חוקרים מחברת Magellan נדהמו לגלות בהריסות הטיטאניק תכשיט יוצא דופן. בתיעוד שפורסם בשעות האחרונות אפשר לראות את מה שתואר בתור "שרשרת זהב עם תליון עשוי משן של מגלודון". התגלית נחשפה במהלך צלילה אל כלי השיט לצורך תיעוד עבודות מיפוי תלת ממדיות של ההריסות. השרשרת נמצאה לצד חפצים שונים שטרם זוהו על ידי החוקרים.

ריצ'ארד פרקינסון, מנכ"ל Magellan, התייחס לממצאים בשיחה עם חברת החדשות של ערוץ ITV הבריטי ואמר: "תליון שן המגלודון מדהים. פשוט מדהים. יפהפה, מיוחד ועוצר נשימה". אלפי פריטים נלקחו מהריסות הטיטאניק מאז שגילו את הספינה בשנת 1985, חלקם אף הוצעו למכירה פומבית. כיום רק לחברת RMS Titanic Inc יש אישור לאסוף פריטים מהספינה ועל כן, תליון שן המגלודון כנראה יישאר במקומו.

מגלודון, או בשמו המלא "קרכרוקלס מגלודון", הוא טורף ממשפחת העמלצים שחי בין תקופות היוקן (23 מיליון שנה) והפליסטוקן (3.6 מיליון שנה). הוא נחשב לכריש הגדול ביותר בהיסטוריה ובעל החיים עם עוצמת הנשיכה החזקה ביותר אי-פעם. אורכו המשוער נע בין 15 ל-18 מטרים ועל פי ההערכות, היו לו 250 שיניים שאורכן הגיע ליותר מ-40 ס"מ.

המגלודון אמנם נכחד לפני מיליוני שנים, אבל שיניו נמצאות עוד בימינו לאורך קווי חוף ברחבי העולם. הסיבה לכך שהיא שהטורף הימי, כמו עמלצים אחרים, היה מאבד שיניים רבות במהלך מחזור החיים שלו. נכון להיום שיני מגלודון נמצאו בכל אחת מיבשות כדור הארץ למעט אנטארקטיקה.

מומחים למדעי בעלי החיים הגיבו מאז לממצא יוצא הדופן, וחלקם הטילו ספק שאכן מדובר בשן של העמלץ הפרהיסטורי. ד"ר קטלינה פימיאנטו, פלאונטולוגית מאוניברסיטת סוונסי בבריטניה, ציינה בשיחה עם אתר הדיילי מייל שלא ניתן לקבוע בוודאות שאכן מדובר בשן של מגלודון מבלי לאמוד את אורכה. "איכות התמונה ירודה ואי אפשר באמת לדעת מה זה", אמרה פימיאנטו. מומחים אחרים העריכו שזאת כנראה שן של כריש מודרני.

"שיני מגלודון ענקיות. הן ממש מכסות את כף היד", אמר פרופסור מייקל בנטון, פלאונטולוג מאוניברסיטת בריסטול עם התמחות בבעלי חוליות. "קרוב לוודאי שזו שן של כריש שחי בימינו. האם זו שן של עמלץ לבן או של כריש קטן יותר? את זה אי אפשר לדעת בוודאות".

הטיטאניק יצאה לדרכה הראשונה והאחרונה מבריטניה לניו יורק ב-10 באפריל, 1912. היא הוגדרה ככלי השיט הגדול והמפואר ביותר בתקופתה, שקלה יותר מ-52 מגה טון והכילה למעלה מ-2,200 נוסעים ואנשים צוות. ב-14 באפריל, לקראת השעה חצות, היא פגעה בקרחון מאסיבי שצף באוקיינוס האטלנטי וטבעה כשעתיים וחצי מאוחר יותר. 1,514 בני אדם נספו באסון שמוגדר עד היום בתור אחד מארבעת האסונות הימיים הגרועים ביותר בהיסטוריה.

כלי השיט עלה בתחילת השנה לכותרות אחרי שפורסם תיעוד ראשון מסוגו של ההריסות בקרקעית האוקיינוס האטלנטי. הסרטון, שאורכו יותר מ-80 דקות, צולם בשנת 1986 במהלך אחת ממשלחות המחקר הראשונות שצללו אל כלי השיט.