שני שותפים בקונדיטוריה באיטליה נעצרו על ידי רשויות החוק בחשד להריגה של אישה בת 20. התקרית אירעה במילאנו בינואר האחרון, אז אנה בליסריו ובן זוגה אכלה מנת טירמיסו "טבעונית" אותה הכינו בקונדיטוריה של החשודים – ג'ספה לויירו ואימו, ג'ובנה אנויה. בת ה-20 לקתה בתגובה אלרגית קיצונית אחרי שאכלה רק שתי כפות מהקינוח ומותה נקבע כמה ימים לאחר מכן.

ממצאי חקירת המקרה חשפו כי בליסריו התמודדה עם רגישות חמורה למוצרי חלב. לפי העדות של בן זוגה, היא שאלה כמה פעמים את המלצרים במסעדה אם הקינוח חלבי ובכל פעם קיבלה תשובה שלילית. בשלב מסוים, הם אפילו הראו לה את אריזת המנה שנשלחה מהקונדיטוריה, עליה צוין כי מדובר ב"טירמיסו טבעוני". לאחר מותה, התברר שהקינוח הכיל גבינת מסקרפונה.

גורמים המעורים בפרטי המקרה סיפרו לכלי התקשורת שהמרכיב העיקרי של המנה היה גבינת מסקרפונה. בהמשך, ג'ספה וג'ובנה הודו שכשחשבו על המנות הטבעוניות שלהם, הם לא העלו בדעתם שמישהו יכול להתמודד עם תגובה אלרגית. בעקבות התגלית, המשטרה ומשרד הבריאות האיטלקי חקרו לעומק את הקונדיטוריה וחשפו שורת כשלים נוספים בהתנהלות של האם ובנה.

החקירה העלתה שלא הייתה שום הפרדה בין סוגי המזון במטבח של הקונדיטוריה, ומזון טבעוני ולא טבעוני אוחסן באותם מקררים והוכן עם אותם כלים. כמו כן, נחשף כי האם ובנה שיווקו לבתי קפה ומסעדות "כריך טבעוני" שהכיל מיונז עם חלקיקי ביצים. בהמשך, העובדים של ג'ספה וג'ובנה אמרו לחוקרים ש"אין להם מושג מה הפירוש של טבעוני".

בעקבות ממצאי החקירה, פרקליטות המחוז הודיעה שבכוונתה להגיש כתב אישום נגד השניים בגין הריגה. במידה והם יורשעו במעשים המיוחסים להם, בית המשפט האיטלקי עשוי לגזור עליהם עונש מאסר שנע בין 6 חודשים ל-5 שנים.