כמעט 12 שנים לאחר שנהרגה על ידי לווייתן קטלן, משפחתה של דון ברנצ'ו, המאמנת הימית ב"עולם המים", סי-וורלד בפלורידה, עדיין מנסה לעבד את האובדן הכואב. ברנצ'ו הייתה בת 40 כאשר מתה באופן טראגי לאחר שטיליקום, הלווייתן הקטלן הגדול ביותר בפארק, גרר אותה מתחת למים בתום אימון ב-24 בפברואר 2010. מותה המזעזע  הצית ויכוחים סוערים סביב לווייתנים בשבי ודרבן שינויים בשיטות הבטיחות של פארק המים המפורסם בעולם.

אחותה של ברנצ'ו, דבי פרוגמני, סיפרה על ההתמודדות עם מותה. "יש ימים שאנחנו עדיין מעבדים את האובדן שלה", אמרה דבי. "דון הייתה פשוט כל כך מיוחדת לכל כך הרבה אנשים ואני לא יודעת איך אפשר להתגבר על פרידה ממישהי כמותה".

"אנחנו כן מוצאים נחמה בידיעה שהיא השיגה וחוותה יותר ב-40 שנותיה הקצרות מאשר רוב האנשים שחיים חיים ארוכים, היינו משתאים מהאופן שבו היא טיפלה בבעלי החיים ותקשרה איתם", הוסיפה האחות. "אבל זה לא מוריד ממה שהמשפחה שלנו והעולם איבדו באותו היום".

אחותה האהובה עבדה עם הלווייתנים בסי-וורלד במשך 14 שנים לפני מותה. דון הייתה מודעת לבטיחות וידועה כמעריצה את טיליקום ואת שאר החיות בפארק השעשועים. מותה הותיר רבים בהלם, ואלו שהכירו אותה אישית היו שבורי לב.

החלום של דון לעבוד בסי-וורלד התגשם ב-1994 - כשבילתה שנתיים בעבודה עם לוטרות וכלבי ים לפני שעברה ללווייתנים. אלה שהכירו את דון אומרים שלה ולטיליקום היה קשר חזק. היא והלווייתן הענק עבדו יחד באינספור הופעות.

על רבים ממאמני סי-וורלד נאסר לקפוץ עמו למים, כפי שנהוג לעשות עם אורקות אחרות של פארק השעשועים. רק כמה עובדים נבחרים, כולל דון, הוכשרו לעבוד איתו בבריכות של סי-וורלד.

ב-24 בפברואר 2010, מסיבות שאינן ברורות, השתנתה לפתע התנהגותו של טיליקום באמצע הופעה למבקרים והמאמנת נמשכה על ידו למים דרך שיערה. יש הסבורים כי טיליקום הפך מתוסכל משום שלא קיבל תגמול מספק בדגים על תרגילים שהוא עשה נכון. אחרים מאמינים שהתקיפה בוצעה בכוונה לאחר שנים שהחוזק וסבל בשבי. כך או כך, התקיפה הייתה כה חמורה שהמשפחה נחרדה לגלות את דוח הנתיחה לאחר המוות. נחשף אז שטיליקום שבר את עצמותיה, התעלל בגופתה, קרע את הקרקפת שלה ושיחק זמן רב עם הגופה מתחת למים.

רק כעת, 11 שנים אחרי האסון, משפחתה מדברת לאחר שלא רצתה להגיב על פעולות הבטיחות של הפארק הימי. הקרובים אף השיקו פרויקט שיקום גינות ילדים לזכרה. "אני לא חושבת שמישהו מאיתנו אי פעם ישכח היכן היינו כששמענו את החדשות ההרסניות", הוסיפה אחותה דבי. "כולנו היינו בהלם. כל מה שרצינו לעשות זה לקבל את המרחב להתאבל על אובדן של דון האהובה שלנו".

בסרט הדוקומנטרי המפורסם "בלאקפיש", השופך אור על מה שקרה ללוויתנים הקטלנים שנתפסו בים, הופרדו ממשפחתם והועברו לפארקי מים, מתואר גם המקרה המחריד של דון, שנחשב לנקודת המפנה בעשייה למען שינוי המצב. בעקבות הסרט, דיון מחודש קם בבתי המשפט על הנעשה בפארקי המים ונאסר מאז על מאמנים לשחות עם החיות הפראיות ולבצע תרגילים מסוימים.