מטאור זוהר במיוחד שנקרא "בוליד" נצפה היום בשמי ישראל, כך על פי דיווחים של תושבים. הבוליד חותך את השמיים לכיוון צפון-מזרח ונראה במשך כ-3 שניות במהירות גבוהה וככל הנראה מתפוצץ. תושבים רבים דיווחו כי שמעו בום על קולי.

באגודה הישראלית לאסטרונומיה מעדכנים כי התקבלו דיווחים על פיצוץ שנשמע לאחר שבשמיים נראה בוליד. "שמענו בום כמו של מטוס", כתבה אחת הגולשות בתגובה על הפוסט שפרסמה האגודה בפייסבוק. עוד מסרו הגולשים: "נשמע היטב מעל רמת גן", "איזה בום זה עשה", וחלק מהגולשים אף שיתופו כי חשוב שמדובר בטיל או ביירוט.

"בוליד הוא מטאור בהיר", אומר ל-N12  ד"ר יגאל פת-אל, מהמרכז הישראלי למידע אסטרונומי, קוסמוס טלסקופים. "זו אבן גדולה שנכנסה מאוד מהר לאטמוספירה, במהירות של עשרות קילומטרים לשנייה, בזווית מסוימת ובתנאים מסוימים אפשר לשמוע גם בום". אף על פי שמדובר באבן שגודלה כשל כדור כדורסל, פת-אל מדגיש כי לא צריך לחשוש שהמטאור פגע בכדור הארץ, שכן מקרה שכזה הוא נדיר ביותר. "אין מה לפחד, כנראה לא נפל שום דבר".

עם זאת, הופעה של בולידים ומטאורים היא כאמור שכיחה יותר. "מטאורים רואים כל לילה. אם יוצאים למדבר ורואים מטאורים, מדובר בגרגרים שרובם שוקל פחות מגרם ועדיין רואים אותם יפה".

בוליד הוא כינוי של מטאור גדול באופן יחסי, ולעיתים הוא מכונה "כדור אש". הייחודיות שלו מגיעה בזכות ההבזק שנוצר בעודו חוצה את השמיים. בכל יום עוברים באטמוסיפרה של כדור הארץ כמה עשרות בולידים, אך לפי האגודה האמריקנית לאסטרונומיה, הדבר קורה לרוב מעל האוקיינוסים או מעל מקומות לא מיושבים, וכן בשעות היום - דבר שמקשה להבחין בהם.

מעבר לכך, הופעה של כדורי אש בהירים וברורים היא אירוע די נדיר. לפי האסטרונומים האמריקנים, ניתן להבחין רק בכשליש מהבולידים שחוצים את האטמוסיפירה של כדור הארץ. בדרך כלל, העין האנושית קולטת את הבולידים כך שהם נראים בצבד אדום, כחול בוהק או סגול. במקביל מדווח על אפקט קולי שיוצרים הבולידים, כמו בומים או שריקות סטטיות.