקומות האיקוניים האלה, שיגרמו לכם להסתכל עליהם מעכשיו אחרת לגמרי:

הרכבת התחתית בלונדון

A post shared by London Underground (@london.underground) on

זו ככל הנראה מערכת התחבורה הציבורית המפורסמת ביותר בעולם שפועלת מאז המאה ה-19. היא מכילה 11 קווים, 270 תחנות ומסלול באורך של 402 קילומטרים, והיא נגישה לכולם. הרכבות בה כבדות ומהירות, ולכן נחשבות כדרך התאבדות פופולרית במיוחד – קפיצה מול רכבת נוסעת. התחנה שבה התבצעו הכי הרבה התאבדויות היא קינגס קרוס סיינט פנקרס, והקו שידוע בעיקר לשמצה הוא הקו הצפוני השחור, שבו היו 145 התאבדויות בין שנת 2001 ל-2011. למעשה, קפיצות של אנשים למסילות הרכבת התחתית בלונדון נחשבות פעולות שמתרחשות כמעט מדי יום ביומו, ורוב האנשים בעיקר כועסים על העיכובים שזה גורם.

בניגוד למה שאתם אולי חושבים, ב-60 אחוז מהפעמים האדם שניסה להתאבד ברכבת תחתית בלונדון לא מצליח בכך, ואז הוא עלול להיות מואשם במספר עברות שכוללות שיבוש תנועת הרכבות בכוונה תחילה.

גשר נוסל

A post shared by Darek (@darek_prasal) on

שכונת נוסל בפראג היא שכונה שקטה וציורית שממוקמת בעמק קטן מכילה בתים קטנים ובניינים נמוכים יחסית. אלא שמעליה בדיוק ממוקם גשר נוסל, או נוסלסקי מוסט, שהוא די ההיפך משקט ושלווה: מדובר על מבנה בטון שמשתרע לאורך של 140 מטרים, כלומר בערך לכל אורך השכונה. הגשר הזה רועש כיוון שהוא מכיל גם עורק תחבורה ראשי וגם קו של הרכבת התחתית, אבל המטרד האמיתי הוא אנשים שקופצים ממנו אל מותם ונופלים על הגגות של בתי השכונה. מאז שנבנה לפני 40 שנה, כמעט 300 אנשים מצאו בו את מותם, וזאת למרות שהעירייה התקינה לא מעט גדרות ושלשלאות. לא פלא שמכנים אותו "גשר ההתאבדויות".

צוק ביצ'י הד

A post shared by By Brendan van Son and Squad (@bvsphotogsquad) on

 

מדובר בצוק תלול שממוקם במזרח מחוז אסקס באנגליה, שמשתרע לגובה של 162 מטרים. כ-20 מקרי התאבדויות מתועדים שם מדי שנה, עד כדי כך שתושבי העיירה הסמוכה איסטבורן כבר פיתחו עין חדה לזיהוי מבקרים חשודים. נהגי מוניות וברמנים כבר מתורגלים בשיחות למניעת קפיצות, ויש אפילו פטרול יומי של שומרונים טובים שמסייר באזור כדי לאתר ולעזור לאנשים שנדמה ששרויים בדיכאון.

גשר הנסיך אדוארד

A post shared by Andrew Loong (@loongandrew) on

 

קנדים הם בדרך כלל אנשים נחמדים ואופטימיים, ולכן כנראה שכשנבנה גשר הנסיך אדוארד בטורונטו, שבנוי על בסיס קשתות ומכיל 5 נתיבים של תחבורה, איש לא חשב להתקין בו מנגנוני אבטחה. המעקה של הגשר נמוך במיוחד ואנשים נטו לטפס עליו ולצנוח משם אל הקרקע למטה במשך תקופה ארוכה, ברמה כזו שכל 22 ימים בממוצע בוצעה התאבדות. עם השנים התקינה עיריית טורונטו אמצעי בטיחות ובנתה מחסומי פלדה שימנעו מאנשים לטפס על הגשר, מה שעצר כמעט לחלוטין את כל הקפיצות במקום.

מגדל אייפל

A post shared by Four wheels and a heartbeat (@fourwheelsandaheartbeat) on

 

הוא מתנשא לגובה של 324 מטרים ונחשב לאחד מסמלי התיירות המפורסמים בעולם, אבל מגדל אייפל גם מהווה מוקד שלילי גדול: קפיצה מהמגדל המפורסם הוא דרך ההתאבדות השלישית הפופולריות ביותר בצרפת, אחרי רעל או תלייה. איך מתאבדים מגיעים למעלה? חלקם נשארים באתר אחרי שהוא נסגר למבקרים, בעוד אחרים פשוט עושים את זה בשעות הפעילות, בזמן שמטיילים אחרים מסתובבים על המגדל.

חלק מהקופצים נוחתים על גג המסעדה שנמצאת בקומה השנייה, ולכן הנהלת האתר מציבה לא מעט רשתות ומעמידה אמצעי בטיחות נוספים כדי לצמצם ולנסות למנוע את מקרי ההתאבדות. ההנהלה מסרבת לחשוף את הסטטיסטיקה ורק טוענת כי יש "יותר מדי מתאבדים" מדי שנה.

The Gap

A post shared by Chris (@coh84m) on

זו למעשה הגירסה האוסטרלית לצוק ביצ'י הד, שממוקמת בפנינסולת סאות' הד שבמזרח סידני. הצוק התלול משך במשך שנים מתאבדים, וממש כמו באנגליה גם תושבי המקום החלו להיות מודעים לכך והתקינו גדרות ומצלמות אבטחה כדי לנסות ולמנוע את התופעה הטרגית.

האגדה מספרת על תושב אחד ספציפי בשם דון ריצ'י, יוצא מלחמת העולם השנייה שהיה גר בסמוך לצוק ומנסה לפתח שיחה עם מתאבדים אומללים, בין היתר על ידי השאלה: 'האם אני יכול לעזור לכם בצורה כלשהי?'. ריצ'י הצליח להציל 160 אנשים בצורה הזו, כשבסופו של דבר שכנע אותם לבוא אליו הביתה ולשתות כוס תה. הוא אף זכה לכינוי "המלאך של הגאפ" וקיבל מדליה מיוחדת ממשלת אוסטרליה, עד שהלך לעולמו בשנת 2012.

מפלי הניאגרה

A post shared by Siddharth Warrier (@siddwarrier) on

 

אתר תיירותי לכל המשפחה? תלוי מתי מגיעים. מתברר שבין 20 ל-40 אנשים קופצים אל מותם מדי שנה במפלי הניאגרה, כאשר מהמאה ה-19 ועד שנת 2011 נשטפו לפחות 5,000 גופות בגדות הנהרות הסמוכים. מי שבאופן קצת מעוות מרוויח מהסטטיסטיקה הזו, הם הקפטנים של ספינות הסיורים במקום, שככל הנראה מקבלים תשלום עבור כל גופה שהם מצליחים למצוא במים ולהביא אל היבשה.

גשר הזהב

A post shared by SFGATE (@sfgate) on

זהו הסמל האיקוני ביותר של סן פרנסיסקו, אבל גם מקום התאבדויות נפוץ: הגובה של 75 מטרים מעל פני הים, פלוס הנגישות להולכי הרגל שמקבלים נוף פנורמי על כל המפרץ, מושך אל הגשר לא מעט קופצים.

ההערכות הן שכ-1,200 איש לקחו פה את חייהם, מה שהופך אותו לאתר ההתאבדויות השני הנפוץ ביותר בעולם. ואלה רק 10-20 האחוזים שמצליחים, כיוון שלפי הדיווחים סיור מיוחד של משטרת התנועה מצליח למנוע לא מעט אנשים מלקפוץ. רשת בטיחות נפרשת בימים אלה כדי למנוע את שאר המקרים, אלא שהיא עולה כ-50 מיליון דולר ולכן מתעכבת כבר מספר שנים.

גשר נהר ה-Nanjing Yangtze

A post shared by G a b r i e l S h a m (@gsmc21) on

גשר שאורכו כ- 6,772 מטרים בסין הוא, לצערנו הרב, אתר ההתאבדות הפופולרי ביותר בעולם, עם שיא של יותר מ-2,000 קופצים סך הכל. גם כאן המספר היה גבוה בהרבה לולא אדם אחד בשם מר צ'ן, שנחשב כ"מפעיל" של הגשר. הוא מבלה את זמנו הפנוי בצפייה על העוברים ושבים באמצעות משקפת מעמדת תצפית סמוכה. בכל פעם שהוא מאתר קופץ פוטנציאלי הוא קורא לגיבוי ומיד ניגש למקום ומנסה לעזור. עד שנת 2010 הוא הצליח להציל 174 אנשים סך הכל.

הר מיהרה

A post shared by chi-ru (@ch.i.ru) on

מעריצי הסרט "גודזילה" אולי יזהו את המקום בתור האתר בו נכלאה המפלצת על ידי הממשלה היפנית, ואם לא משם אז אולי מהסרט "הצלצול". בכל מקרה, ההר הזה הוא למעשה הר געש פעיל שמכיל לבה בטמפרטורה של עד 1,200 מעלות צלזיוס.

בשנת 1933 סטודנט בן 21 קפץ לראשונה אל מותו והתאדה באופן מידי על ידי הלבה, מה שפתח טרנד של התאבדויות: באותה שנה ממש 944 אנשים התאבדו בצורה דומה, ואלפים אחרים הלכו בעקבותיהם במהלך העשור הבא. הרשויות מאז גידרו את המקום וההתאבדויות ככל הנראה נעצרו, אם כי אין לדעת בוודאות כי אי אפשר ממש למצוא גופות כעדויות.